Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΜΑΡΤΥΡΙΑ - Η εκδίκηση της ιστορίας - Του Γιώργου ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

ΜΑΡΤΥΡΙΑ – Η εκδίκηση της ιστορίας – Του Γιώργου ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

-

Δεκάδες αποχαρακτηρισμένα έγραφα ξένων υπηρεσιών, αναφορές, καταθέσεις, μαρτυρίες, κατονομάζουν υπεύθυνους και συνυπεύθυνους της μεγάλης προδοσίας.

Εμείς ακόμα τους ψάχνουμε.

Παράλληλα γίνεται μια συνειδητή ενορχηστρωμένη προσπάθεια από τους γνωστούς κύκλους για παραχάραξη της ιστορίας Η εξίσωση του θύτη με το θύμα.

Με μια μονοκονδυλιά «όλοι φταίξαμε»…  και το συγχωροχάρτι βγάζει τους εγκληματίες αθώες περιστερές.

Η βρομοδουλειά ξεκίνησε με τον κλάδο ελαίας…  

Εξ ου και οι τεράστιες οι ευθύνες του Μακάριου και πριν από το πραξικόπημα και μετά. Είναι συνυπεύθυνος (αν και ο μόνος από τους τραγικούς πρωταγωνιστές, νόμιμα εκλεγμένος)  μαζί με τον Γρίβα και την Χούντα για την μεγάλη καταστροφή την οποία ακόμα πληρώνουμε.

ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!

Πολλές αναφορές για τις σκοτεινές εκείνες μέρες, προσεγγίζουν σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα, όπως την ζήσαμε. Δίνεται όμως μεγάλη σημασία σε αφηγήματα αξιωματικών, πολλοί από τους οποίους ψεύδονται προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες.

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των Άγγλων και των Αμερικάνων, καθώς και δεκάδες άλλα έγγραφα, έχουν, πολύ πιο αξιόπιστες πληροφορίες για τα γεγονότα.

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας μια «έγκυρη πληροφορία» ότι οι Μακαριακοί φαντάροι (!) αρνήθηκαν να πολεμήσουν τους τούρκους εισβολείς γιατί τους… διέταξε ο Μακάριος να υποχωρήσουν. 

Ήμουν μόλις 18 χρονών και την προδοσία την έζησα στο πετσί μου όπως και χιλιάδες συμπατριώτες μου.

  • «…καθώς είμασταν άτακτα μπουλούκια στις πλαγιές του Πενταδάχτυλου, χωρίς αξιωματικούς τις περισσότερες φορές, χωρίς καμιά επικοινωνία, χωρίς πολεμοφόδια, διψασμένοι, άυπνοι και νηστικοί, πως, με πιο τρόπο θα παίρναμε εντολές από τον Μακάριο να… αποσυρθούμε από τα οχυρώματα (;). 

Αλήθεια, συναντήσατε ποτέ κάποιο από τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, μιλήσατε με κανένα από αυτούς που μας έδιναν εντολές να μη πυροβολούμε γιατί απλά ο τούρκικος στρατός… κάνει ασκήσεις κι αν πυροβολήσουμε υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει ελληνο-τουρκικός πόλεμος;». 

«Είπαμε, η Κύπρος κείται μακράν…»  όπως και το άλλο, αμίμητο,

«Δεν θα θυσιάσω μια χώρα των οκτώ εκατομμυρίων για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες στην Κύπρο». 

Γι’ αυτό, αλλού τα σάπια. 

Κανένας επίορκος αξιωματικός, κανένας χουντικός, Μακαριακός ή Γριβικός δεν μπορεί να σβύσει την μαυρίλα της ψυχής και την οργή για τη μεγάλη προδοσία!

Διαβάστε Επίσης