Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέες φορολογικές ελαφρύνσεις στα golden boys των τραπεζών!

Νέες φορολογικές ελαφρύνσεις στα golden boys των τραπεζών!

-

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε ζητήσει επανειλημμένα  όπως της δοθεί λίστα με τα ονόματα όσων επωφελούνται, καθώς και τα στοιχεία των εταιρειών που τους εργοδοτούν, αλλά.

Μετά  που οι Ευρωπαϊκές Αρχές έβαλαν  τέλος στο ούτω καλούμενο Επενδυτικό Πρόγραμμα της χώρας τη γνωστή βιομηχανία πώλησης πολυτελών επαύλεων και οροφοδιαμερισμάτων στους πύργους, με αντάλλαγμα την παραχώρηση «χρυσών» διαβατηρίων της Ε.Ε., οι κυβερνώντες σκαρφίστηκαν την αντικατάσταση της πώλησης διαβατηρίων με «χρυσές» βίζες.

Τον Μάϊο του 2022   ανακοίνωσαν  χαλαρώσεις στο σχέδιο προσέλκυσης «επαγγελματιών υψηλού βιοτικού επιπέδου»  όπως τους αποκάλεσαν,  καθώς και ξένων εταιρειών που θα θέλουν να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο. 

Όπως ανακοινώθηκε, όσον αφορά τα εισοδήματα όσων θα ενταχθούν στο εν λόγω «σχέδιο», μειώνονται από €100.000 στις €55.000 με άμεση ισχύ.  Τους  παραχωρείται έκπτωση 50% στον πληρωτέο Φόρο Εισοδήματος για 15 χρόνια από 10 που ίσχυε μέχρι τον Μάϊο του 2022. 

Μάλιστα οι κυβερνώντες προχώρησαν στην παραχώρηση της  συγκεκριμένης φορολογικής έκπτωση σε golden boys που ήδη εργάζονται στην Κύπρο με αμοιβές πέραν των €55000 που δεν καλύπτονταν από το υφιστάμενο σχέδιο!

 Κάνοντας ακόμη ένα βήμα πάρα πέρα ανακοίνωσαν  την παραχώρηση  στα golden boys χαριστικής περιόδου  για να ενταχθούν στο σχέδιο ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης διάρκειας δύο χρόνων για τους νέους εργαζόμενους και έξι μήνες για τους υφιστάμενους, ενώ παράλληλα παραχωρείται άδεια παραμονής «χρυσής» βίζας τόσον στους ίδιους όσον και στις συζύγους τους και τα τέκνα τους καθώς και το δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας. 

 

Μάλιστα για να είναι σίγουροι ότι δεν θα κατηγορηθούν προχώρησαν και με νομοθέτηση της… ευφάνταστης ιδέας τους… 

ΟΙ ΝΤΙΒΕΛΟΠΕΡΣ

ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ… ΨΟΦΙΟ!

Στο άκουσμα για νέα κάθοδο golden boys και την παραχώρηση «χρυσής» βίζας οι μεγαλοεπιχειρηματίες ανάπτυξης γης έσπευσαν να ζητήσουν όπως τους δοθούν κίνητρα για ανέγερση νέων τερατουργημάτων ενώ τα ενοίκια έχουν πετάξει στα ύψη!

Τώρα η συνέχεια της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, η κυβέρνηση Νίκου Χριστουδουλίδη & Κοινοπραξία,  κατάφεραν  να  δοθούν νέες γενναιόδωρες  χαλαρώσεις για αυτά τα golden boys  τροποποιώντας το νόμο ώστε η απαλλαγή της αμοιβής από τον πρώτο εργοδότη τους να παραχωρείται μέχρι την εξάντληση του περιόδου των 17 φορολογικών ετών από 15 έτη που ίσχυε, και να μην τερματίζεται σε περίπτωση που τα golden boys αλλάζουν εργοδότη.

Σε μια προσπάθεια να… «χρυσώσουν το χάπι» με αυτή την κατά παραγγελία τροπολογία, πρόσθεσαν και τους Κύπριους υψηλής εκπαίδευσης που επαναπατρίζονται και οι απολαβές τους θα είναι πέραν των €55.000 ετησίως.

 Έτσι είναι, πρώτα ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του και μετά τα καλεί να επαναπατριστούν…  Αλήθεια υπάρχει έστω και ένας Κύπριος, από αυτά τα λαμπρά μυαλά που διαπρέπουν στο εξωτερικό, που θα τους εμπιστευθεί και θα επαναπατρισθεί;

ΚΑΘΑΡΗ ΕΥΝΟΙΚΡΑΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

Μιλούμε για καθαρή διάκριση ανάμεσα στους πολίτες.  Βάσει του Νόμου  όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με πέραν των €19500 ετησίως φορολογούνται ανάλογα, με την φορολογία ν’ αρχίζει από το 19% και να φτάνει μέχρι το 35% επί των δεδηλωμένων εισοδημάτων.  

Και όλα αυτά  γίνονται για να επωφελούνται  τα εισαγόμενα «επίλεκτα» στελέχη των τραπεζών  και ΟΧΙ των 2-3 πολυεθνικών που οι ιδιοκτήτες τους   φέρνουν από το εξωτερικό τους πιο έμπιστους συνεργάτες τους γιατί είναι πολύ καλοί γνώστες του αντικειμένου τους και τυγχάνουν της απολύτου εμπιστοσύνης τους. 

  • Παράλληλα  εξυπηρετούνται αυτοί  που  κουβάλησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη, τους βάφτισαν σαν «τραπεζοσωτήρες» καθώς  και τα ταμεία εξαγοράς πιστώσεων, τα γνωστά κοράκια που τα τελευταία χρόνια  μετάφεραν υπαλλήλους τους από άλλες χώρες στην Κύπρο γιατί απλά και μόνο  έχουν τεράστια πείρα πώς να  ξεσπιτώνουν κόσμο και να αρπάουν περιουσίες. 

 Αρκετοί δε από αυτούς τους εισαγόμενους  «σωτήρες» έφυγαν κακήν κακώς από τις τράπεζες από τις οποίες εργοδοτούνταν γιατί έφεραν τεράστιο μερίδιο ευθύνης οδηγώντας τες  στο χείλος της κατάρρευσης και για διάσωση τους κρατικοποιήθηκαν.  

Αν κάποιος κάνει σωστούς υπολογισμούς αυτά τα εισαγόμενα  golden boys στην τελική επωφελούνται έκπτωση από τις φορολογίες μέχρι 87%.    Και όλοι αυτοί δεν φοροαπαλλάσσονται μόνο αλλά και τα εισοδήματα τους κάνουν φτερά γιατί τα στέλνουν στις χώρες καταγωγής τους. 

Ο καπιταλισμός των golden boys μοιράζει χρεωκοπίες με τρανό  παράδειγμα αυτό της Thomas Cook και πρόσφατα της ελβετικής τράπεζας Credit Swisse.  

  • Οι κυβερνώντες της Δεξιάς, διώχνουν από την Κύπρο τα παιδιά της, ανάμεσα τους, λαμπρά μυαλά, τα οποία διαπρέπουν στο εξωτερικό και την ίδια στιγμή επιτρέπουν την εισαγωγή  golden boys που δήθεν έχουν τεράστια γνώση και πείρα στο αντικείμενο τους  χωρίς να προβαίνουν  σε κανένα έλεγχο και μάλιστα  τους επιβραβεύουν  και από πάνω με μειωμένη φορολογία!

Ο καπιταλισμός στην προκειμένη θριαμβεύει στηριγμένος σε ανισότητες, τη στιγμή που οι υπόλοιποι  που είναι η πλειοψηφία και πέραν του 50% αμείβονται ακάθαρτο μηνιαίο μισθό μέχρι €1500. Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν μπορούν να ονειρευτούν τέτοιους μισθούς και όπως πολύ σωστά είπε ο Αμερικανός συγγραφέας Austin O’ Malley, «όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί»! Αν οι κυβερνώντες συνεχίσουν,

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης