Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι τιμές πήραν πάλι την ανιούσα και γονατίζουν τους πολίτες!

Οι τιμές πήραν πάλι την ανιούσα και γονατίζουν τους πολίτες!

-

Και ενώ τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης επιχορηγούν τον τομέα της ενέργειας, των καυσίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη που είναι η συνέχεια της προηγούμενης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, κατάργησε από την 1η Ιουλίου τον μειωμένο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα καθώς και στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που η αύξηση του υπολογίζεται στα €70 την διμηνία για ένα μέσο νοικοκυριό, ενώ το μόνο σίγουρο είναι οι αλυσιδωτές αυξήσεις που θα επακολουθήσουν σε  προϊόντα και υπηρεσίες. 

Οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα  και αυτές τις αυξήσεις θα τις πληρώσει ξανά ο καταναλωτής. Και να έρχεται καπάκι ο υπουργός Οικονομικών να δικαιολογεί την απόφαση της κυβέρνησης λέγοντας ότι αν συνεχιστεί η επιχορήγηση αυτή αποτελεί κίνδυνο για τα δημόσια οικονομικά και βάσει των συστάσεων της ΕΕ αν συνεχιστούν θα ενισχυθεί ο πληθωρισμός.

Κατά τα άλλα με τους αυξημένους έμμεσους φόρους λόγω της ακρίβειας, το πρωτογενές πλεόνασμα στα ταμεία του κράτους το πρώτο πεντάμηνο του 2023, όπως ανακοινώθηκε επίσημα,  έφτασε τα €340 εκατομμύρια και έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2022!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

 

Διαβάστε Επίσης