Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΟ Χρίστος Χριστόφιας νέος Ε.Γ. ΑΚΕΛ Λευκωσίας Κερύνειας και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου...

Ο Χρίστος Χριστόφιας νέος Ε.Γ. ΑΚΕΛ Λευκωσίας Κερύνειας και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου Ε.Ο.Γ.

-

Η Ολομέλεια εξέλεξε νέο Επαρχιακό Γραμματέα τον Christos Christofias (επισυνάπτεται βιογραφικό σημείωμα) και νέο Επαρχιακό Οργανωτικό Γραμματέα τον Constantinos Christoforou (επισυνάπτεται βιογραφικό σημείωμα). Επίσης εξέλεξε στη θέση Μέλους της Επαρχιακής Γραμματείας τον Αντρέα Σόλωνος και την κενωθείσα θέση στην Επαρχιακή Επιτροπή καταλαμβάνει ο Χαράλαμπος Πανταζής.

Στη χθεσινή συνεδρία, σε μια σεμνή τελετή, τιμήθηκε ο αποχωρήσαντας από την Επαρχιακή Επιτροπή Χρίστος Χριστοφίδης, ο οποίος υπηρέτησε από τη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα τα τελευταία εφτά χρόνια.

Βιογραφικό Χρίστου Χριστόφια

O Χρίστος Χριστόφιας γεννήθηκε το 1983 στη Λευκωσία και κατάγεται από το κατεχόμενο Δίκωμο. Είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Σάββα και έχουν δύο παιδιά. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Μαθητικού Γραφείου της ΕΔΟΝ (1998-2001) και κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων διετέλεσε Πρόεδρος (2004-2005) και Οργανωτικός Γραμματέας (2005-2007) της Προοδευτικής Κ.Φ. Αθήνας. Επίσης, διετέλεσε Γραμματέας του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ (2010-2012), Κεντρικός Μαθητικός Υπεύθυνος της ΕΔΟΝ (2012-2014), Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ (2014-2015) και Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ (2015-2020).

Από το 2011 είναι Μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας και από το 2015 είναι Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ. Από το 2020 μέχρι σήμερα, διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας.

Βιογραφικό Κωνσταντίνου Χριστοφόρου

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου γεννήθηκε το 1985 στη Λευκωσία και κατάγεται από το Παλιομέτοχο. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων υπήρξε ενεργό στέλεχος της ΠΕΟΜ ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου Παλιομετόχου, Μέλος της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΕΣΕΜ) Λευκωσίας και Ταμίας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ). Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Προοδευτικής Κ.Φ. Λάρισας, Μέλος, Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Λάρισας (ΦΕΚΥΛ) και μέλος του Φοιτητικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ. Επίσης, διετέλεσε Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ και Μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας.

Από το 2011 είναι Μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας και από το 2016 είναι Μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας Κερύνειας.

Διαβάστε Επίσης