Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχονται κι άλλες αυξήσεις στα δανειστικά επιτόκια! Γονάτισαν τους πολίτες οι καρεκλοκένταυροι...

Έρχονται κι άλλες αυξήσεις στα δανειστικά επιτόκια! Γονάτισαν τους πολίτες οι καρεκλοκένταυροι της Ε.Ε.!

-

Από τον Ιούλιο του 2022 και εντεύθεν τα δανειστικά επιτόκια έχουν αυξηθεί κατά 3,75% ενώ τη Δευτέρα είχαμε ακόμη  μία αύξηση της τάξης του 0,25% και έπεται συνέχεια! Εντός Ιουλίου έρχεται ακόμη μία αύξηση κατά 0,25%, θα γίνει μία μικρή παύση λόγω του ότι οι καρεκλοκένταυροι τον Αύγουστο θα πάνε διακοπές  και  είναι πολύ πιθανόν να δούμε ακόμη μία αύξηση περί τα μέσα Σεπτεμβρίου! 

΄Οσον αφορά την χώρα μας, τα πράγματα είναι ακόμα πολύ χειρότερα γιατί επηρεάζεται το 82% του συνόλου των δανείων με τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν γονατίσει! 

  • Μάλιστα, εάν λάβουμε υπόψη και την ακρίβεια που καλπάζει, δεν βλέπουμε ούτε μια ακτίδα φωτός για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές μάζες του πληθυσμού!

Ας μην ξεχνούμε ότι στην Κύπρο το 50% των εργαζομένων αμείβεται με €500-€1500 μηνιαίως, βρίσκονται στα όρια τους και δυσκολεύονται να έχουν τα απαραίτητα προς το ζην, δυσκολεύονται να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους με τη δαμόκλειο σπάθη των τραπεζών να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας από την πρώτη καθυστέρηση εξυπηρέτησης δόσης δανείου.  

Αυτή είναι η «τέλεια συνταγή των καρεκλοκένταυρων της Ε.ΚΤ.:

  • Χαμηλοί μισθοί και αύξηση επιτοκίων οδηγούν στην αύξηση των κόκκινων δανείων και στο ξεσπίτωμα του φτωχόκοσμου!

Όσο για τους «φωστήρες»  που διαφεντεύουν τις τύχες των λαών στην ΕΕ,  αντί να προσπαθούν να σώσουν τις οικονομίες των χωρών με τις πράξεις τους κτυπούν όλο και πιο πολύ τους λαούς των κρατών μελών της Ε.Ε.

Διαβάστε Επίσης