Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοιά φορολογία των υπερκερδών από τις ΑΠΕ και πράσινα άλογα;

Ποιά φορολογία των υπερκερδών από τις ΑΠΕ και πράσινα άλογα;

-

Αρχικά ο Νίκος Χρύσανθου Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στο ΡΙΚ στις  6/6/2021 μίλησε για  φορολόγηση του υπερκέρδους των ιδιωτικών εταιρειών ΑΠΕ.  Στις 1/7/2022  άλλαξε ιδέα και δήλωσε  ότι «θα μελετηθεί από τα Υπουργεία Ενέργειας, Οικονομικών και την ΡΑΕΚ το ενδεχόμενο ΠΙΘΑΝΗΣ  επιβολής φορολογίας ή τέλους σε ΤΥΧΟΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ παραγωγών ΑΠΕ λόγω της απροσδόκητης αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας. Αργότερα μετάνοιωσε και είπε:  «Αρχές του 2023 αναμένεται να ληφθεί απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με το κατά πόσο υπήρξαν ή όχι ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ υπερκέρδη από παραγωγούς ΑΠΕ»!

 ΄Ελεγαν  ότι είχαν  στοιχεία μόνο για τα έσοδα των παραγωγών ΑΠΕ αλλά όχι για στοιχεία για τις δαπάνες τους και για αυτό θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το … τέλος του 2022. Δεν είδαμε τίποτε και ήρθαν οι… διάδοχοι που αναρριχήθηκαν στην εξουσία ακολουθώντας την τακτική του Μέγα Αλέξανδρου,  δηλαδή παραμυθιάζοντας τους ψηφοφόρους. 

Στις 12/10/2022 ο τότε υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε: «Σε περίπτωση εκλογής μου  θα προχωρήσω τάχιστα  σε φορολόγηση των υπερκερδών από την ενέργεια και από αυτή την ενέργεια θα επωφεληθούν  όσοι έχουν εισοδήματα λιγότερα των €19500 και δεν φορολογούνται αλλά και η κατηγορία των φορολογουμένων που τα εισοδήματα τους ξεκινούν από τις €19500 ευρώ». 

Μην περιμένετε να δείτε τίποτε γιατί οι   πονηριές τους οφείλονται αποκλειστικά σε έλλειψη ικανότητας και  στο ότι θέλουν να προστατεύσουν το κεφάλαιο το οποίο εκλέγηκαν για να υπηρετούν…

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

 

Διαβάστε Επίσης