Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΣτο απυρόβλητο οι ηθικοί αυτουργοί! Βρικολακιάζει το μαύρο παρελθόν, με τις ρατσιστικές,...

Στο απυρόβλητο οι ηθικοί αυτουργοί! Βρικολακιάζει το μαύρο παρελθόν, με τις ρατσιστικές, εθνικιστικές επιθέσεις

-

Τώρα… «δικαιώνεται» το αφήγημα κομμάτων και πολιτικών για «εθνοκάθαρση», «εκείνοι απ’ εκεί κι εμείς απ’ εδώ» με το ΕΛΑΜ, το εδώ Παράρτημα της φασιστικής «Χρυσής  Αυγής» να επαγγέλλεται την «Ελλάδα του Νότου» που παραπέμπει σε αλλοίωση του χαρακτήρα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως δικοινοτικού κράτους!

Τα φαινόμενα  εθνικιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και στρέφονται όχι μόνο εναντίον Τουρκοκυπρίων αλλά και ξένων οικονομικών μεταναστών, φοιτητών ή αιτητών ασύλων.

  • Νέο θύμα ρατσιστικής / εθνικιστικής βίας είναι εργαζόμενος σε εταιρεία διανομής φαγητού που υπέστη επίθεση από ομάδα νεαρών στη Λεμεσό.

Για την όλη κατάσταση υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, είναι πολιτικοί, πολιτικά κόμματα της Δεξιάς και η  κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τις εθνικιστικές εξάρσεις, με τα κηρύγματα φανατισμού και μισαλλοδοξίας που φουσκώνουν τα μυαλά κυρίως νεαρών που… γαλουχούνται στα «εθνικόφρονα σωματεία», στις «γαλάζιες κερκίδες», στις εκκλησίες, στα σχολεία από εθνικιστές «εκπαιδευτικούς» και στο στρατό που μετατρέπεται ξανά σε «φροντιστήριο» μίσους και έχθρας εναντίον του «προαιώνιου» εχθρού και όλων όσων στις φλέβες τους δεν ρέει… «γαλάζιο αίμα «ελληνικό»!

  • Τότε ήταν η ένωση με τη «μητέρα πατρίδα» που οδήγησε στο διαμελισμό του νησιού. Τώρα είναι η «εθνοκάθαρση». Δεν θέλουν δίπλα τους κανένα άνθρωπο με διαφορετικό χρώμα και άλλης θρησκείας. «Θέλουν μια Κύπρο καθαρά Ελληνική» έστω και μισή!

Εδώ ακριβώς παραπέμπουν, στην παγίωση των τετελεσμένων της εισβολής και στη νομιμοποίηση της διχοτόμησης, η έξαρση εθνικιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

ΚΑΙ ΤΑ «ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ» ΤΟΥΣ…

Η 25χρονη Τουρκοκυπρία Άσια Καράαλι πήγε με φίλη της στην  Αγία Νάπα για διασκέδαση και στην επιστροφή δέχτηκε αρχικά λεκτική παρενόχληση από τρεις Ελληνοκύπριους. «Επειδή τους είπα ότι δεν ήθελα και αντιλήφθηκαν από την ομιλία μου ότι ήμουν Τουρκάλα, με έβρισαν και με γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο.  Ύστερα με έριξαν στην άσφαλτο από έναν τοίχο περίπου δύο μέτρα ύψος» έγραψε ή ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Άσια βρήκε κλειστές τις πόρτες! Οι αρμόδιοι της Κυπριακής  Δημοκρατίας αναγκάστηκαν να ασχοληθούν τελικά με την υπόθεση και να παραμερίσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες όταν το θέμα προσέλαβε μεγάλες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ με δηλώσεις τους παρενέβησαν αρχικά ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

  • Στα κατεχόμενα, όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης με το «υπουργείο εξωτερικών» του υποτελούς στην Τουρκία παράνομου καθεστώτος να καταδικάζει έντονα την θρασεία, όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση και να ζητά «από τις ελληνοκυπριακές αρχές ασφαλείας να παραδώσουν γρήγορα τους δράστες στην δικαιοσύνη και να επιβληθεί η ποινή που χρειάζεται».

Στην ανακοίνωση προβάλλεται επίσης ο ισχυρισμός ότι «αυξάνονται καθημερινά οι ρατσιστικές επιθέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά ως αντανάκλαση της επικυριαρχικής και ρατσιστικής ελληνοκυπριακής νοοτροπίας που ισχυρίζεται ότι είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού» και χαρακτηρίζεται η νεαρή Τουρκοκύπρια ως το «τελευταίο θύμα των ρατσιστικών επιθέσεων» κατά των Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές που γίνονται εκ μέρους «της ελληνοκυπριακής νοοτροπίας, η οποία θεωρεί μειοψηφία τους Τουρκοκύπριους στο νησί και δεν τους αναγνωρίζει δικαίωμα ζωής».

  • Στο ίδιο μήκος κύματος με τους Τουρκοκύπριους εθνικιστές και τους φορείς τους, και οι εθνικιστές της απ’ εδώ πλευράς του συρματοπλέγματος της ντροπής οι οποίοι είτε «ουδέν είδαν, ουδέν άκουσα», είτε επιχείρησαν να δώσουν ελαφρυντικά στο νέα περιστατικό ρατσιστικής βίας, όπως το ΕΛΑΜ που ενοχλήθηκε από τις αντιδράσεις και την καταδίκη της επίθεσης που δέχτηκε η νεαρή Τουρκοκυπρία συμπατριώτισσα μας.

«Καταδικάζουμε κάθε περιστατικό βίας απ’ όπου και αν προέρχεται. Ταυτόχρονα καλούμε τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη εικόνα», γράφει στην ανακοίνωση του το εδώ Παράρτημα της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» για να προσθέσει: «Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκαλεί η ετοιμότητα ορισμένων που εργολαβικά προσπαθούν να αναδείξουν το περιστατικό ως ένα «ρατσιστικό επεισόδιο» χωρίς να έχουν επαρκή πληροφόρηση. Ξέχασαν, εξ όσων φαίνεται, τον εθνικό ρατσισμό που βιώνουν οι Ελληνοκύπριοι ως αποτέλεσμα της βίαιης τουρκικής εισβολής…» αναφέρει το ΕΛΑΜ και παραθέτει μια σειρά γεγονότων ρατσιστικών γεγονότων που προκάλεσαν οι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι εθνικιστές.

Τι προσπαθεί να μας πουν οι απόγονοι του ΕΟΚΑΒήτικου Γριβισμού; Νομιμοποιούνται οι επιθέσεις εναντίον πολιτών επειδή ανήκουν στην  Τουρκοκυπριακή Κοινότητα ή ακόμα γιατί στις φλέβες τους δεν «ρέει αίμα ελληνικό»;

  • Πάντως στον αντίποδα των εθνικιστών και στις δυο πλευρές του συρματοπλέγματος, ο πρόεδρος του Κόμματος Ενωμένης Κύπρου Ιζέτ Ιζτζιάν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υπενθυμίζει ότι «οι σπίθες για τα γεγονότα το 1963 άναψαν με παρόμοιο τρόπο και οι δύο πλευρές δεν πρέπει να επιτρέψουν παρόμοιες προκλήσεις».

Όσο για την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επικοινώνησε με τον  Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ και καταδίκασε το επεισόδιο αποδίδοντας το σε… συνήθη «παραβατικότητα» κάνοντας τον ανήξερο πως η νεαρή συμπατριώτισσα μας κατάγγειλε πως αιτία για την βίαιη επίθεση που δέχτηκε είναι η καταγωγή  της.

  • Με τη στάση του αυτή ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως και τα ΕΛΑΜάκια, δίνει ελαφρυντικά στους θερμοκέφαλους και αφήνει στο απυρόβλητο  τους ηθικούς αυτουργούς, όσους υποδαυλίζουν τα μίση και την έχθρα μεταξύ των δυο κοινοτήτων!

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ

ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΦΑΓΗΤΟΥ

Στη Λεμεσό τέσσερις 15χρονοι έστησαν παγίδα σε ξένο οικονομικό μετανάστη, διανομέα φαγητού. Αρχικά παρήγγειλαν φαγητό από συγκεκριμένο ταχυφαγείο και όταν ο διανομέας μετέβη σε σημείο της περιοχής του Αγίου Αντωνίου το οποίο είχαν δηλώσει για να γίνει η παράδοση, πρόταξαν εναντίον του μαχαίρι, του έκλεψαν την παραγγελία και χρηματικό ποσό που είχε στην κατοχή του, καθώς και τη μοτοσικλέτα του. Τρομοκρατημένος ο νεαρός διανομέας φαγητού, έφυγε τρέχοντας από την περιοχή. Όμως το επεισόδιο είχε και δεύτερο μέρος, σε πάρκο επί της οδού Φιλελλήνων.

«Στη συνέχεια, πληροφορήθηκε από φιλικό του πρόσωπο ότι η μοτοσικλέτα του βρισκόταν σε ένα πάρκο, πλησίον της περιοχής. Πηγαίνοντας στο σημείο μαζί με άλλους δύο φίλους του για να παραλάβουν την μοτοσικλέτα του, εκεί δέχθηκαν την επίθεση από μία ομάδα αγνώστων προσώπων, 10-15 ατόμων, οι οποίοι τους καταδίωξαν και τους χτύπησαν έχοντας στην κατοχή τους ρόπαλα και άλλα επιθετικά όργανα», σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρη Κυριάκου. Ο παραπονούμενος κατάφερε να ξεφύγει από τους άγνωστους και αφού πήρε την μοτοσυκλέτα μετέβη στην Αστυνομία και κατήγγελλε το περιστατικό.

Η Αστυνομία που εκτιμά πως πρόκειται για ρατσιστικό επεισόδιο, διερευνά υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, ληστείας, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, πρόκλησης πραγματικής και βαριάς σωματικής βλάβης και αδικημάτων κατά παράβαση του Νόμου περί Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας.

«Αυτό, άλλωστε, προκύπτει μέσα από τις καταθέσεις των τριών παραπονούμενων στις αρχές ότι κατά τη διάρκεια που δέχθηκαν την επίθεση, τα άγνωστα πρόσωπα τους εξύβριζαν για την καταγωγή τους και τους κάλεσαν να αποχωρήσουν από την Κύπρο» σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού.

  • Τα περιστατικά βίαιων επιθέσεων των τελευταίων ημερών στη Λεμεσό και την Αγία Νάπα έρχονται να προστεθούν σε άλλα ανάλογα κρούσματα που προκαλούν ανησυχία. Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο πλήρους αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εμφανίζεται να μην θέλει να δει καν τον Νίκο Χριστοδουλίδη ούτε καν για ένα καφέ!

Ο νυν πρόεδρος και τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση του βαδίζουν  στ’ αχνάρια του πολιτικού μέντορα του, του Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος έθεσε τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τα συμφέροντα της παράταξης του πάνω από την Κύπρο εγκαταλείποντας την προσπάθεια αναζήτησης λύσης στη συμφωνημένη βάση.

Διαβάστε Επίσης