Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΚάτω τα χέρια από το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακαδημίας! ΟΧΙ Πολυδύναμο μέσα...

Κάτω τα χέρια από το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακαδημίας! ΟΧΙ Πολυδύναμο μέσα στο πάρκο!

-

Αντιπροσωπεία του κόμματος μετέβη το Σάββατο (10/06/20230), μέσα στα πλαίσια των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Πάρκο και συνομίλησε με στελέχη της Ανοικτής Πρωτοβουλίας (Πετρούλα Πέτρου και Αντώνη Φοινιό). Εκ  μέρους του ΑΚΕΛ ήταν ο Λάζαρος Νικολάου, μέλος της Γραμματείας της Ε.Ε., ο Χάρης Ιωακειμίδης, μέλος του Γραφείου Περιβάλλοντος της Ε.Ε. και εκ μέρους της Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου ο Πέτρος Πασιάς και ο Χριστάκης Σκουφάρης.

Η Πετρούλα Πέτρου και ο Αντώνης Φοινιός μας ενημέρωσαν αναλυτικά γιατί η Πρωτοβουλία και άλλες περιβαλλοντικές κινήσεις και ομάδες αντιδρούν στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγλαντζιάς.

Περιδιαβάζοντας μέσα στο πάρκο μας μίλησαν επίσης για άλλα προβλήματα που αφορούν τη συντήρηση των δένδρων και διευκολύνσεις των επισκεπτών του πάρκου.

Καλούμε την επίσημη πολιτεία να αλλάζει ρότα και να διαθέσει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για υλοποίηση σημαντικών έργων για προστασία του Εθνικού Δασικού Πάρκου και επέκταση του σε τεμάχια τα οποία στο παρελθόν είχαν δοθεί για ανέγερση κτιρίων και τώρα εγκαταλείφθηκαν, όπως είναι τα κτίρια στα οποία ανεγέρθηκαν κοιτώνες της Παιδαγωγικής  Ακαδημίας και χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για τις ανάγκες της Εθνικής Φρουράς.

Στηρίζουμε την «Ανοικτή Πρωτοβουλία»,  άλλες άτυπες ομάδες και περιβαλλοντικά κινήματα που αγωνίζονται για προστασία του Πάρκου.

Διαβάστε Επίσης