Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΥλοποιούν σενάρια μαύρης προπαγάνδας οι κυβερνώντες

Υλοποιούν σενάρια μαύρης προπαγάνδας οι κυβερνώντες

-

Ο Πρόεδρος και ο Αχταρμάς των κομμάτων που κυβερνούν ξεκίνησαν να γράφουν ήδη το σενάριο της μαύρης προπαγάνδας. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα ώστε οι αντιλαϊκές επιλογές τους να εμφανιστούν ως φυσικό αποτέλεσμα εφαρμογής πολιτικών που τάχατες δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να τις εφαρμόσουν.

Στο προεδρικό αισθάνονται ήδη πως τους αναμένουν «δύσκολες μέρες» με δεδομένο πως με τις δικές τους επιλογές εξαντλήθηκε η «πίστωση χρόνου» που υποτίθεται είθισται  να δίνεται σε μια νέα κυβέρνηση μέχρι να αναλάβει πλήρως τα ηνία της χώρας. Προτού καν παρέλθουν οι 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης τους, έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ ενεργειών που προκάλεσαν το λαϊκό αίσθημα.

Εξάντλησαν το 100ήμερο τους και αντί προετοιμασίας κατάστρωσης σχεδίων για το πώς θα κυβερνήσουν και να παράξουν έργο, αναλώνονται στο πώς θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για βόλεμα από το παράθυρο και στα σκοτεινά, ημετέρων με την τακτική των «συμβούλων» και πώς θα στήσουν προπαγανδιστικούς μηχανισμούς επηρεασμού της κοινής γνώμης.

Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Δεν… πήγαν χαμένα όλα τα προηγούμενα χρόνια και η θητεία τους είτε ως επίλεκτοι «άριστοι των αρίστων» όπως ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο  Βίκτωρας Παπαδόπουλος των  κυβερνήσεων Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και η συσσωρευμένη εμπειρία συνεργασιών των κομμάτων ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ με το κόμμα της συντηρητικής Δεξιάς. Τα όσα έμαθαν για το πως να πολιτεύονται προάγοντας τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και την ίδια ώρα να υποσκάπτουν το κόμμα της Κυπριακής Αριστεράς, το ΑΚΕΛ, τα κάνουν πράξη.

  • Η κυβέρνηση το Αχταρμά κάνει κινήσεις αντιπερισπασμού στο σφυροκόπημα που δέχονται από την αντιπολίτευση για τους σκανδαλώδεις διορισμούς και τα βολέματα ημετέρων

Προφανώς και ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από τις αντιδράσεις και τις καταγγελίες της Αριστεράς για τη δημιουργία ολόκληρης στρατιάς συμβούλων και παρασυμβούλων και με την εγγραφή αυτεπάγγελτου θέματος από το  ΑΚΕΛ στη Βουλή, έβαλαν μπρος τη μηχανή προπαγάνδας του Προεδρικού.

Άρχισαν κινήσεις υπόσκαψης και δυσφήμισης καταφεύγοντας στον μπαμπούλα  της ταύτισης του ΑΚΕΛ με τον ΔΗΣΥ, πλην όμως, τα γεγονός τους διαψεύδουν.

ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ – ΑΣΠΡΟ

 ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ!

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής όπου συζητήθηκε το περιβόητο νομοσχέδιο για το e-kalathi.

Στη συνεδρία αρμόδιοι φορείς (επιχειρηματικοί σύνδεσμοι και σύνδεσμοι καταναλωτών) αλλά και κρατικές υπηρεσίες όπως η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού εξέφρασαν αμφιβολίες κατά πόσο το e-kalathi θα οδηγήσει στη μείωση των τιμών ή έστω στην ενίσχυση του ανταγωνισμού. Το ΑΚΕΛ επανέλαβε κατά τη συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου αυτά που είχε υποδείξει και τον Νοέμβριο. Όπως είπε ο Βουλευτής Κώστας Κώστα, το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την οποιαδήποτε προσπάθεια από οποιανδήποτε κυβέρνηση για διαφάνεια και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, αλλά πρέπει να υπάρχει προσοχή με το τι επιχειρείται, για να μην δημιουργηθούν σοβαρά ζητήματα ανταγωνισμού. Ο Ανδρέας Πασιουρτίδης, επίσης βουλευτής ΑΚΕΛ, είπε ότι δεν υπήρχε λόγος να προχωρήσουν σε κάτι που θα δημιουργούσε νέα κενά και ζήτησε να ξαναγίνει διαβούλευση για να διασκεδαστούν οι ανησυχίες.

  • Στροφή 180 μοιρών έκανε ο ΔΗΣΥ με τον βουλευτή του Αβέρωφ Νεοφύτου να πιστώνει μεν την κυβέρνηση ότι είχε καλές προθέσεις, αλλά αυτή η κίνηση, είπε, είναι «εξόφθαλμα παρεμβατική» και όχι προς όφελος του καταναλωτή.

Με την τοποθέτηση του διαφοροποίησε τη θέση του δίνοντας αφορμή στον κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να τα βάλει επιλεκτικά με το ΑΚΕΛ επισείοντας τον παμπούλα της δήθεν συμπόρευσης του κόμματος της Αριστεράς με το κόμμα του κεφαλαίου, τον ΔΗΣΥ.

Είναι φανερό από τα γεγονότα πως δεν είναι το ΑΚΕΛ το εμπόδιο στην προώθηση οποιουδήποτε μέτρου που θ’ ανακουφίσει την πλειοψηφία της κοινωνίας από τη μάστιγα της ακρίβειας. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που βάζει εμπόδια στον εαυτό της με την απουσία διαβούλευσης και την επιμονή σε αποφάσεις και πολιτικές που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι απορρίπτονται από τα εμπλεκόμενα μέρη και την πλειοψηφία της Βουλής, αναφέρει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση του και .

Αντί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ν’ απαντήσει επί της ουσίας στις πολιτικές τοποθετήσεις του ΑΚΕΛ, παραπλανητικά και αναφέρεται σε προσκόμματα που δήθεν φέρνει η αντιπολίτευση, αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα και προσθέτει:

«Το ΑΚΕΛ είναι η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης και θα συνεχίσει να πολιτεύεται με υπευθυνότητα, στη βάση των δικών του θέσεων και όχι να καθορίσει τη στάση του με βάση το τι λένε οι άλλοι».

 

ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και οι συνεργάτες του έχουν περγαμηνές στη μαύρη προπαγάνδα.  Υπενθυμίζεται ότι κατά την προεκλογική περίοδο υπήρξαν καταγγελίες με στοιχεία και αποδείξεις ότι το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη είχε δημιουργήσει ψεύτικους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σκοπούς μαύρης προπαγάνδας εναντίον των ανθυποψηφίων του. Παρά ταύτα, δεν διερευνήθηκαν ποτέ!

Με τον… αέρα των «ειδικών» στα ζητήματα της διαστρέβλωσης και της χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ο Ν. Χριστοδουλίδης με πρωτοπαλίκαρο του στα θέματα αυτά, τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο και τα κόμματα που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, έστησαν την προπαγανδιστική μηχανή τους σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν από τις συζητήσεις οι οποίες ταλανίζουν την κοινωνία και αφορούν τα σκάνδαλα και κυρίως τους διορισμούς, οι οποίοι παραπέμπουν σε ρουσφέτια.

Συντονισμένα ενήργησαν και στην υπόθεση του e-kalathi. Η κυβέρνηση και η ΕΔΕΚ, με επίσημες ανακοινώσεις τους, αλλά και στελέχη από άλλα κόμματα τα οποία συμμετέχουν στην κυβέρνηση, επιχείρησαν να ταυτίσουν το ΑΚΕΛ με τον ΔΗΣΥ, με αφορμή τη συζήτηση στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής για τη θεσμοθέτηση του e-kalathi  αλλά και τη μη έγκριση από την ίδια Επιτροπή της πρότασης της κυβέρνησης για το διορισμό της διευθύντριας Μάρκετινγκ της Hermes στην Εθνική Αρχή Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνο.

  • Η προπαγανδιστική μηχανή των κυβερνώντων προφανώς αναζητούσε αφορμή για να στρέψει τα πυρά της κατά του ΑΚΕΛ, αλλά έκαναν πάλι γκάφα αφού το ΑΚΕΛ -σε αντίθεση με τον ΔΗΣΥ- δεν τοποθετήθηκε αρνητικά στη θεσμοθέτηση του e-kalathi.

Αντίθετα ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κώστα τόνισε σε δηλώσεις του ότι «ως κόμμα χαιρετίζουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια και το οποιοδήποτε μέτρο που προάγει τη διαφάνεια και τα συμφέροντα των καταναλωτών».

Κατέθεσε μάλιστα συγκεκριμένες εισηγήσεις για βελτίωση του νομοσχεδίου, όπως η κατηγοριοποίηση να γίνεται με την ετικέτα του κάθε προϊόντος και όχι απλά με το όνομα, ενώ ζήτησε να γίνει η διαβούλευση (που όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία δεν έγινε) μεταξύ του Υπουργείου και των εμπλεκόμενων μερών ώστε «να βρούμε τον τρόπο να δώσουμε ένα εργαλείο που να προάγει τη διαφάνεια και να βοηθήσουμε τον κόσμο, χωρίς να προκαλούνται οποιαδήποτε προβλήματα».

Δεν περνά επίσης απαρατήρητο το γεγονός ότι οι πιο έντονες αντιδράσεις, οι οποίες διατυπώθηκαν στη συνεδρία για το e-kalathi, προήλθαν από την ΕΠΑ, αλλά αυτό δεν σχολιάστηκε καθόλου από το Προεδρικό και την ΕΔΕΚ!

Επισημαίνεται ακόμη, ότι για το θέμα του διορισμού της διευθύντριας της Hermes στην Εθνική Αρχή Παιγνίων, ο Κ. Κώστα υπενθύμισε τις αναφορές της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τη σύγκρουση συμφερόντων, αλλά ούτε για αυτό έγινε οποιαδήποτε αναφορά από το Προεδρικό και την ΕΔΕΚ…

Διαβάστε Επίσης