Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΟ βολικός Χριστοδουλίδης για το Νικόλα ου παίζει το πρώτο βιολί στα...

Ο βολικός Χριστοδουλίδης για το Νικόλα ου παίζει το πρώτο βιολί στα ρουσφέτια και τα βολέματα ημετέρων… Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

-

  • Ενώ δεν ασχολούνται καν με το Κυπριακό την ώρα μάλιστα που η κατοχική Τουρκία και το παράνομο και υποτελές στην ίδια μόρφωμα στα κατεχόμενα, προχωρεί σε νέα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο και
  • την ώρα που η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εν μέσω εκλογικής διαδικασίας, απειλεί πετρελαϊκές εταιρείες, σε μια προσπάθεια ανατροπής του ενεργειακού προγράμματος της Κύπρου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας,
  • η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και τα συγκυβερνώντα κόμματα, περί άλλων τυρβάζουν, ασχολούνται με τη νομή της εξουσίας, με βολέματα ημετέρων, με διορισμούς και εξυπηρέτηση φίλων και γνωστών που συναλλάττονται με το δημόσιο.

Θέλεις η απειρία, θέλεις οι βεβιασμένες ενέργειες, φέρνουν τη μια γκάφα μετά την άλλη και οι κυβερνώντες εκτίθενται συνεχώς, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις από την κοινή γνώμη που παρακολουθεί άναυδη τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Αίσθηση προκάλεσε μια αναφορά για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου στο συνέδριο του κόμματος του την Κυριακή. Απευθυνόμενος στον Ν. Χριστοδουλίδη, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ του είπε με κάθε σοβαρότητα: «… Εάν δεν έβαζες υποψηφιότητα σε αυτές τις εκλογές, θα έπρεπε να σε είχαμε εφεύρει» για να προσθέσει κρατώντας το βλέμμα του καρφωμένο στο Ν. Χριστοδουλίδη: «Είσαι ο πρόεδρος που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο τόπος. Θεωρούμε πως έχει δικαιωθεί η επιλογή του κόμματος αφού, μέσα σε μόλις 75 μέρες διακυβέρνησης έχει καταπιαστεί με όλες τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα»…

 Έτσι ακριβώς. Πάρα πολλά ήταν τα χρόνια που έμεινε εκτός εξουσίας το ΔΗΚΟ και δεν κρύβει τη δίψα του για ρουσφέτια, διορισμούς και διαπλοκή. Θυμίζει τις παλιές εποχές όταν βρισκόταν στην εξουσία με τον πρόεδρο του (Σπύρο Κυπριανού) και για να προσληφθεί κάποιος στο δημόσιο θα έπρεπε να είχε ταυτότητα του ΔΗΚΟ!

  • Και να μην έβαζε λοιπόν υποψηφιότητα ο Χριστοδουλίδης, θάπρεπε να τον ανακαλύψουν. Για το Νικόλα, ούτε λίγο, ούτε πολύ, είναι ο σωτήρας τους… Και πως να μην είναι αφού το κόμμα έμεινε το μισό, το άλλο μισό το πήρε κι έφυγε ο Μάριος Κάρογιαν.

Ο Νικόλας ήθελε ένα πρόεδρο, όποιο νάναι, έστω και το δεξί χέρι του Αναστασιάδη, έστω κι αν μετείχε ως το σημαντικότερο στέλεχος της, στην πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση στην ιστορία της Κύπρου, όπως έλεγε ο Ν. Παπαδόπουλος. Στον αχταρμά που κυβερνά το ΔΗΚΟ του Νικόλα είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα της κυβερνητικής παράταξης και ανάλογη είναι η πίττα από τη νομή της εξουσίας που απολαμβάνει.

  • Ήδη στα άλλα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, κυρίως στην ΕΔΕΚ ακούγονται μεμψιμοιρίες για την εύνοια των ΔΗΚΟϊκών από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το Προεδρικό.

Παρ’ όλα αυτά και με δεδομένο ότι έχουν ανοίξει μεγάλο αριθμό θέσεων, όλες με προσλήψεις χωρίς διαδικασίες, όλο και… «κάτι τσιμπούν» όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ετοιμάσει άμεσα νομοσχέδιο, το οποίο θα ρυθμίζει τους διορισμούς συμβούλων κυβερνητικών αξιωματούχων, όμως δεν έχει αναστολές να  έχει το ελεύθερο στους υπουργούς και υφυπουργούς του να συνεχίζουν να διορίζουν αβέρτα, όπως κάνει και ο ίδιος, παρακάμπτοντας τις επίσημες διαδικασίες πρόσληψης στη δημόσια υπηρεσία.

ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑ

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ…

Μετά το σάλο από το διορισμό από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη του Μιχαλάκη Μιχαήλ στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) και την παραίτηση του μόλις 24 ώρες μετά το διορισμό του αφού είχαν ξεσπάσει έντονες αντιδράσεις από την κοινή γνώμη αναφορικά με τα ακαδημαϊκά του προσόντα και την περίπτωση της πρόσληψης 19χρονης φοιτήτριας στο υφυπουργείο  Τουρισμού, είχαμε αυτή τη βδομάδα άλλες  τρεις περιπτώσεις που προκαλούν ερωτηματικά και αντιδράσεις.

Η μια περίπτωση αφορά για αισθητικό, η οποία συμμετείχε στο προεκλογικό επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη και διορίστηκε στο Προεδρικό για να εκτελεί… χρέη γραμματέα! Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο κονδύλι εργοδότησης των συμβούλων του προέδρου Χριστοδουλίδη περιλαμβάνεται και μία αισθητικός, ως γραμματειακό προσωπικό.

Απόσπαση στο προεδρικό έγινε και για υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών που συνδέεται με την προσωπική σχέση της κουμπαριάς με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου προσελήφθη επίσης ο κουνιάδος του προέδρου…. Η συγκεκριμένη κυρία συγκαταλέγεται στο ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό στη θέση αχθοφόρου κλητήρα αλλά από έλεγχο της Ελεγκτικής φαίνεται ότι κατά καιρούς απασχολείτο παράνομα ως ιδιαίτερα γραμματέας. Ο πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα έχει αποσπαστεί στο τμήμα εκδηλώσεων του προεδρικού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης ανέφερε ότι η Ελεγκτική έχει ήδη αποστείλει επιστολή και αφού τεκμηρίωσαν την επί 30 σχεδόν έτη προνομιακή μεταχείριση της συγκεκριμένης υπαλλήλου, έχουν εξηγήσει ότι αν της ανατεθούν άλλα καθήκοντα από αυτά του ωρομίσθιου κλητήρα, θα πρόκειται για παράνομη πράξη.

Ακόμη πιο σοβαρή θεωρείται η περίπτωση 42χρονης η οποία διορίστηκε ως σύμβουλος του Μιχάλη Χατζηγιάννη για θέματα Τύπου και Μέσων Κοινωνικών Δικτύωσης. Η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται να είχε καταδικαστεί στο πρόσφατο παρελθόν, σε φυλάκιση με αναστολή, για υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών εισιτηρίων εισόδου σε συναυλία. Σύμφωνα με τη «Χαραυγή» που έφερε στο φως την υπόθεση, η σύμβουλος πληροί το κριτήριο του λευκού ποινικού μητρώου, αφού το μητρώο της έχει αποκατασταθεί ένεκα παρέλευσης του χρόνου που προβλέπει ο Περί Αποκατάστασης Καταδικασθέντων Νόμος. Το θέμα που εγείρεται είναι κυρίως νομικό και ηθικό.

Το υφυπουργείο επιχείρησε να διαψεύσει ισχυριζόμενο ότι… «ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμβατική σχέση, ούτε και διενεργήθηκε οποιαδήποτε πληρωμή προς το εν λόγω άτομο», για να γελοιοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι κυβερνώντες μετά τη δημοσιοποίηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της 42χρονης με μέσα ενημέρωσης με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του υφυπουργείου Πολιτισμού και με κατάληξη x….x….@culture.gov.cy.

Δεύτερο τεκμήριο που «δένει» την υπόθεση ότι η γυναίκα εργαζόταν για το υφυπουργείο, είναι αρχείο σε μορφή excel το οποίο απεστάλη στα ΜΜΕ και στο οποίο περιλαμβάνεται και το όνομα της συγκεκριμένης συμβούλου του Μιχάλη Χατζηγιάννη!   

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγελαφικά, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επιμένει να διαχειρίζεται τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις επιλογές τους, με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Την περασμένη βδομάδα όταν κορυφώθηκε ο σάλος με την πρόσληψη της 19χρονης και ενώ συνεχίζονταν ο αντιδράσεις για το διορισμό μέλους της ΕΔΥ χωρίς τα αναγκαία προσόντα έσπευσε να συναντηθεί με τον Γενικό Ελεγκτή για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ

ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ…

Όμως δεν είναι μόνο στα θέματα των βολεμάτων ημετέρων που και… «να μην υπέβαλλε υποψηφιότητα ο Νίκος  Χριστοδουλίδης», ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα τον είχε «εφεύρει», είναι και πολλά άλλα…

Είναι για παράδειγμα στα θέματα που σχετίζονται με τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στο προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, με τις προσπάθειες παραχάραξης της Ιστορίας και την οργανωμένη προσπάθεια της ακροδεξιάς για εξίσωση των προδοτών της ΕΟΚΑ Β΄ και των αντιστασιακών, του Ολετήρα της Κύπρου Γ. Γρίβα και του Μακαρίου.

Διερωτόμαστε εάν είναι και γι’ αυτούς τους λόγους που ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα είχε εφεύρει τον Χριστοδουλίδη ο οποίος περιφέρεται σε σωματεία ακροδεξιών και εκφωνεί λόγους κάτω από τα πορτρέτα του Γρίβα, του ιδρυτή της προδοτικής οργάνωσης ΕΟΚΑ Β΄ που δολοφονούσε κατά την προπραξικοπηματική περίοδο δημοκρατικούς αντιστασιακούς και τελικά άνοιξε με το πραξικόπημα την κερκόπορτα στον Αττίλα.

Διερωτόμαστε πως νιώθουν οι δημοκρατικοί άνθρωποι που βρίσκονται τόσο στο ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ όσο και στην  ΕΔΕΚ, βλέποντας τον πρόεδρο που εξέλεξαν να υποκλίνεται στους ακραίους εθνικιστές και στους πολιτικούς απόγονους του Γρίβα.

Διαβάστε Επίσης