Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΑναβιώνουν το φάντασμα της πυραυλολογίας! Ο νους τους στις αγορές οπλικών συστημάτων...

Αναβιώνουν το φάντασμα της πυραυλολογίας! Ο νους τους στις αγορές οπλικών συστημάτων και στις μίζες!

-

 Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση του αναλώνονται στο διαμοιρασμό των λαφύρων της εξουσίας, όπως έκαναν ακριβώς και οι προκάτοχοι τους, παραμένοντας απλοί θεατές στα όσα συμβαίνουν στο «άλλο μισό», στο κατεχόμενο από την Τουρκία τμήμα της Κύπρου όπου δημιουργούνται νέα τετελεσμένα τα οποία ορθώνουν ακόμη πιο ψηλά τα εμπόδια για τη λύση – επανένωση.

Ο Χριστοδουλίδη συνεχίζει να παραμυθιάζει την κοινή γνώμη για δήθεν προοπτικές «δυναμικής εμπλοκής της Ε.Ε.» σε μια νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό, ενώ γνωρίζει πως αντικειμενικά οι Βρυξέλλες δεν είναι σε θέση να κάνουν οτιδήποτε πέραν της παρουσίας τους ως παρατηρητές σε περίπτωση επανέναρξης των συνομιλιών.

Δεν έκλεισε ακόμη 100 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Πρόεδρος και ήδη μετρούμε αρνητικές συνέπειες της απραγίας του και του γεγονότος πως δεν βρίσκεται σε εξέλιξη η οποιαδήποτε προσπάθεια για αναζήτηση λύσης του Κυπριακού.

Οι αρνητικές εξελίξεις σχετίζονται και πάλι με την Αμμόχωστο, αυτή τη φορά με τις κινήσεις για την αγορά ξενοδοχείων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης με πρόθεση για άμεση ανακαίνιση και λειτουργία τους!

Σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκοκυπριακής εφημερίδας Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας αγόρασε τρία ξενοδοχεία στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, τα οποία σκοπεύει να αξιοποιήσει τα επόμενα χρόνια για τουριστικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα ξενοδοχεία Cleo, Golden Seaside και Aegean τα οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Bakis θα λειτουργήσουν με τα ίδια ονόματα με τα οποία λειτουργούσαν μέχρι και το 1974.

Η πώληση έγινε μέσω της τουρκικής Επιτροπής Ακινήτων Περιουσιών που λειτουργεί στα κατεχόμενα.

To δημοσίευμα αναφέρει ότι στόχος του επενδυτή είναι να προχωρήσει σε κρατήσεις 7 ετών από το 2025 μέχρι το 2032 σε συνεργασία με τουριστικά πρακτορεία εφόσον μέσα στους επόμενους δύο μήνες δεν παρατηρηθεί κάποιο εμπόδιο, ενώ ο επιχειρηματίας αγόρασε και δύο ορόφους πολυκατοικιών στους οποίους θα διαμένει το προσωπικό που θα εργάζεται στα ξενοδοχεία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να προχωρήσει στην αγορά ακόμη έξι μονάδων στην περιοχή.

  • Η όλη υπόθεση με τα τρία ξενοδοχεία ενισχύει τις πληροφορίες για τις προθέσεις της Τουρκίας και του παράνομου και υποτελούς στην ίδια καθεστώτος στα κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου σε σχέση με τη το πρόγραμμα της διάνοιξης της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ως νέου τετελεσμένου που αλλάζει άρδην τις παραμέτρους του Κυπριακού όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Επισημαίνεται μάλιστα το γεγονός ότι το ένα ξενοδοχείο φαίνεται να βρίσκεται στην περιοχή του Άγιου Μέμνωνα, εντός στρατιωτικής δηλαδή περιοχής, δημιουργούνται εντελώς νέα δεδομένα. Προφανώς η Τουρκία να έχει σχέδια μετακίνησης του κατοχικού στρατού για επέκταση του ανοίγματος της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

  • Όταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και υπήρχαν έντονες πληροφορίες για προθέσεις της κατοχικής δύναμης και της Τουρκοκυπριακής σοβινιστικής ηγεσίας για άνοιγμα του Βαρωσιού, προσπαθούσε να μας… καθησυχάσει. Επρόκειτο για μπλόφα των Τούρκων, έλεγε τότε. Σήμερα με την ιδιότητα του Προέδρου του κράτους λούφαξε!

Συνεχίζει το παραμύθιασμα λέγοντας μας για το… «γένος των Ευρωπαίων» που θα… ορμήσουν και θα… «καθαρίσουν» για λογαριασμό μας με την Τουρκία, θα εμπλακούν και με το… «μαγικό ραβδί τους» θα επιβάλουν στην Τουρκία επανέναρξη των συνομιλιών, στη βάση μιας σύνοψης του Αντώνιο Γκουτέρες όπως οι ίδιοι την έχουν στον εγκέφαλο, με ουρά που θα προσδιορίζει τις αρχές λύσης όπως οι ίδιοι θέλουν, διαγράφοντας τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα…

  • Γνωρίζει και ο Νίκος Χριστοδουλίδης και οι συγκυβερνήτες του Νικόλας Παπαδόπουλος, Μαρίνος Σιζόπουλος και Μιχάλης Γιωργάλλας πως κυνηγούν χίμαιρες…

Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ!

Δυστυχώς αυτή την ώρα που επί εδάφους σημειώνονται νέα τετελεσμένα που εμβαθύνουν τη διχοτόμηση, ο «Αχταρμάς» που μας κυβερνά ασχολείται κατ’ αποκλειστικότητα με τη νομή της εξουσίας και προετοιμάζεται για νέα εξοπλιστικά προγράμματα στην Εθνική Φρουρά αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, με τα προσδοκόμενα για τους μεσάζοντες (και τους φίλους τους) μιζαδόρους).

Βλέπετε, η πλήρης πρόσδεση όλο το προηγούμενο διάστημα στο άρμα του ΝΑΤΟ και η διάλυση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία, διάδοχο της Σοβιετικής Ένωσης, δεν τυχαία. Τα φερέφωνα των Δυτικών που συνεχίζουν και με την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να μας κυβερνούν, εκτελώντας εντολές των ΝΑΤΟϊκών προχωρούν στην αντικατάσταση των Ρωσικών (και παλαιότερων, Σοβιετικών) οπλικών  συστημάτων, με ΝΑΤΟϊκά οπλικά συστήματα, Αμερικανικής ή Γαλλικής προέλευσης.

Και τα λεφτά είναι πολλά. Μιλούμε για δισεκατομμύρια και αν άλογες είναι και οι… «νόμιμες» ή όχι προμήθειες στους εμπόρους, μεσολαβητές, γενικά στους μιζαδόρους…  Τα ζήσαμε ξανά και ξανά. Κάποιοι θα τα οικονομήσουν γερά στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η συγκυβέρνηση του στην πραγματικότητα επιχειρούν αναβίωση του περιβόητου δόγματος της «πυραυλολογίας» που υιοθέτησε και τότε η Δεξιά διακυβέρνηση με Πρόεδρο τον Γλαύκο Κληρίδη και υπουργό Εξωτερικών τον Ι. Κασουλίδη, το προεκλογικό πρόγραμμα του οποίου αντέγραψε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

  • Παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά οι σημερινοί κυβερνώντες ενώ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προφανώς συνεχίζει την αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθούσε ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Ενώ μας έλεγε πως θα… «εκστρατεύσει» στην Ευρώπη για να ζητήσει «εντονότερη» εμπλοκή της Ε.Ε. στη διαδικασία αναζήτησης λύσης από το πρώτο του ταξίδι, στη Γαλλία έστειλε εντελώς άλλα μηνύματα. Πριν από τη μετάβαση του στη Γαλλία όπου θα συναντούσε τον Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, το προεδρικό επιτελείο διοχέτευσε στα παπαγαλάκια του πως στη Γαλλία θα συζητήσει o θέμα της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας και πως παραμένει ανοικτό το θέμα της μόνιμης γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο…

Οι κυβερνώντες διοχέτευσαν στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης και σενάριο δημιουργίας «γαλλικής ναυτικής βάσης» στην Κύπρο ή χρήση της Ναυτικής Βάσης της Εθνικής Φρουράς «Ευάγγελος Φλωράκης» από πλοία του στόλου της Γαλλίας…

Μετά τη συνάντηση τους, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως ο Μακρόν του υποσχέθηκε και… στρατιωτική στήριξη, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες….

Προφανώς η «στήριξη» αφορά την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων γιατί προφανώς και δεν εννοεί πως το  Γαλλικό αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο θα κινηθεί κατά της… τουρκικής αρμάδας που επέβαλε αναστολή του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε πως ο Γαλλικός στρατός να εκστρατεύσει κατά του κατοχικού στρατού και θα απελευθερώσει την Κύπρο.

ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Πάντως εκείνο που ο Χριστοδουλίδης και οι συνεταίροι του επιτυγχάνουν είναι να έχουν τη δική τους συμβολή στη συνέχιση του πλήρους αδιεξόδου και να παρατείνουν το διαπραγματευτικό κενό, αφήνοντας την  Τουρκία στο απυρόβλητο να αναβαθμίζει συνεχώς τη στρατιωτική της παρουσία στην κατεχόμενη Κύπρο.

Η διαφορά με τους «δικούς» μας είναι πως η Τουρκία δεν μένει στα λόγια. Επικαλούμενοι και τα όσα γράφονται για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στρατιωτικές συνεργασίες της Κύπρου με άλλες χώρες, κυρίως με την Ελλάδα, τη Γαλλία και το Ισραήλ, η Άγκυρα προχωρεί στη δημιουργία βάσης- ραντάρ στην κατεχόμενη Καρπασία, στην αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Λευκόνοικο για τη χρήση του και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και στην κατασκευή ναυτικής βάσης στο Μπογάζι.

Πρόκειται για κινήσεις που εντάσσονται στον τουρκικό σχεδιασμό για έλεγχο της περιοχής και παραπέμπουν στην απόφαση της κατοχικής Τουρκίας για πλήρη αξιοποίηση του νησιού προς υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αυτή είναι η επιτυχία των… διπλωματικών χειρισμών του «εκπαιδευόμενου μάγου» της πολιτικής τον οποίο δυστυχώς έχουμε για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Διαβάστε Επίσης