Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ12 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, από τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ

12 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, από τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ

-

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως διεξήγαγε «στοχευμένες επιχειρήσεις» εναντίον τριών διοικητών των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, του ένοπλου βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που το Ισραήλ χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση.

Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του τον θάνατο τριών στελεχών των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς. Τους κατονόμασε ως Τζιχάντ Γάναμ, γραμματέα του στρατιωτικού συμβουλίου των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς· Χαλίλ αλ Μπαχτάνι, μέλος του ίδιου συμβουλίου· και Τάρεκ Εζεντίν, έναν από τους «επικεφαλής της στρατιωτικής δράσης» του κινήματος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που συντόνιζε από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δώδεκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων «παιδιών», και να τραυματιστούν άλλοι 20, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, που τελεί υπό αυστηρό αποκλεισμό από το Ισραήλ.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν στις ζώνες που επλήγησαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, πρόσθεσε το υπουργείο σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα περί τις 05:30

«Θρηνούμε τους ηγέτες και τις συζύγους τους και κάποια από τα παιδιά τους που σκοτώθηκαν» σε αυτό το «άνανδρο σιωνιστικό έγκλημα», ανέφερε ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως «το αίμα των μαρτύρων θα αυξήσει [την] αποφασιστικότητα» του κινήματος.

Το Ισραήλ «περιγέλασε όλες τις πρωτοβουλίες των μεσολαβητών, η αντίσταση θα εκδικηθεί τους ηγέτες» που σκοτώθηκαν τη νύχτα, πρόσθεσε.

Η ισραηλινή επιθετικότητα σε βάρος των Παλαιστινίων βρίσκεται καθαρά σε φάση κλιμάκωσης από την αρχή της χρονιάς, αφού ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη Δεκεμβρίου μια από τις πιο δεξιές κυβερνήσεις στην ιστορία του Ισραήλ με πρωθυπουργό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Επιδρομές σε κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, δολοφονίες μελών της παλαιστινιακής αντίστασης, κατεδαφίσεις σπιτιών και συνέχιση της παράνομης πολιτικής του εποικισμού αποτελούν καθημερινές πρακτικές του Ισραήλ, που έχει τη στήριξη από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ αλλά και των κυβερνώντων στη Λευκωσία. Και των πρώην και των νυν με τον Χριστοδουλίδη να δηλώνει πως συνεχίζει την πολιτική Αναστασιάδη…

Διαβάστε Επίσης