Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΤελικός Κυπέλλου Κύπρου: ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΛ θα τα δώσουν όλα για το...

Τελικός Κυπέλλου Κύπρου: ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΛ θα τα δώσουν όλα για το πολυπόθητο τρόπαιο!

-

179 λεπτά και μετά χαμός!

Την Τετάρτη το βράδυ, η AEΛ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του τακτακαλά με σχετική δυσκολία. Χρειάστηκαν 179 λεπτά για να φτάσει στο πολυπόητο γκολ που της έδωσε την πρόκριση.

Στο 89’ λεπτό του επαναληπτικού στο « Άλφα Μέγα Αρένα» έφυγε η μπάλα από το αριστερό πόδι του Μεντόσα και  ο κήπερ του Ολυμπικακού Μολ ήταν αδύνατο να τη συγκρατήσει στην πορεία της προς τα δίκτυα, τα ντεσιμπέλ από την ιαχή κτύπησαν… κόκκινο όσο ποτέ άλλοτε από τους Αελίστες, που πανηγύρισαν την πρόκριση της ομάδας στους στον τελικό του Κυπέλλου Coca-Cola 2023.

Κάποιοι απ’ αυτούς, μάλιστα, με το τελευταίο σφύριγμα μπήκαν στο γήπεδο και αποθέωσαν τους παίκτες. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαβιέ Μεντόσα ήταν αριστοτεχνική και σφράγισε με το παραπάνω τον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης.

Ήταν μόλις το πρώτο του γκολ σε κυπριακό έδαφος, αλλά το πιο σημαντικό της ομάδας του στην τρέχουσα σεζόν. Είχε δοκιμάσει άλλες δυο φορές, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν σε ετοιμότητα.

100 κιλά η φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!

Οι μεγάλες ομάδες φωνάζουν παρούσες όταν βρεθούν σε δύσκολες καταστάσεις και αυτό έκανε η ΟΜΟΝΟΙΑ στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, η οποία απέδειξε πως η φανέλα της είναι πολύ βαριά! Τι κι αν ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα στην Πάφο, τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς στον επαναληπτικό (Βαλακάρι 13’).

Με ψυχή χιλίων λεόντων, με πείσμα και πάθος σε συνδυασμό με σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο, έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στην Πάφος FC στο ΓΣΠ (3-1) και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Έχει, πλέον, την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά το τρόπαιο, να διατηρήσει τα σκήπτρα, να πανηγυρίσει το 16ο κύπελλο στην ιστορία της, αλλά και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ομάδα του Αυγουστή έδειξε να το θέλει πιο πολύ και με την παρότρυνση των χιλιάδων οπαδών της που κατέκλυσαν το ΓΣΠ έφθασε στο ζητούμενο έχοντας ως σκόρερ τους Ντίσκερουντ (34’), Κασάμα (79’) και Χαραλάμπους (90’+7). Τρείς μέσοι ποδοσφαιριστές είδαν δίχτυα, μάλιστα οι δύο τελευταίοι περνώντας ως αλλαγή.

Η προσιστορία υπέρ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!

Όπως προαναφέραμε ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΛ έχουν βρεθεί μόλις δύο φορές αντιμέτωπες σε τελικό Κυπέλλου στο παρελθόν. Την περίοδο 1987-88, το «τριφύλλι» επικράτησε 2-1 στο κατάμεστο Τσίρειο και έσωσε τη σεζόν, εξασφαλίζοντας θέση στο πάλαι ποτέ Κύπελλο Κυπελλούχων.

Για να βρεθούν ξανά σε τελικό έπρεπε να περάσουν 24 χρόνια, αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες. Το παιχνίδι διεξήχθη στο ΓΣΠ τη σεζόν 2011-12 και οι γαλαζοκίτρινοι κατέβηκαν ως πρωταθλητές με στόχο να διεκδικήσουν το νταμπλ. Εντούτοις, οι πράσινοι πάλι επικράτησαν 1-0 και στέφθηκαν κυπελλούχοι.

Πλέον, στον τελικό της 24ης του Μάη  η μεν ΟΜΟΝΟΙΑ θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στην υπέρ της παράδοση και η ΑΕΛ θα επιδιώξει να βάλει ένα τέλος.

Διαβάστε Επίσης