Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsUEFA: Άγγλο - Ιταλική σύγκρουση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

UEFA: Άγγλο – Ιταλική σύγκρουση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

-

Στις δυο μεγαλύτερες διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ κυριαρχούν  οι Ισπανικές ομάδες οι οποίες έχουν κατακτήσει συνολικά 32 φορές την κούπα, 19 το Champions League και 13 το Europa. Επίσης, μετά το 2000 έχουν κατακτήσει 22 τρόπαια, 11 Champions League και 11 στο Europa League.

Οι Αγγλικές ομάδες μετρούν 23 συνολικά κατακτήσεις, 14 στο Champions League και εννέα στο Europa League και μετρούν μόνο οκτώ τρόπαια μετά το 2000.

Οι Ιταλικές ομάδες κατέκτησαν 21 φορές τα μεγάλα τρόπαια με 12 και εννέα αντίστοιχα, αλλά μετά το 2000 κατέκτησαν μόνο τρεις φορές το κύπελο την τελευταία φορά το 2009-2010 με την Ιντερ. Ακολουθεί η Γερμάνια με τις Γερμανικές ομάδες να έχουν κατακτήσει οκτώ φορές το champions League και επτά το Europa μετρώντας μόνο τέσσερις κατακτήσεις μετά το 2000. Τρεις σε champion και μια στο Γιουροπα.

Οι Ισπανικές ομάδες κυριάρχησαν ολοκληρωτικά τα τελευταία 23 χρόνια αφού έχουν κατακτήσει 22 τρόπαια, 11 στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ Μαδρίτης να μετρά επτά κατακτήσεις και την Μπαρτσελόνα άλλες τέσσερις. Να σημειώσουμε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης  είναι η «βασίλισσα» της διοργάνωσης αφού μετρά 14 συνολικά κατακτήσεις.

Στο Γιουροπα Λιγκ οι Ισπανικές ομάδες έχουν πλήρη κυριαρχία μετά το 2000 αφού μετρούν 11 τρόπαια, έξι με την Σεβίλλη, τρία η Ατλέτικο Μαδρίτης και από ένα η Βιγιαρεάλ και Βαλένθια.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙ Η ΑΓΓΛΙΑ…

Τα τελευταία δυο – τρία χρόνια, η Αγγλική παρουσία έχει μεγαλύτερη επιτυχία στις τρεις διοργανώσεις τις ΟΥΕΦΑ και παρατηρούμε μια μικρή υποχώρηση των Ισπανικών ομάδων στην ίδια χρονική περίοδο. Βλέπουμε μια σημαντική άνοδο των Ιταλικών ομάδων τα τελευταία δυο – τρία χρόνια με την φετινή σύγκρουση να προδιαγράφεται σαν Άγγλο – Ιταλική.

Στην προημιτελική φάση του champions League έχουμε τρεις ιταλικές ομάδες, δυο Αγγλικές και από μια Ισπανική, Γερμανική και Πορτογαλική. Έχουμε τα ζευγάρια:

(1) A.C MILANS.S.C NAPOLI,

(2) BENFICA – INTER και

(3) REAL MADRID – CHELSEA,

(4) MANCHESTER CITYBAYERN MUNICH

Στην ημιτελική φάση θα κοντραριστούν το (1) με το (2) και το (3) με το (4) ζευγάρια για να βγει το ζευγάρι του μεγάλου τελικού.

Στη διοργάνωση του Γιουροπα Λιγκ η κληρωτίδα έβγαλε τα ζευγάρια:

(1) FEYENOORD – ROMA,

(2) BAYERN LEVERKUSEN – UNION ST. GILLOISE και

(3) JUVENTUS – SPORTING T.P,

(4) MAN. UTDSEVILLA

Οι ανίκητες ομάδες  από το πρώτο και δεύτερο ζευγάρι και τρίτο και τέταρτο θα βγάλουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού.

Στην τρίτη νεοσύστατη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ το Conference League στην προημιτελική φάση έχουν βγει τα ζευγάρια:

  • Gent – West Ham και Anderlecht – Az Alkmaar

Ο νικητής θα συναντήσει τον νικητή της Lech Poznan – Fiorentina και Basel – Nice για το ζευγάρι του μεγάλου τελικού.

Να αναφέρουμε ότι στην περσινή πρώτη διεξαγωγή του θεσμού αυτού η Roma (Ιταλία) νίκησε στον τελικό τη Feyenoord (Ολλανδία) και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο.

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι ποδοσφαιριστές με την μεγαλύτερη συμμετοχή στους αγώνες του Champions League είναι: πρώτος ο Christiano Ronaldo με 183 συμμετοχές με την Μάντσεστερ, 101 με την Real Madrid και 23 με την Γιουβέντους, δεύτερος ο Iker Casillas με 177 συμμετοχές, 150 με την Ρεάλ και 27 με την Πόρτο.

Τρίτος ο Lionel Messi με 163 συμμετοχές, με την Μπαρτσελόνα 149 και Paris St. Germain 14, τέταρτος ο Xavi με 151 συμμετοχές με την Barcelona και πέμπτος ο Kariba Benzema με 148 συμμετοχές, 19 με την Lyon και 129 με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Στους πρώτους σκόρερ συναντούμε: Πρώτος ο Cristiano Ronaldo με 140 γκολ σε 163 συμμετοχές ή (0,77) μέσο όρο, δεύτερος ο Lionel Messi 129 γκολ σε 163 συμμετοχές ή (0,79)μέσο όρο, τρίτος ο Robert Lewandowski 91 γκολ σε 111 συμμετοχές ή (8,82) μέσο όρο και τέταρτος ο Kariba Benzema με 89 γκολ ή (0,60) μέσο όρο.

Στους τρεις μεγάλους τελικούς της περσινής χρονιάς είχαμε τα ζευγάρια Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ με νικήτρια την Ρεάλ Μαδρίτης ( champions). Στο Γιουροπα Eintracht Frankfurt – Rangers (Σκωτία) με νικήτρια την Γερμανική ομάδα και στο Conference League η Roma νίκησε την Feyenoord (Ολλανδίας).

Διαβάστε Επίσης