Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Νίπτουν τας χείρας» και οι τράπεζες κερδοσκοπούν σε βάρος του κοινού!

«Νίπτουν τας χείρας» και οι τράπεζες κερδοσκοπούν σε βάρος του κοινού!

-

Μπορεί κάλλιστα να μειωθεί το περιθώριο κέρδους των τραπεζών γιατί μόνο η αύξηση του βασικού δανειστικού επιτοκίου κατά 3% από τον Ιούλιο του 2022 και εντεύθεν είναι καθαρό κέρδος για τις τράπεζες. 

Το βασικό δανειστικό επιτόκιο των τραπεζών αυτή την στιγμή ξεκινά από 5,60% και φτάνει το 11,50% όσον αφορά πιστωτικές κάρτες. 

Μπορούν οι κυβερνώντες κάλλιστα με νομοθετική ρύθμιση να βάλουν φρένο στις εξωφρενικές χρεώσεις και προμήθειες που εισπράττουν οι τράπεζες.
Για του λόγου το αληθές σημειώνουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα  οι δύο συστημικές τράπεζες για το 2022  τα καθαρά έσοδα τους από προμήθειες αυξήθηκαν στην μεν κατ’ όνομα «Κοινό Κυπρίων» κατά 12%, και  από τόκους κατά 25%,  ενώ της διασωθείσας τράπεζας από τον Συνεργατισμό, τα έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν κατά 23% και  από τόκους κατά 17%.

Εδώ διευκρινίζουμε ότι στα πλαίσια του καπιταΛΗΣΤΡΙΚΟΥ  συστήματος,  δεν θεωρείται κακό να βγάζει μια επιχείρηση κέρδη αλλά στο παρακράτος οι τράπεζες το έχουν παρακάνει!

΄Οσον αφορά την διαχείριση των κόκκινων δανείων εδώ δεν μπορούν να κάνουν τίποτε γιατί τα κόμματα της Δεξιάς, με νομοθετικές ρυθμίσεις έδωσαν τόσα πολλά υπερόπλα στα επενδυτικά ταμεία – κοράκια που είναι συνάμα και μεγαλομέτοχοι των τραπεζών, που στην τελική είναι οι μεγαλομέτοχοι που κάνουν κουμάντο στον τόπο!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης