Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμείς άλλο θέλουμε να μάθουμε για την ΚΕΔΙΠΕΣ…

Εμείς άλλο θέλουμε να μάθουμε για την ΚΕΔΙΠΕΣ…

-

Ανακοινώθηκε δε ότι από την έναρξη των εργασιών της ΚΕΔΙΠΕΣ το συνολικό ποσό της αποπληρωμής κρατικής βοήθειας σε μετρητά ανήλθε στα €940 εκατομμύρια. 

  • Εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς ως φορολογούμενους πολίτες είναι πόσα εκατομμύρια από την κρατική εγγύηση ύψους €2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε βάσει της συμφωνίας του ξεπουλήματος του Συνεργατισμού, και η οποία προνοούσε ότι σε περίπτωση εξυπηρετούμενα δάνεια που μεταφέρθηκαν από τον Συνεργατισμό στην Ελληνική καταστούν μη εξυπηρετούμενα τότε το κράτος μέσω της ΚΕΔΙΠΕΣ θα πληρώνει την ζημιά. 

Παγκόσμια πατέντα κουτοπονηριάς που πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου ως παράδειγμα προς αποφυγή, γιατί πουθενά δεν έχει ξαναγίνει το κράτος να εγγυάται τις ζημιές μιας ιδιωτικής εταιρείας. 

Εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί απαιτήσεις ύψους €120 εκατομμυρίων και  ΔΕΝ γνωρίζουμε αν στο εν λόγω ποσό συμπεριλαμβάνονται και οι ζημιές που έχουν προκληθεί από την…. πανδημία που υπολογίζεται  στα €16  εκατομμύρια!  Μάλιστα στην συμφωνία υπήρχε όρος για αποζημιώσεις για τυχόν ζημιές λόγω … πανδημιών.

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης