Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜετατρέπουν την Κύπρο σε αμερικανική αποικία! Η οικονομία του τόπου περνά ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ...

Μετατρέπουν την Κύπρο σε αμερικανική αποικία! Η οικονομία του τόπου περνά ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ και αμετάκλητα σε αμερικανικά χέρια!

-

Το συνδέω με αυτά που ζούμε σήμερα με τη δεύτερη προσφυγιά και την αρπαγή των περιουσιών των δανειοληπτών από τις τράπεζες και τα επενδυτικά ταμεία – κοράκια. 

Η «Συμμορία» που κυβέρνηση μια δεκαετία και συνεχίζει να κυβερνά, αφού απλώς «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», φέρει την αποκλειστική ευθύνη γιατί αυτοί έδωσαν τις σχετικές άδειες σε αυτά τα επενδυτικά ταμεία και  με  τις ευλογίες τους  μετατρέπουν τη χώρα μας σε αμερικανική αποικία!   Ιδού το παρασκήνιο και οι αποδείξεις ότι η οικονομία του τόπου περνά ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ και αμετάκλητα  σε αμερικανικά χέρια, και το καλά σχεδιασμένο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου και του λαού της, χρονολογείται πολύ πιο πριν από την ανάληψη της εξουσίας το 2013 από τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ:

  • Το 2013 η αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία PIMCO αφού πληρώθηκε αδρά ετοίμασε και παρέδωσε στην Κεντρική Τράπεζα την έκθεση της για τις κεφαλαιακές  ανάγκες των τραπεζών και βάσει αυτής της έκθεσης  χρειάζονταν κεφάλαια ύψους €15 δισεκατομμυρίων. 

Επικαλούμενοι αυτή την έκθεση έσχιζαν τα ιμάτια τους τόσο ο Νίκος Χρύσανθου Αναστασιάδης όσον και ο Αβέρωφ Νεοφύτου που  αμφισβητούσαν  το εν λόγω ποσό αλλά αυτό τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ένα ακόμα κόλπο  γιατί η PIMCO  ήρθε και έμεινε!

H PIMCO από το 2017 ασχολείται με αγορά ακινήτων με ειδικότητα σε ΑΝΩΝΥΜΕΣ εταιρείες επενδύσεων ακίνητης περιουσίας καθώς και με τη διαχείριση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων

Η PIMCO τώρα συμμετέχει και στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας και μάλιστα είναι μεγαλομέτοχοι μέσω της θυγατρικής τους εταιρείας Poppy Sarl κατέχοντας  το 17,3% των μετοχών, συμμετέχουν  στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ενώ παράλληλα δε πέρασε στα χέρια της δάνεια αξίας  €4 δισεκατομμυρίων στην τιμή του €1,5 δισεκατομμυρίου.  

  • Η απορία είναι ποιοί και πως είχαν  καθορίσει την τιμή με την οποία είχαν αποφασίσει να ξεπουλήσουν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια αφού αυτοί που τα αγόρασαν είναι παράλληλα και μεγαλομέτοχοι στις τράπεζες και ιδιοκτήτες των  αγοραστών; 

 ΄Ακρα του τάφου σιωπή από την  Kεντρική Τράπεζα και την  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΟΛΠΑ

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ…

Eρχόμαστε τώρα στο αμερικανικών συμφερόντων επενδυτικό ταμείο Apollo το οποίο αγόρασε συνολικά μέχρι τώρα  από την Τράπεζα Κύπρου μη εξυπηρετούμενα ενυπόθηκα δάνεια με υπόλοιπα €5,4 δισεκατομμύρια για τα οποία είσπραξε όπως λέχθηκε  €1,4 δισεκατομμύρια σε μετρητά, δηλαδή τα ξεπούλησαν στο 25% της αξίας τους,  ενώ για την τελευταία τους πώληση που έγινε τον Αύγουστο του 2021 ενυπόθηκα  δάνεια με υπόλοιπα €2,5 δισεκατομμυρίων πωλήθηκαν για €560 εκατομμύρια με την τράπεζα να εισπράττει προκαταβολικά σε μετρητά μόνο €165 εκατομμύρια και για τα υπόλοιπα έχει να παίρνει μέχρι τον… Δεκέμβριο του 2025! 

Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις δημοσιεύτηκε ότι το Apollo μεταβίβασε αυτά τα δάνεια στην  δικών της συμφερόντων εταιρεία Gordian Holdings Ltd, η οποία προηγουμένως ονομαζόταν CYSMC III Limited και ΑΝΗΚΕ  ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ! 

  • Αν έχουμε αντιληφθεί σωστά έκαναν δώρο 14024 δάνεια  €5,7 δισεκατομμυρίων που εξασφαλίζονται με 9065 ακίνητα;

΄Έγινε έρευνα για το ποιοί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι οι μέτοχοι αυτής της εταιρείας;

 

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η PIMCO ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΟ

ΤΗΝ BLACK ROCK ΚΑΙ ΤΗΝ ALTAMIRA…

 Το σκάνδαλο του αιώνα αφορά το Συνεργατισμό. Για τις κεφαλαιακές ανάγκες του η κυβέρνηση  είχε διορίσει την PIMCO για να κάνει σχετική μελέτη για  τις κεφαλαιακές του ανάγκες.  Η μελέτη έγινε, καλοπληρώθηκαν και την ορθότητα της έκθεσης έλεγξε η αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία Black Rock.

H BLACK ROCK τότε σύστησε στην τότε  «άριστη» διορισμένη από την κυβέρνηση Διοίκηση του Συνεργατισμού την ALTAMIRA για να διαχειρίζεται τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, με την οποία οι κυβερνώντες προχώρησαν σε συνεργασία χωρίς την προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού. 

Στην Ερευνητική Επιτροπή λέχθηκε από μάρτυρα ότι την Altamira  σύστησε και «άλλη» εταιρεία και αυτή   η «άλλη» εταιρεία  πρόσφερε συμβουλές στην Ελληνική Τράπεζα για την εξαγορά του Συνεργατισμού εν γνώσει του Υπουργείου Οικονομικών ! 

Κύριοι μέτοιχοι της ALTAMIRA είναι το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Apollo

To επενδυτικό ταμείο Apollo είχε υποβάλει προσφορά για εξαγορά ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Συνεργατισμού πράγμα που απορρίφθηκε ενώ τώρα είναι ΜΕΤΟΧΟΙ στην Ελληνική Τράπεζα που μεταφέρθηκε το καλό κομμάτι του Συνεργατισμού καθώς   και στην Τράπεζα Κύπρου…

Η Ελληνική Τράπεζα πώλησε στην PIMCO  δάνεια ύψους €720 εκατομμυρίων, ενώ παράλληλα πώλησε την δική της εταιρεία APS Debt Services  στην εταιρεία Themis η οποία έχει συνάψει συνεργασία με την PIMCO  για την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Το επενδυτικό ταμείο Senvest Group, αμερικανικών συμφερόντων,   είναι παράλληλα μέτοχοι και στην Τράπεζα Κύπρου και στην Ελληνική Τράπεζα.

  • Κύριοι μέτοχοι της Altamira  είναι το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Apollo, άρα και εδώ έχουν οι Αμερικανοί το πάνω χέρι.

 Στο δικό μου μυαλό φαντάζει στημένο το όλο παιχνίδι γιατί από την μια απορρίφθηκε η προσφορά του Apollo  να εξαγοράσει τον Συνεργατισμό και από την άλλη έχει αναλάβει ως μεγαλομέτοχος της Altamira  που ξεπουλά  δάνεια του κοσμάκη. 

Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια!  Από την μια οι κυβερνώντες  διέσωσαν την Ελληνική Τράπεζα  και από την άλλη έδωσαν  στο πιάτο τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια του Συνεργατισμού στην Altamira , με μεγαλομέτοχους και πάλι αμερικανικό επενδυτικό ταμείο.

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ

ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Κομπάζουν οι κυβερνώντες, οι πρώην καθώς και η συνέχεια τους, μαζί με τους μεγαλομέτοχους των τραπεζών για το ότι έχουν σχεδόν «λύσει» το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων με το να τα ξεπουλούν και να τα βγάζουν εκτός των ισολογισμών τους, ενώ στην πραγματικότητα αυτά τα δάνεια παραμένουν στην πραγματική οικονομία. 

Ο κοσμάκης συνεχίζει να τα χρωστά με τα κοράκια που τα απέκτησαν να θέλουν να έχουν πολύ καλή απόδοση από αυτά και να βγάζουν κέρδη βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό των δανειοληπτών. Το μόνο που καταφέρνουν είναι απλά τη μεταφορά του προβλήματος από τις τράπεζες στα επενδυτικά ταμεία ενώ το πρόβλημα στην κοινωνία και την οικονομία παραμένει και θα γίνεται όλο και χειρότερο.   

Και με τα υπερόπλα που τους έχουν δώσει οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και μάλιστα μέσω νομοθέτησης με τις ψήφους, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ έχουν πάρει τα πάνω τους ενώ τώρα με τις δηλώσεις του νέου Υπουργού Οικονομικών μετά την καταψήφιση της πρότασης Νόμου του ΑΚΕΛ και των Οικολόγων για νέα τρίμηνη αναστολή των εκποιήσεων,  έρχεται και «παρακαλεί» τις τράπεζες και τα επενδυτικά ταμεία – κοράκια λέγοντας: «Σας παρακαλώ μην κάνετε εκποιήσεις»! Αν πραγματικά οι κυβερνώντες ήθελαν κάτι τέτοιο θα προχωρούσαν σε απόσυρση της πρότασης τους για τις εκποιήσεις.

Και το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους αλλά συνάμα πονηρούς που μας κυβερνούν είναι ότι μιλάνε χωρίς σταματημό τάζοντας στο λαό φύκια για μεταξωτές κορδέλες όσον αφορά τον μη εξυπηρετούμενο δανεισμό τους, τάζοντας σχέδια που δεν μπορούν να εφαρμοστούν ενώ άλλαι είναι «αι βουλαί» των αμερικανικών εταιρειών που ελέγχουν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και την οικονομία μας!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

 

Διαβάστε Επίσης