Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗAKEΛ: Με την ορμή της Ιστορίας, με το βλέμμα στο μέλλον:...

AKEΛ: Με την ορμή της Ιστορίας, με το βλέμμα στο μέλλον: 82 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος των Κυπρίων Εργαζομένων

-

αναφέρει σε διακήρυξη του το Κόμμα και προσθέτει:

Το ΑΚΕΛ πήρε από το ΚΚΚ τη σκυτάλη των ταξικών αγώνων και το λάβαρο της δημοκρατίας, της ειρήνης και του σοσιαλισμού. Μαζικοποιήθηκε θεαματικά από τα πρώτα κιόλας χρόνια της γέννησής του και σε αυτές τις οκτώ δεκαετίες έγινε, με την ισχύ που του δίνει ο λαός, η μεγάλη δύναμη στον προοδευτικό και δημοκρατικό πόλο της Κύπρου. Δέθηκε και ταυτίστηκε με την εργατική τάξη και όλο τον εργαζόμενο λαό μέσα από τους αγώνες που οργάνωσε και τις κατακτήσεις που πέτυχε. Ένωσε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους στους αγώνες για το ψωμί και τη λευτεριά.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Υπερασπίστηκε με το αίμα των παιδιών του τη δημοκρατία και την ελευθερία της Πατρίδας, απέναντι στην αποικιοκρατία, τον φασισμό, τους ξένους εισβολείς, τον ιμπεριαλισμό. Πρωτοπόρησε για τη μόρφωση του λαού σε χωριά, συνοικίες, συνοικισμούς κι έγινε σύντροφος των ανθρώπων του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων.

Έμαθε να δημιουργεί συνεργασίες και συμμαχίες αρχών ώστε να φέρνουν αποτέλεσμα οι μικροί και μεγάλοι αγώνες, ώστε να γίνονται πραγματικότητα οι μικρές και μεγάλες αλλαγές που παίρνουν μπροστά τον τόπο. Κατέκτησε, με την συνέπεια και τις θέσεις του, τον τίτλο της δύναμης της επανένωσης, της επαναπροσέγγισης, της ειρήνης. Μίλησε και μιλά μέσα στην κυπριακή κοινωνία για τις αξίες της αλληλεγγύης, του αντιρατσισμού, του διεθνισμού, της ανθρωπιάς.

Στον ένα αιώνα ζωής και δράσης του, το Κόμμα μας -πρώτα ως ΚΚΚ και στη συνέχεια ως ΑΚΕΛ- πέρασε από κάθε είδους δοκιμασίες και συμπληγάδες. Αναμετρήθηκε με κατεστημένα, προγραφές, φονιάδες, τρομοκρατία και συκοφαντίες. Ξεπέρασε ήττες, λάθη και απογοητεύσεις. Τα κατάφερε όμως, γιατί το υπηρέτησαν και το υπερασπίστηκαν αγωνιστές και αγωνίστριες με ανιδιοτέλεια και πίστη, τους οποίους τιμούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Τα κατάφερε, γιατί με την καθημερινή του πράξη κατακτούσε την εμπιστοσύνη του λαού και της νεολαίας. Τα κατάφερε, γιατί έβρισκε «τα λόγια που παίρνουν το ίδιο βάρος σ’ όλες τις καρδιές, σ’ όλα τα χείλη».

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τώρα, και με ορόσημο το Καταστατικό Συνέδριο το ερχόμενο φθινόπωρο, το ΑΚΕΛ θα επιβεβαιώσει ότι η Αριστερά είναι συνώνυμη της τόλμης και της πρωτοπορίας. Ότι το Κόμμα βηματίζει ξανά με τις ανάγκες της εποχής και της νέας γενιάς. Γίνεται πιο αποτελεσματικό, διαρκώς ανανεούμενο και εξωστρεφές. Υπερασπίζεται τις αρχές και τις αξίες του και για αυτό, ανοίγεται σε νέες ιδέες και προσεγγίσεις. Βαθαίνει τη δημοκρατία στο εσωτερικό του κι ανοίγει δίαυλους διαλόγου και συνεργασίας με όλο τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Μπαίνει μπροστά στους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες των νέων, των εργαζόμενων, του λαού.

Το ΑΚΕΛ προχωρά μπροστά. Με την ιδεολογία του και την 100χρονη πορεία του. Με το όραμα για το αύριο και τους αγώνες για το σήμερα. Με την ορμή της Ιστορίας και με το βλέμμα στο μέλλον!

 

 

Διαβάστε Επίσης