Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑς (φτωχούς και μεσαίους) και τα δίνουν στους λίγους πλούσιους!

ς (φτωχούς και μεσαίους) και τα δίνουν στους λίγους πλούσιους!

-

Μόλις ο ιδιωτικός ελβετικός τραπεζικός κολοσσός Credit Suisse βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, όχι από φταίξιμο των εργαζομένων ή του… Χριστόφια της Κύπρου,  αλλά από την αχορταγία των ιδιοκτητών, που ευθύνονται για ξέπλυμα χρήματος μέχρι και από ναρκωτικά, από διαφθορά και ότι άλλο κοσμεί τον καπιταλιστικό αγγελικό κόσμο, τότε αμέσως και σύμφωνα με νόμο που φρόντισαν να έχουν έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο, ενεργοποίησαν την υπό άλλες περιστάσεις δαιμονοποιημένη κρατική παρέμβαση για τη «διάσωση» της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας. Το κόστος της «διάσωσης»,  μόλις… 110 δισ. ευρώ.

Έτσι λοιπόν! Μόλις προκύψουν προβλήματα στις τράπεζες ή άλλες πολυεθνικές ή κρίση στην αγορά, η κρατική παρέμβαση παύει να είναι κουμμουνιστικό κατάλοιπο και έρχεται πολύ όμορφα το κράτος με το δημόσιο χρήμα για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Το άγιο χέρι των «ελεύθερων» αγορών που αυτορυθμίζονται, πάει περίπατο και  με χρήμα των πολιτών, όχι μόνο σώζουν τις τράπεζες, τα στελέχη και τους ιδιοκτήτες τους, αλλά, κατ’ επέκταση, δίνουν παράταση ζωής σε αυτό το εγκληματικό οικονομικό μοντέλο που τα παίρνει από τους πολλούς φτωχούς και μεσαίους για να τα δίνει στους λίγους πλούσιους. Ως πότε θα ανεχόμαστε οι λαοί να μας κλέβουν με το – δικό τους – νόμο.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Διαβάστε Επίσης