Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΑοριστολογίας το ανάγνωσμα που δεν αγγίζει τους χούλιγκανς

Αοριστολογίας το ανάγνωσμα που δεν αγγίζει τους χούλιγκανς

-

Έτσι το Υπουργικό Συμβούλιο του Νίκου Χριστοδουλίδη,  επαναποφάσισε «μέτρα» που είχε εξαγγείλει κατ’ επανάληψη και η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στην οποία μετείχε και ο νυν Πρόεδρος, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν…

Μεταξύ άλλων, αποφάσισαν ξανά… εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος σε όλα τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες – Συγκρότηση μόνιμης αντιοχλαγωγικής ομάδας, με αποκλειστικά καθήκοντα αστυνόμευση αγώνων.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρία της Τετάρτης του Υπουργικού Συμβουλίου και ανακοινώθηκαν αυθημερόν  από την υπουργό Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου.

 Η τροποποίηση της νομοθεσίας για διενέργεια αλκοτέστ και νάρκοτεστ για είσοδο σε αθλητικούς χώρους, αλλά και για αύξηση της ποινής αποκλεισμού από τους αθλητικούς χώρους μέχρι και τα 10 έτη είναι μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη συγκρότηση μόνιμης αντιοχλαγωγικής ομάδας στην ΜΜΑΔ, ενώ είπε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη την προσεχή Παρασκευή με τις Ομοσπονδίες.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι έχουν δοθεί οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας για να προχωρήσει τάχιστα στη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητα των ενεργειών ή και τυχόν λάθη ή και παραλείψεις όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση αστυνόμευσης του καλαθοσφαιρικού αγώνα της περασμένης Κυριακής και να κατανεμηθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν ή και να ληφθούν τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η μην επανάληψη ιδίων λαθών και παραλείψεων στο μέλλον.

ΤΑ 9 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ…

Πρόσθετα, η κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου ανέφερε ότι αποφασίστηκε η λήψη εννέα μέτρων, ως ακολούθως: 

Πρώτο μέτρο είναι η συγκρότηση και λειτουργία μόνιμης αντιοχλαγωγικής ομάδας, στην Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσους Δράσης, την ΜΜΑΔ, με αποκλειστικά καθήκοντα την αστυνόμευση αθλητικών αγώνων ή άλλων εκδηλώσεων υψηλής επικινδυνότητας.

Δεύτερο μέτρο, συνέχισε, είναι η τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, ώστε να επιτρέπεται η διενέργεια αλκοτέστ και νάρκοτεστ, για σκοπούς πλήρους εφαρμογής της υφιστάμενης νομοθεσίας που απαγορεύει την είσοδο σε αθλητικούς χώρους ή και την παρουσία σε γειτνιάζουσες με τους αθλητικούς χώρους περιοχές, προσώπων που τελούν σε κατάσταση μέθης ή από την επήρεια ναρκωτικών.

 Τρίτο μέτρο είναι η εντατικοποίηση σωματικού ελέγχου των φιλάθλων για τον εντοπισμό και κατάσχεση παράνομων και επικίνδυνων αντικειμένων από την Αστυνομία.

Τέταρτο μέτρο, είπε, είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων και της επιτήρησης των μετακινήσεων των οργανωμένων οπαδών από την Αστυνομία.

Ως πέμπτο μέτρο, ανέφερε ότι προωθείται η εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε όλα τα στάδια, εκεί όπου πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία και επιπρόσθετα τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να γίνει εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε όλα ανεξαιρέτως τα στάδια που διεξάγονται αγώνες Α΄ κατηγορίας ανεξαρτήτου χωρητικότητας.

«Στόχος αυτού του μέτρου είναι η αποτελεσματικότερη εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που θα καθοριστούν σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», πρόσθεσε.

Έκτο μέτρο, είπε, είναι η τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας για εμπλοκή της Αστυνομίας στον έλεγχο της εφαρμογής στους αθλητικούς χώρους της κάρτας φιλάθλου.

Έβδομο μέτρο, σημείωσε, στη βάση γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο προώθησης με την μορφή του κατεπείγοντος τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας, ώστε η σύσταση της Αστυνομίας προς την οικεία Ομοσπονδία για απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων να καθίσταται δεσμευτική.

Όπως είπε, σε περίπτωση νέων επεισοδίων η Αστυνομία θα μπορεί να συστήνει τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και ως έσχατο μέτρο θα επέλθει η απαγόρευση διεξαγωγής των αγώνων.

Επεσήμανε ότι θα είναι σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις Ομοσπονδίες.

«Έχει κληθεί σύσκεψη την Παρασκευή το πρωί στο Υπουργείο μας, όπου θα μπει το συγκεκριμένο μέτρο σε μια διαβούλευση με όλους όσους τους αφορά», συμπλήρωσε.

Όγδοο μέτρο, είπε, είναι η τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας για αύξηση της ποινής αποκλεισμού από τους αθλητικούς χώρους μέχρι και τα 10 έτη.

Ένατο μέτρο, σημείωσε, είναι η επαναξιολόγηση της οικονομικής ή άλλης αρωγής της πολιτείας προς τα αθλητικά σωματεία.

Φορτώνουν την αποτυχία τους στους φιλάθλους!

  • Φταίει το ξήλωμα των Αστυνομικών Διευθύνσεως ως αποτέλεσμα ενός οργίου ημετεροκρατίας και ρουσφετιού

 Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν οι χούλιγκαν, θα απαγορεύσει την παρουσία όλων των θεατών σε όλους τους αθλητικούς αγώνες. Η λογική του Προέδρου είναι εξαιρετικά προβληματική. Στέλνει το μήνυμα ότι το κράτος παραδέχεται ότι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ και προσθέτει:

Την αποτυχία της αστυνομίας, των αρμοδίων αρχών και της αθλητικής νομοθεσίας δεν μπορεί να την φορτωθεί η μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων που ούτε εμπλέκονται ούτε ανέχονται τα βίαια έκτροπα.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να δράσει και να λύσει το πρόβλημα συνολικά αλλά και να εντοπίζει τους δράστες και να τους οδηγεί στη Δικαιοσύνη. Όχι να επιβάλλει συλλογική τιμωρία όλων των φιλάθλων του τόπου.

Ταυτόχρονα το κόμμα της Αριστεράς αφού καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια, διερωτάται κατά πόσο η Αστυνομία μπορεί να αστυνομεύσει. Διερωτόμαστε, προσθέτει, κατά πόσο η ηγεσία της Αστυνομίας προβλέπει, για να μπορέσει να αστυνομεύσει. Διερωτόμαστε, αν υπήρξαν επιχειρησιακά σχέδια προς αποτροπή και πρόληψη αυτών των απαράδεκτων συμβάντων. Και βεβαίως, επειδή την προηγούμενη δεκαετία θεωρείτο η κάρτα φιλάθλου ως η θεραπεία διά πάσαν νόσον, είναι καλά να ενημερωθούμε κατά πόσο λειτούργησε το σύστημα ταυτοποίησης της κάρτας φιλάθλου. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διαχρονικές παθογένειες, που πρέπει η νέα Υπουργός Δικαιοσύνης να ασχοληθεί επισταμένα για να τις οδηγήσει προς επίλυση.

Το γεγονός ότι έχουν αποψιλωθεί αστυνομικές δυνάμεις, ότι έχουν ξηλωθεί αστυνομικές Διευθύνσεις ως αποτέλεσμα ενός οργίου ημετεροκρατίας και ρουσφετιού, το γεγονός ότι η ίδια η Μηχανοκίνητη Μονάδα δεν έχει τις αναγκαίες δυνατότητες, ενώ υπάρχουν οι νομοθετικές δυνατότητες, δεν υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και το γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν, η Αστυνομία έχει επιδείξει περισσή σπουδή και ευαισθησία για να πατάξει ειρηνικές διαδηλώσεις και έλαμπε διά της απουσίας της χτες, με διάφορους τρόπους, είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να καταγραφούν. Πρέπει την ίδια ώρα να προχωρήσει η περιλάλητη αξιοποίηση αστυνομικών, που μετατρέπονται σε γραφιάδες, αντί να εκτελούν αστυνομικά καθήκοντα.

 

 

 

Διαβάστε Επίσης