Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον να εμπνεύσουμε...

ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον να εμπνεύσουμε ξανά το λαό μας – Του Γιώργου Τ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

-

Η επόμενη μέρα των εκλογών βρίσκει το ΑΚΕΛ και ολόκληρο το Λαϊκό Κίνημα σε διάταξη μάχης.  Μπροστά μας υψώνονται σοβαρά καθήκοντα, ευθύνες, έναντι του λαού και των εργαζομένων.  Πολλές αφετηρίες και πολλοί σταθμοί  σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι για την δική μας Ιθάκη. 

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε χρειαζόμαστε μια ισχυρή Κυπριακή Αριστερά, χρειαζόμαστε μια νέα κοινωνική συμμαχία, μια σύγχρονη, νέα ριζοσπαστική, λαϊκή και νεολαιίστικη πάλη, που είναι ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος, που μπορεί να δημιουργήσει μια νέα δυναμική για το σήμερα και το αύριο. 

  • Για να μπουν στο στόχαστρο ο πραγματικός αντίπαλος, τα λαϊκά προβλήματα, η υπεράσπιση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που ματώνουν από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, για να απαντήσουμε στις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές

Σήμερα το ΑΚΕΛ και η Κυπριακή Αριστερά, προβάλλουν ως η μοναδική, η κύρια δύναμη που με την πατριωτική στάση της, μπορεί και πρέπει να γίνει ο θεματοφύλακας της επανέναρξης των συνομιλιών, για την λύση, για την ειρηνική επανένωση της πατρίδας μας.

 Η ιστορία έχει αποδείξει ότι συχνά μετά από την κορύφωση των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων και αδιεξόδων, οι λαοί αφυπνίζονται και γυρίζουν προς τα μπρος τον τροχό.

 

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

 

Τα αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα και με την εκτίμηση τα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, εμπεριέχουν θετικά και ελπιδοφόρα μηνύματα στην βάση των οποίων μπορούν να οικοδομηθούν νέες και ισχυρές συμμαχίες με την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών να κτίσουμε μια νέα ελπιδοφόρα πορεία για τον λαό μας. 

Για το σκοπό αυτό, το επικείμενο Καταστατικό Συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Οκτώβριο, χρειάζεται καλή προετοιμασία, διάλογος με τα μέλη και τους φίλους της Αριστεράς, ώστε να αποτελέσει πραγματικά ένα νέο εφαλτήριο προόδου, δημοκρατίας και κοινωνικής προκοπής. 

Τα μηνύματα των εκλογών είναι θετικά και ζητούν όπως η Κυπριακή Αριστερά γίνει πρωταγωνιστικής των εξελίξεων.  Να αφουγκραστούμε τα προβλήματα, τις αγωνίες και ανησυχίες του λαού μας.  Να έρθουμε πιο κοντά στο λαό μας.  Με πιο εκλαϊκευμένες πολιτικές.  Με ιδέες και προτάσεις, με όραμα μακράς πνοής και δράσης.  Οι διαχρονικές θέσεις του ΑΚΕΛ για όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνία, οι προγραμματικές θέσεις του Αντρέα Μαυρογιάννη, μπορούν και πρέπει να γίνουν κτήμα του λαού.

 

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ

 

Χρειάζεται όμως να τα βάλουμε με τις αδυναμίες μας, τις ελλείψεις και παραλείψεις μας, να ξεπεράσουμε την γραφειοκρατία μας, να γίνουμε πιο επίκαιροι, πιο σύγχρονοι, πιο αποτελεσματικοί.  Όχι σε ρουτινιάρικες πράξεις και αφηρημένες πρακτικές.  Λιγότερα λόγια, θεωρίες, περισσότερα έργα και πράξεις. Με περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία.

 Καθημερινά το μήνυμα του ΑΚΕΛ πρέπει να είναι ένα και μοναδικό.  Υπάρχει καλό σενάριο!  Γράφεται με την Αριστερά δυνατή  για να βρεθούν οι διεκδικήσεις μας στο προσκήνιο.  Να πείσουμε την κοινωνία και το λαό μας ότι το ΑΚΕΛ είναι η εναλλακτική ελπιδοφόρα προοπτική.  Να γίνει ο λαός μας η συλλογική δύναμη αγώνα απέναντι στην απόγνωση, την οργή και την αγανάκτηση, που γεννούν καθημερινά οι ακραίες συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές.  Για δίκαιη κοινωνία, για σταθερή εργασία, υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες, για την υγεία, την παιδεία, την μόρφωση, για ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Όλα αυτά που φαντάζουν σήμερα σαν όνειρο θερινής νυκτός, μπορούν να πραγματοποιηθούν, αρκεί να βγουν από την εξίσωση οι αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές και αυτοί που τις στηρίζουν. 

  • Το βασικό δίλημμα που αναδεικνύεται μπροστά μας, είναι ή με το λαό οργανωμένο, δυνατό πρωταγωνιστή των εξελίξεων ή με την μιζέρια και τον συμβιβασμό, στριμωγμένοι και απογοητευμένοι στη γωνιά.

Ισχυρό ΑΚΕΛ  για να είναι ο λαός ισχυρός την επόμενη μέρα και όσο γίνεται πιο ανίσχυροι όσοι τον καταδυναστεύουν.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον να εμπνεύσουμε ξανά τον λαό μας. Ώρα να βγούμε μπροστά για να κερδίσουμε τις ζωές που μας αξίζουν.

Είναι η ώρα της δικής μας αντεπίθεσης απέναντι στους συνένοχους που ματώνουν και φοβίζουν το λαό.

Οι δυνάμεις του ΑΚΕΛ και της Κυπριακής Αριστεράς μαζί με την Κοινωνική Συμμαχία είμαστε μπροστά για να νικήσει ο λαός για να φέρουμε ξανά την αξιοπρέπεια και περηφάνεια. 

Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε!

 

  • Ο Γιώργος Τ. Γεωργίου είναι Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

 

 

Διαβάστε Επίσης