Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑπογοητευτικά τα πρώτα «τεστ αντοχής» για την Αννίτα Δημητρίου

Απογοητευτικά τα πρώτα «τεστ αντοχής» για την Αννίτα Δημητρίου

-

Με τη νέα ηγέτιδα όπως δείχνουν τα πράγματα απλώς… άλλαξε η Μανωλίτα και έβαλε τα ρούχα της αλλιώς… Επιβεβαιώνεται ξανά πως δεν έχει και τόση σημασία εάν στην ηγεσία είναι άνδρας ή γυναίκα αλλά τι πολιτικές εφαρμόζει το κόμμα και η συλλογική ηγεσία του, ακόμη και εάν ο ηγέτης ή η ηγέτιδα επιτρέπει παρεμβάσεις ή κάνει εκπτώσεις σε θέματα αρχών και ηθικών αξιών.

Γιατί τα γράφουμε αυτά;

Μα γελά και το παρδαλό κατσίκι με τα καμώματα της Συναγερμικής ηγεσίας. Και εξηγούμαστε:

Άνοιξε ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ) υπόθεση για δικηγορικά γραφεία που φέρονται να εμπλέκονται ή να είχαν ανάμειξη στο σκάνδαλο με τη βιομηχανία των πολιτογραφήσεων και τα «χρυσά διαβατήρια» που δίνονταν σε εγκληματίες, απατεώνες, δικτάτορες και καταζητούμενους για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, έναντι της αγοράς πολυτελών επαύλεων και διαμερισμάτων σε ουρανοξύστες με τη μεσολάβηση (και το… αζημείωτο) μεγαλοδικηγορικών και ελεγκτικών γραφείων.

Αναμενόμενο και φυσιολογικό οι ερευνητές του ΠΔΣ, απευθύνθηκαν και στο Δικηγορικό Γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης» και την εταιρεία Imperium Services Limited.

Ποιος είδε τον… «θεό και δεν τον φοβήθηκε»! Ενώ σε ένα σωρό άλλα δικηγορικά γραφεία έδωσαν χωρίς κανένα πρόβλημα τα ζητηθέντα στοιχεία, στην περίπτωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επίτιμου προέδρου του ΔΗΣΥ παρενέβη ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου, όχι για να εκφράσει… στήριξη στην προσπάθεια του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για κάθαρση στο συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο, αλλά για να αποπροσανατολίσει και να πολιτικοποιήσει την υπόθεση απλώνοντας δίκτυ προστασίας για κάλυψη του πολιτικού του μέντορα.

Κατ’ αρχήν η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ ελέγχεται γιατί δεν είπε λέξη για το γεγονός ότι η ΠΔΣ επέδωσε κατηγορητήρια σε δικηγορικά γραφεία περιλαμβανομένων εκείνων στενών συνεργατών και κυβερνητικών αξιωματούχων της προηγούμενης κυβέρνησης και του ιδίου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

  • Γιατί κα Αννίτα Δημητρίου; Αυτό είναι το νέο ήθος και η νέα εποχή που επαγγέλλεσθε; Να στρέφετε αλλού την προσοχή σας όταν δεν σας βολεύει ένα ζήτημα στην πολιτική ή κοινωνικο-οικονομική ζωή του τόπου;

Βεβαίως το «αμίλητο νερό» ήπιαν και τα νυν συγκυβερνώντα κόμματα του ΔΗΚΟ, της ΝΕΔΗΠΑ και της ΕΔΕΚ τα οποία διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση την οποία χαρακτήριζαν ως «την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση», έριξε τη χώρα στον πάτο και την έκανε διεθνώς ρεζίλι με το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων»….

Ο ΚΥΡΙΟΣ «ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ

ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ»…

Στον ΔΗΣΥ όχι μόνο άφησαν να περάσει απαρατήρητο το γεγονός αλλά όταν το ΑΚΕΛ ανέδειξε το θέμα στηλιτεύοντας τη στάση του ΔΗΣΥ, της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη και των κομμάτων που την στηρίζουν και την εκκωφαντική σιωπή τους, ο Συναγερμός αντί να κάνει την αυτοκριτική του ως κόμμα ζήτησε και τα ρέστα επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη επαναφέροντας στη δημοσιότητα ένα προβοκατόρικο δημοσίευμα για τη δράση του «ρωσικού λόμπι» στην Κύπρο!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κατά… διαβολική σύμπτωση αυτός που διαβολοστέλνει ή… «δαιμονοστέλνει», ο Νίκος Αναστασιάδης την Τρίτη, την μέρα που ξέσπασε η αντιπαράθεση για το Δικηγορικό Γραφείο της οικογένειας του, αίφνης βρέθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του ΔΗΣΥ και είχε συνάντηση με την κα Αννίτα  Δημητρίου.

Βεβαίως στις δηλώσεις τους δεν είπαν λέξη για το θέμα της ημέρας. Προφανώς το εξάντλησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του βουλευτή  Δημήτρη  Δημητρίου…   Η έλευση του πολιτικού μέντορα του, ο οποίος τον ενθάρρυνε να κατέλθει υποψήφιος για την  αρχηγεία του ΔΗΣΥ, τον ενθάρρυνε να προβεί στις δηλώσεις. Ίσως τα όσα διαμείφθηκαν στη συνάντηση της Αννίτας Δημητρίου με τον Νίκο Αναστασιάδη για την «ανασυγκρότηση του κόμματος» να καλύπτουν και τον αποτυχόντα στη διεκδίκηση της προεδρίας του ΔΗΣΥ….

Στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη η κα Αννίτα Δημητρίου ήταν πολύ συγκρατημένη και λακωνική…

Λέτε πίσω από τις κλειστές πόρτες ο ενοχλημένος από την επίδοση του κατηγορητηρίου στο δικηγορικό γραφείο της οικογένειας του να έριξε και κανένα «μην σας πάρει ο δαίμονας» ή και κανένα τασάκι γεμάτο αποτσίγαρα;

Πάντως οι πολίτες που παρακολουθούν και κρίνουν αναμένουν τις επίσημες τοποθετήσεις όλων. Αναμένουν να δουν πως το κάθε κόμμα υλοποιεί στην πράξη τις δημόσιες εξαγγελίες για την χρηστή διοίκηση και την καταπολέμηση της σήψης και της διαφθοράς στην κυπριακή πολιτική ζωή.

Για τη κα Αννίτα Δημητρίου το ζήτημα ήταν ένα γερό «τεστ αντοχής» και τα απογοητευτικά αποτελέσματα δείχνουν πως «δεν το έβγαλε»! Έδειξε αδυναμία να αντισταθεί στα κελεύσματα του Νίκου Αναστασιάδη. Εκτός κι αν αυτή να είναι η επιλογή της, να συνεχίσει η ηγεσία  του ΔΗΣΥ να υπερασπίζεται με «κλειστά μάτια» το έργο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Ότι και να συμβαίνει, όποια κι αν είναι η αιτία η σημερινή ηγέτιδα του ΔΗΣΥ απογοήτευσε τους πολίτες.

ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ

ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Δεν είναι όμως μόνο στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης που δοκιμάστηκε αυτές τις μέρες η πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται και το Κυπριακό. Τα Ηνωμένα ΄Εθνη έστειλαν εδώ  την  Αναπληρώτρια Γ.Γ. του ΟΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο για να διερευνήσει τις προθέσεις των ηγετών των δυο Κυπριακών Κοινοτήτων, προκειμένου ο Γ.Γ. του οργανισμού Αντώνιο Γκουτέρες να πάρει τις αποφάσεις του για το χειρισμό του Κυπριακού με δεδομένη την αλλαγή στην ηγεσία της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας.

Ωστόσο ο Νίκος Χριστοδουλίδης επιλέγει να μην τοποθετείται ξεκάθαρα αναφορικά με το ζητούμενο από τα Ηνωμένα Έθνη. Εάν αποδέχεται το πλαίσιο Γκουτέρες και εάν συμφωνεί με τη συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά το 2017.

Ο Χριστοδουλίδης δεν το κάνει δημόσια στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όπως λένε ενημερωμένες πηγές, δεν μιλά ξεκάθαρα. Αναφέρεται μεν στην ανάγκη για συνομιλίες αλλά τοποθετείται με τρόπο που να προσεγγίζουν οι θέσεις του εκείνες των πολιτικών δυνάμεων που τον στήριξαν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Των θέσεων Νικόλα Παπαδόπουλου να παραμείνουν όλα ως έχουν, χωρίς λύση και του Μαρίνου Σιζόπουλου που τάσσεται κατά της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Και ασφαλώς με τις θέσεις τους μας μένει εσαεί η διχοτόμηση!

Είναι για τον ίδιο λόγο που ο Πρόεδρος μετέβη στις Βρυξέλλες χωρίς καν να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για να ακούσει έστω τις απόψεις και των πολιτικών κομμάτων, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ.

Ωστόσο, από πλευράς ΔΗΣΥ καμιά απολύτως αντίδραση, καμιά τοποθέτηση. Λες κι αφήνονται όλα στον αυτόματο πιλότο. Η νέα ηγεσία του κόμματος ίσως θεωρεί πως με επικοινωνιακού τύπου τοποθετήσεις θα αφήνει τον Νίκο Χριστοδουλίδη στην  Ε.Ε. να εμφανίζεται ως Συναγερμικός Πρόεδρος, γι’ αυτό και η συμμετοχή του στις συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και στην Κύπρο να δηλώνει Πρόεδρος για όλα τα… γούστα. Και Συναγερμικός και υπεράνω των… κομμάτων.

Κατά συνέπεια και στο «τεστ αντοχής» για το Κυπριακό η κα Αννίτα Δημητρίου μέχρι στιγμής φαίνεται να μην τα καταφέρνει… Σίγουρα από πλευράς ουσίας δεν έπεισε πως άλλαξε ο ΔΗΣΥ. Άλλαξε απλώς το περιτύλιγμα. Η δυναστεία Αναστασιάδη συνεχίζεται μέσω νέου προσώπου και η κα Αννίτα Δημητρίου προφανώς περνά αυτό το τεστ, αλλά όχι και εκείνο της νέας ηγέτιδας που τάχατες θέλει να φέρει «νέα ήθος και εκσυγχρονισμό» στην πολιτική ζωή!

Διαβάστε Επίσης