Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΓιατί και με ηγέτιδα την Αννίτα Δημητρίου, δεν θα αλλάξει θέσεις επί...

Γιατί και με ηγέτιδα την Αννίτα Δημητρίου, δεν θα αλλάξει θέσεις επί της ουσίας ο ΔΗΣΥ

-

Η εκλογή τεσσάρων ως τώρα γυναικών στην ηγεσία κομμάτων, πέραν του συμβολισμού, δε σημαίνει και πολλά πράγματα όσον αφορά την ισότητα των φύλων, αφού το ίδιο δε συμβαίνει για χιλιάδες άλλες γυναίκες, σε άλλες θέσεις εργασίας κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.

 Όσον αφορά την πολιτική πτυχή, για μένα καμιά σημασία δεν έχει το φαίνεσθαι, αλλά η ουσία του γεγονότος. Είναι βέβαια καλό να μπαίνουν στην πολιτική νέοι άνθρωποι, όμως δεν με ενδιαφέρει ποσώς το φύλο ή η ηλικία του πολιτικού αλλά τα έργα του.

  • Προτιμώ μία/ένα ηλικιωμένη/ο πολιτικό οποιουδήποτε φύλου που θα αγωνισθεί για να μη χάσει το σπίτι του ο άνεργος πλέον δανειολήπτης, από μια νεαρή πολιτικό που θα υποστηρίξει τις τράπεζες που θα του πάρουν το σπίτι.

Ξεκάθαρα (λέξη της μόδας) επιλέγω ένα πολιτικό που θα στηρίξει την απόδοση ολόκληρης της ΑΤΑ, από κάποιον άλλο που θα στηρίξει το κουτσούρεμά της, και δεν με ενδιαφέρει αν είναι άνδρας ή γυναίκα, νέος ή ηλικιωμένος, ανάπηρος ή αρτιμελής, όμορφος ή άσχημος στην εμφάνιση.

Σημασία έχει η ουσία της πολιτικής, οι θέσεις και τα έργα, η πολιτική και η ανθρώπινη συμπεριφορά και όχι η επικοινωνιακή παρουσία του πολιτικού. 

ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ

Η ΗΓΕΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΣΥ 

Εξ άλλου, εξ αιτίας αυτής της επικοινωνιακής πολιτικής υποψιάζομαι ότι θα μας βρουν δύσκολα την επόμενη πενταετία.  Εύχομαι η κα Αννίτα. Δημητρίου να δικαιώσει τις προσδοκίες,  των οπαδών του κόμματός της που ανήκουν στα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και που στα πλείστα συμπίπτουν με τις προσδοκίες των οπαδών άλλων κομμάτων της ίδια κοινωνικής τάξης.

Αν η κα Δημητρίου θα είναι καλή ή κακή ηγέτιδα, θα φανεί από τις θέσεις και τη στάση που θα τηρήσει όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, από το ποιες θέσεις θα υποστηρίξει όσον αφορά το στεγαστικό, την ακρίβεια, την απόδοση ολόκληρης της ΑΤΑ, τα εργασιακά και τους χαμηλούς μισθούς, την Παιδεία και Υγεία, την πραγματική στήριξη του κοινωνικού κράτους, την αποκάλυψη των σκανδάλων με πρώτο αυτό των διαβατηρίων και την απόδοση ευθυνών και βεβαίως από τη στάση της όσον αφορά το κυπριακό.

Επειδή η ιδεολογία και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί το κάθε κόμμα καθορίζει και τη θέση του έναντι των προβλημάτων, ομολογώ ότι δεν είμαι αισιόδοξος ότι ο ΔΗ.ΣΥ θα αλλάξει πολιτική επί της ουσίας. Μικρές, επικοινωνιακού τύπου αλλαγές ή το πολύ και τρόπου συμπεριφοράς, μπορεί. Επί της ουσίας, όχι, διότι τότε θα πάψει να εκφράζει τα συμφέροντα αυτών που έστησαν και στηρίζουν το κόμμα. Και η κεφαλαιοκρατική τάξη δεν μπορεί να μείνει χωρίς εκπρόσωπο στην εξουσία, στη Βουλή, στην κοινωνία, δεν μπορεί να επιβιώσει σε μια κοινωνία, που είτε το θέλει είτε όχι, υπάρχουν οι κοινωνικοοικονομικές αντιθέσεις, όπου το κεφάλαιο εκ φύσεως ιδιοποιείται την εργασία των εργαζομένων.

Αυτή λοιπόν η ραχοκοκαλιά του ΔΗΣΥ δε θα αφήσει την κα Δημητρίου, ακόμα και αν αυτή το ήθελε, – και που πιστεύω ότι δεν το θέλει -, να τους καταργήσει. Ο χρόνος θα μας επιβεβαιώσει ή θα μας διαψεύσει. 

ΧριΣ

 

Διαβάστε Επίσης