Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη!

ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη!

-

Ο πόλεμος διαρκεί μήνες και χρόνια. Στην Παλαιστίνη δεν περνά μήνας ή τριμηνία που να μην έχουμε νεκρούς σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Μόλις την περασμένη βδομάδα άλλοι δέκα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων έφηβος 16 ετών, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 άλλοι τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά την επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην Ναμπλούς.

Είναι πολλοί οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή, στην Αφρική στην Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. Ο πιο επικίνδυνος είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, με χιλιάδες νεκρούς και ξεσπιτωμένους, με τον κίνδυνο της χρήσης πυρηνικών όπλων και με σοβαρές επιπτώσεις στους κατοίκους πολλών χωρών κύρια στην Ευρώπη.

Είναι ένας πόλεμος που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ, στηρίζοντας τις ναζιστικές ομάδες στην Ουκρανία εναντίον των Ρωσόφωνων και με στόχο την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, κάτι που έδωσε την αφορμή στην Ρωσία να εισβάλει.

Οι εξουσίες στις αντιμαχόμενες χώρες στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. δε φαίνονται να έχουν διάθεση να σταματήσουν το πόλεμο αφού δεν είναι τα παιδιά τους που σκοτώνονται. Οι λαοί όμως θέλουν τον  τερματισμό του πολέμου στον οποίο συμμετέχουν με διάφορους τρόπους πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ, αλλά διεξάγεται στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι λαοί επιθυμούν την απεμπλοκή των χωρών τους από τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που συντηρούν τον πόλεμο.

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης