Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα τους…

Τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα τους…

-

Μιλούμε για Σόδομα και Γόμορρα! Για να αποκρύψουν τα εγκλήματα, την φοροδιαφυγή, τα κλεμμένα, τα δισεκατομμύρια που απέκτησαν με παράνομο τρόπο δήθεν επενδυτές που αγόρασαν το κυπριακό διαβατήριο και κυκλοφορούν ανενόχλητα στην ΕΕ καθώς και σε άλλες 179 χώρες μπορούσαν να αλλάζουν στο διαβατήριο τα ονόματα τους!!

Το θέμα αρχικά βγήκε στην επιφάνεια από την Ελεγκτική Υπηρεσία και συγκλήθηκε εκτάκτως συνεδρίαση της Βουλής στις 22/8/2022 γιατί θορυβήθηκαν για το τι θα επακολουθούσε.  Τότε είχε ειπωθεί ότι 116 άτομα που αγόρασαν διαβατήριο άλλαξαν τα ονόματα τους και η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε την χώρα τους με αποτέλεσμα να έχουν στην κατοχή τους δύο διαβατήρια με διαφορετικά ονόματα.  Από δε αυτούς τους 116 οι 10 άλλαξαν δύο φορές το όνομα τους!  

Στη συνεδρίαση έγινε «του Κουτρούλη ο γάμος»!

Ο απερχόμενος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, στις δηλώσεις του είπε επί λέξει: «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι ανεπαρκής, ελλιπής, ατεκμηρίωτη και έχει πολιτικά κίνητρα.  Δόθηκε δε εν μέσω προεκλογικής περιόδου ενώ ο ίδιος έλεγχος έγινε το 2016 και δεν ανακοινώθηκε απολύτως τίποτε». 

Λογικό είναι να μην είχε ανακοινωθεί τίποτε το 2016 την στιγμή που οι απερχόμενοι δεν έδιναν ούτε ένα φάκελο πολιτογραφήσεων για έλεγχο. 

Πως αποκαλύφθηκε αυτό το «κατόρθωμα» των απερχόμενων; 

H Eλεγκτική Υπηρεσία μετά που με τα χίλια ζόρια πήρε φακέλους για έλεγχο ανακάλυψαν ότι ένας Κινέζος που αγόρασε κυπριακό διαβατήριο πήγε στην Ιταλία και αγόρασε ΜΜΕ και τότε οι Ιταλικές αρχές ανακάλυψαν ότι ήταν… Κύπριος και ήταν το ίδιο πρόσωπο με έναν Κινέζο που οι Ιταλοί τον θεωρούσαν ανεπιθύμητο λόγω παρανομιών! 

Θου Λαέ φυλακήν τω στόματι μου! ΄Εχουμε πολλά να ζήσουμε στην μετά την Αναστασιάδη 10ετη διακυβέρνηση.  Τώρα τρέχουν με την τροποποίηση της νομοθεσίας να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα τους, τη διαπλοκή και την εμπλοκή τους στη βιομηχανία «χρυσών διαβατηρίων».

Διαβάστε Επίσης