Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπανωτές αυξήσεις στα δανειστικά επιτόκια!

Απανωτές αυξήσεις στα δανειστικά επιτόκια!

-

Μάλιστα η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ότι τα δανειστικά επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται για να τιθασεύσουν… τον πληθωρισμό που από την ημέρα που αυξήθηκαν τα επιτόκια βρίσκεται στην ΕΕ στο 10,6% την στιγμή που οι καρεκλοκένταυροι της ΕΚΤ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ονειρεύονται την μείωση του στο 2%.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε την δήλωση Λαγκάρντ ημερομηνίας 7 Φεβρουαρίου 2022 που υπογράμμιζε:  «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ ο πληθωρισμός το 2023 θα επιστρέψει στο 2%»! 

Τώρα μας τα άλλαξε και λέει ότι «ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός για αρκετό καιρό και θα επιστρέψει στον στόχο μετά το … 2025». Τα έχουν εντελώς χαμένα και την ανικανότητα και την δουλοπρέπεια τους την πληρώνουν οι λαοί.  Οι ίδιοι κάνουν ασκήσεις επί χάρτου δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν και δοκιμάζουν αυτά τα αγύριστα μυαλά χωρίς όραμα και χωρίς βάθος σκέψης την εύκολη λύση δηλαδή την αύξηση των δανειστικών επιτοκίων. 

Δεν προσπαθούν να σώσουν την οικονομία της ΕΕ γιατί με τις πράξεις τους την κτυπούν όλο και πιο πολύ. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνουν την κερδοφορία των ιδιωτικών τραπεζών και  των επενδυτικών ταμείων κορακιών που εξαγοράζουν έναντι πινακίου φακής τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια  ενώ παράλληλα μειώνεται η αγοραστική δύναμη των ήδη υπερχρεωμένων  νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων

 

Διαβάστε Επίσης