Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΠοιο καλάθι του νοικοκυριού; Είναι όλα «Παραμύθια της Χαλιμάς»! - Του Γιώργου...

Ποιο καλάθι του νοικοκυριού; Είναι όλα «Παραμύθια της Χαλιμάς»! – Του Γιώργου Τ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

-

Η απερχόμενη κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, ούτε θέλει, ούτε μπορούν να τα βάλουν με τον πυρήνα της  ακρίβειας, την κερδοσκοπία και την αισχροκέρδεια.  Μόνο αναπομπές ξέρουν να κάνουν στις προτάσεις που κατατέθηκαν εντός και εκτός Βουλής από το ΑΚΕΛ για την ανακούφιση του λαού. 

Ξύπνησαν πολύ αργά οι κυβερνώντες για να συζητήσουν θέματα που αφορούν είδη πρώτης ανάγκης και καθημερινής επιβίωσης των λαϊκών οικογενειών. Συζητούν για ένα καλάθι του νοικοκυριού το οποίο παραπέμπεται στις Ελληνικές καλένδες όταν οι φτωχοποιημένες οικογένειες κυριολεκτικά τους κατατρώει το κύμα της ακρίβειας.   Αφήνω το γεγονός ότι πρόκειται για μια κάκιστη αντιγραφή της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελλάδα, που και αυτό έχει ξεσηκώσει ένα τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας. 

Είναι κοινή διαπίστωση ότι από αυτό το εγχείρημα για μείωση των τιμών, απουσιάζει παντελώς ο διάλογος με τους άμεσα εμπλεκόμενους, τους καταναλωτές, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα Κόμματα, τη Βουλή. 

  • Στην ουσία αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ αγοράζει χρόνο για επικοινωνιακούς περισσότερο λόγους, παρά ουσία. Μόνο εμπαιγμοί και κοροϊδία. Παραμύθια της Χαλιμάς που λέμε!

 Επί του προκειμένου όμως η κυβέρνηση δεν απαντά, ούτε θέλει να συζητήσει με συντεταγμένο τρόπο και μέθοδο για τα θέματα της φτώχειας και της ακρίβειας.  Οι σημερινοί κρατούντες δεν απαντούν για τους διαχρονικά πολύ χαμηλούς μισθούς, που, ειδικά σήμερα με ένα πληθωρισμό που κυριολεκτικά καλπάζει, με τα επιτόκια των τραπεζών να αυξάνονται και την Κύπρο να είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που έχουν καθηλωθεί οι μισθοί.

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΚΡΑΝ

ΤΩΝ ΘΕΛΩ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Σημειώνω ότι πως με ένα πληθωρισμό της τάξης του 10% και άνω, με το κατώτατο μισθό να μην αρκεί ούτε για τα ενοίκια, σύμφωνα με τους όρους της αγοραστικής δύναμης, ιδιαίτερα η νέα γενιά του τόπου, πονεί και υποφέρει.

Δεν απαντά ακόμα στα ερωτήματα για την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, των καυσίμων, που ενώ το κράτος σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα έπρεπε να αποδεικνύει στην πράξη την στοργή του για τους Ανθρώπους, κοιτάζει να κάνει μαξιλαράκια, φτάνοντας στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε έσοδα. 

  • Ούτε ασφαλώς απαντά στα ερωτήματα για τις τεράστιες πληθωριστικές τάσεις, λόγω της επεκτατικής διαχείρισης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Συμπερασματικά έχουμε μια Κυβέρνηση που βρίσκεται μακράν των κοινωνικών αναγκών και των λαϊκών απαιτήσεων.  

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

 Στην πραγματικότητα η σωτηρία του λαού, η αναχαίτιση του σημερινού κύματος φτώχειας και ακρίβειας στα τρόφιμα, την ενέργεια, την στέγαση, στις κοινωνικές ανάγκες, απαιτεί μια προοδευτική – δημοκρατική Αλλαγή. 

  • Χρειαζόμαστε κράτος και κυβέρνηση με όραμα και κοινωνική ευαισθησία και όχι αναλγησία.

 Το ΑΚΕΛ σήμερα επιμένει.  Προτάσσει ένα αγωνιστικό πλαίσιο ανακούφισης του λαού με συγκεκριμένες προτάσεις, απαιτεί ταυτόχρονα ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση του 12% του πέναλτι των συντάξεων, αύξηση συντάξεων και επαναφορά της ΑΤΑ.

 Οι επερχόμενες Προεδρικές εκλογές του Φεβράρη του 2023, μπορούν και πρέπει να σηματοδοτήσουν μια νέα Αρχή για το τόπο.  Η ανάγκη να αλλάξουμε τα πράγματα, είναι περισσότερο από κάθε φορά.  Είναι ζωτικής σημασίας η Κύπρο να αλλάξει πορεία.

 Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι η μοναδική Ανεξάρτητη Υποψηφιότητα που συγκεντρώνει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, διαθέτει το όραμα και το πρόγραμμα, έχει τις γνώσεις και τις εμπειρίες, είναι έντιμος, καθαρός και αξιόπιστος για να εμπνεύσει το λαό μας, να δικαιώσει τα όνειρα και τις προσδοκίες του.

 Ο Γιώργος Τ. Γεωργίου είναι Μέλος του Πολιτικού

Διαβάστε Επίσης