Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜας κλέβουν κανονικά και θέλουν και… ευχαριστώ!

Μας κλέβουν κανονικά και θέλουν και… ευχαριστώ!

-

Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα γιατί η «εξοικονόμηση» που θα γίνεται για ένα νοικοκυριό θα κυμαίνεται μεταξύ €14 – €17 τον χρόνο! Δεν φαντάζομαι να θέλουν να τους πούμε και  ευχαριστώ γιατί μας κλέβουν κανονικά με τους φόρους στον ηλεκτρισμό και τα καύσιμα και με αυτή την «μείωση» ρίχνουν στάχτη στα μάτια των καταναλωτών.

  • Με την… ευκαιρία, τι γίνεται με τις «έρευνες» των κυβερνώντων για τα υπερκέρδη των παραγωγών ΑΠΕ; 

Στις 6/6/2022 στο ΡΙΚ ο κ. Νίκος Χρύσανθου Αναστασιάδη προανήγγειλε φορολόγηση του υπερκέρδους τους και  την 1η /7/2022  άλλαξε ιδέα και δήλωσε  ότι «θα μελετηθεί από τα Υπουργεία Ενέργειας, Οικονομικών και την ΡΑΕΚ το ενδεχόμενο ΠΙΘΑΝΗΣ  επιβολής φορολογίας ή τέλους σε ΤΥΧΟΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ παραγωγών ΑΠΕ λόγω της απροσδόκητης αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας…. 

Και η κοροϊδία συνεχίστηκε  με άλλη ανακοίνωση ότι «Αρχές του 2023 αναμένεται να ληφθεί απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με το κατά πόσο υπήρξαν ή όχι ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ υπερκέρδη από παραγωγούς ΑΠΕ»!!!

Λένε ότι έχουν στοιχεία μόνο για τα έσοδα των παραγωγών ΑΠΕ αλλά όχι και στοιχεία για τις δαπάνες τους και για αυτό θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το… τέλος του 2022. Οι πονηριές τους οφείλονται αποκλειστικά σε έλλειψη ικανότητας και ότι θέλουν να προστατεύσουν το κεφάλαιο το οποίο υπηρετούν ως πειθήνια όργανα του!

Διαβάστε Επίσης