Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ χέρι – χέρι υπερασπιστές της προδοτικής...

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ χέρι – χέρι υπερασπιστές της προδοτικής οργάνωσης ΕΟΚΑ Β΄!

-

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει στη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος «για τη διαφύλαξη της μνήμης των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού» που δολοφονήθηκαν από τον κατοχικό στρατό και τους «γκρίζους λύκους» το καλοκαίρι του 1996.

Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, το ψήφισμα έτυχε διαβούλευσης ανάμεσα στα κόμματα κατά τη σύσκεψη των αρχηγών/εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ανάμεσα στις αναφορές που προστέθηκαν ήταν και η αναφορά στο προοίμιο του ψηφίσματος για το καθήκον της Πολιτείας να διαφυλάττει απαρασάλευτη τη μνήμη των ηρωικώς θυσιασθέντων «ως αποτέλεσμα του δίδυμου εγκλήματος του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και κατοχής».

Χωρίς ενδοιασμό οι εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ και του ΕΛΑΜ διαφώνησαν στην αναφορά για την προδοτική ΕΟΚΑ Β’.

Όμως, ο Κ. Χατζηγιάννης δεν έμεινε στη διαφωνία κατά τη σύσκεψη των αρχηγών / εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Κατά την τελευταία Ολομέλεια της Βουλής στις 10 Νοεμβρίου, ζήτησε την αναβολή της έγκρισης του ψηφίσματος, ενοχλημένος επειδή, λέει του άλλαξαν το κείμενο…

 

Διαβάστε Επίσης