Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΠΡΟΚΛΗΣΗ! Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστράτευσε και το ΠΣΣΕ στην προεκλογική του εκστρατεία!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστράτευσε και το ΠΣΣΕ στην προεκλογική του εκστρατεία!

-

Και δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι εμφανίζεται αδίσταχτος να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο το οποίο θεωρεί πως να του δώσει «πόντους» στην εκλογική μάχη  εφαρμόζοντας το ίδιο αντιδεοντολογικές μεθόδους όπως και ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τους ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την αντιγραφή αποσπασμάτων από το πρόγραμμα του Γιαννάκη Κασουλίδη!

Όπως πληροφορούμαστε, ο Αβέρωφ Νεοφύτου χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις του, επιχείρησε να επιστρατεύσει τα Συμβούλια Εθελοντισμού στην προεκλογική του εκστρατεία!

Συγκεκριμένα, από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), απεστάλησαν προσκλήσεις στις 420 οργανώσεις – μέλη του (με συνολικά πέραν των 2100 μελών στα Διοικητικά Συμβούλια τους) διαβιβάζοντας τους πρόσκληση του Αβέρωφ Νεοφύτου για συνάντηση μαζί του!

«Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου έχει ζητήσει να συναντηθεί με οργανώσεις μέλη του ΠΣΣΕ με σκοπό την ενημέρωση και τη συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΜΚΟ αλλά και για ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα», αναφέρεται στην πρόσκληση η οποία απευθυνόταν προς:

 

  • Πρόεδρο & Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Οργανώσεων μελών ΠΣΣΕ

– Παγκύπριες Οργανώσεις

– Επαρχιακά Συντονιστικά Συμβούλια Εθελοντισμού

  [να αποσταλεί μέσω των ΕΣΣΕ στις τοπικές εθελοντικές οργανώσεις]

  • Διοικούσα Επιτροπή ΠΣΣΕ
  • Συντονιστικό Σώμα Βουλής Γερόντων
  • Επιτροπές Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας Βουλής των Γερόντων

Η μέρα συνάντησης ορίστηκε η 8η Νοεμβρίου 2022.

Η αποστολή της πρόσκλησης από το email των Κεντρικών Γραφείων του ΠΣΣΕ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών στελεχών του Συμβουλίου τα οποία είτε δεν αναμιγνύονται στα κομματικά είτε είναι τοποθετημένα σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν όταν επικοινώνησαν με τα κεντρικά γραφεία επώνυμα στελέχη του ΠΣΣΕ και «κατσάδιασαν» με πολύ σκληρά λόγια τους ιθύνοντες της ηγεσίας του Συμβουλίου το οποίο αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συνάντηση.

Ωστόσο η ενέργεια του Αβέρωφ Νεοφύτου εγείρει μια σειρά από ζητήματα αφού το ΠΣΣΕ είναι ένας υπερκομματικός θεσμός ο οποίος συστάθηκε και λειτουργεί με βάση νόμο της Κυπριακής Δημοκρατίας), χρηματοδοτείται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και δεν μπορεί ασφαλώς τα λεφτά των φορολογουμένων είτε κατά άμεσα τρόπο είτε με τη χρήση υπηρεσιών που εξασφαλίζονται μ’ αυτά, να χρησιμοποιούνται για αλλότριους σκοπούς.

  • Το λόγο για την πτυχή αυτή έχει η Υπηρεσία του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας!

Όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που ο Αβέρωφ Νεοφύτου ενεργεί με παρόμοιο τρόπο. Σκανδαλώδης θεωρείται η οργάνωση εγκαινίων έργων και η τακτική της… «κορδέλας» στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. 

Στη δημόσια υπηρεσία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ανέλαβαν δράση οι Κλαδικές  Επιτροπές του ΔΗΣΥ τα μέλη των οποίων με κάθε τρόπο επιχειρούν να επηρεάσουν δημοσίους υπαλλήλους υπέρ των συναγερμικών υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές.

 

 

 

Διαβάστε Επίσης