Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΜε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για μια Νέα Εποχή, για μια καλύτερη Κύπρο...

Με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για μια Νέα Εποχή, για μια καλύτερη Κύπρο – Του Γιώργου Τ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

-

Το ΑΚΕΛ δεν διορίζει υποψήφιους, ούτε και επιβάλλει.  Πολύ περισσότερο δεν αποφασίζει ο εις και μόνος!  Γνωρίζει η κυπριακή κοινωνία πως οι διαδικασίες του ΑΚΕΛ διαφέρουν από την γη ως τον ουρανό από όλα τα Κόμματα. 

Η δημοκρατία στο ΑΚΕΛ δεν είναι θεωρία, αλλά πράξη που στην πορεία του χρόνου έχει καταστήσει τα μέλη του αφέντες και νοικοκύρηδες στο σπίτι τους.  Μπορεί κάποτε να είμαστε βασανιστικοί, μπορεί να καταθέτουμε πολύ φαιά ουσία σ’ αυτό το διάλογο, κάποτε είμαστε και έντονοι, όμως έχουμε την δύναμη και το ηθικό  πλεονέκτημα όταν αποφασίζουμε όλοι ανεξαίρετα, εργαζόμαστε ως ένας Άνθρωπος για να κάνουμε πράξη ζωής τις αποφάσεις μας.   Αυτή είναι και η υπεροχή μας, αυτή είναι η δύναμη μας, συντεταγμένα και στοιχισμένα δίνουμε τις μάχες και τους αγώνες μας για την Κύπρο και τον λαό μας. 

Μια νέα εποχή αρχίζει για τον λαό μας, για την Κυπριακή Αριστερά, για κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο.  Η Ανεξάρτητη και Υπερκομματική Υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη έχει τα εχέγγυα, έχει τα προσόντα, το επιστημονικό αλλά και πολιτικό υπόβαθρο να ηγηθεί του τόπου και του λαού μας για την πραγματική αλλαγή.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία, είναι δοκιμασμένη υποψηφιότητα και το γεγονός ότι οι διαδοχικοί Πρόεδροι της Δημοκρατίας του εμπιστεύτηκαν υψηλές θέσεις και υψηλές αποστολές, αυτό από μόνο του λέει πολλά!  Ναι, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης διαθέτει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που δεν το διαθέτει κανένας άλλος υποψήφιος. Την ίδια ώρα συγκεντρώνει στο πρόσωπο του όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που το πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας, του λαού μας, προκρίνει.  Άνθρωπος που καταξιώθηκε ως διπλωμάτης, υπηρετώντας την πατρίδα και το λαό μας, έντιμος σε βαθμό υψηλής αξίας, αυτόφωτος και όχι ετερόφωτος, μετριοπαθής και αυθεντικός.  

  • Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν κουβαλά κανένα βαρίδι, ούτε σε μπίζνες, ούτε στα χρυσά διαβατήρια, ούτε και το όνομα του ακούστηκε ποτέ σε ύποπτους φορολογικούς παραδείσους, εταιρείες και επιχειρήσεις, ούτε και έχει οποιοδήποτε λεκέ στο πέτο του για οτιδήποτε.

  Άλλοι ας αναζητήσουν απαντήσεις για τους ίδιους, για όλα που τους καταλογίζουν, είτε για την πολιτική διαδρομή τους, είτε γι’ αυτό που ο λαό μας γνωρίζει πολύ καλά, ότι κάποιοι όπου σηκώσεις πέτρα είναι από κάτω.

 

ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ, ΜΠΟΡΕΙ

ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

 

Κυρίως όμως αυτό που κάνει την Ανεξάρτητη και Υπερκομματική Υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη να ξεχωρίζει, είναι το πρόγραμμα του, οι θέσεις και οι προτάσεις του, που μπορούν να οδηγήσουν την Κύπρο και τον λαό μας σε μια νέα εποχή. 

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει την βούληση και τη θέληση να εργαστεί και να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για την Λύση και Επανένωση, της Απελευθέρωσης της πατρίδας μας.  Και όχι μόνο, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ξέρει πολύ καλύτερα από όλους να εργαστεί συλλογικά, σκληρά και υπεύθυνα για να δημιουργήσει όρους και προϋποθέσεις επανέναρξης του διαλόγου με στόχο την θετική κατάληξη. 

  • Το κράτος πρόνοιας, η κοινωνική δικαιοσύνη, το τίμιο κράτος, η αξιοκρατία, η αποκατάσταση της δημοκρατίας και η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, η μετάβαση στη ψηφιακή εποχή αποτελούν το κύριο διακύβευμα του. 

Η θέση των εργαζομένων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ο σεβασμός, αλλά και η ενίσχυση των συμβάσεων των εργαζομένων, ποιος μπορεί να τα εγγυηθεί;

Η ασυδοσία των Τραπεζών, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, ο κατώτατος μισθός, η νέα γενιά του τόπου, οι συνταξιούχοι, οι ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, ποιόν μπορούν να έχουν ως θεματοφύλακα;

  • Ασφαλώς μόνο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος είναι ο μοναδικός Ανεξάρτητος Υποψήφιος που θέλει και μπορεί να κάνει την διαφορά, να εργαστεί συλλογικά για την Κύπρο του Αύριο, την καλύτερη Κύπρο.

Με τον  εμβολιασμό του προγράμματος του από το ΑΚΕΛ και άλλα προοδευτικά κινήματα, αλλά και προσωπικότητες, ναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, αποτελεί εκ των πραγμάτων τον κύριο εκφραστή των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου μας. 

Ο Ανεξάρτητος και Υπερκομματικός Υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης, διαθέτει το όραμα, μπορεί να εμπνεύσει τον Κυπριακό λαό, να δικαιώσει τα όνειρα και τις προσδοκίες του. 

Το ταξίδι για την δική μας Ιθάκη, την καλύτερη Κύπρο έχει ξεκινήσει.  Ας γίνουμε όλοι συνεπιβάτες, ο καθένας μας και όλοι μαζί να αναλάβουμε το δικό μας κουπί, αντιμετωπίζοντας και τις φουρτούνες και τα κύματα και τις τρικυμίες.

Θα νικήσουμε!  Γιατί μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο, μας εμπνέει το αύριο των παιδιών μας! 

* Ο Γιώργος Τ. Γεωργίου είναι Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

Διαβάστε Επίσης