Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την Κύπρο!

Το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την Κύπρο!

-

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, το ίδιο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήρθε και αναθεώρησε προς τα κάτω, προς το χειρότερο,  τις εκτιμήσεις του για την πορεία της κυπριακής οικονομίας και για το 2022 προβλέπουν «ανάπτυξη» 2,1% έναντι ανάπτυξης 3,6% που υπολογίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο. 

Η πιο δραματική επιδείνωση αφορά τον πληθωρισμό που υπολογίζεται για το 2022 να εκτοξευτεί στο 5,3% σε σύγκριση με 2,2% πέρσι. 

Στην εν λόγω έκθεση εκτιμάται ότι η ανεργία για φέτος θα φτάσει στο 8,5% και μιλούμε μόνο για τους εγγεγραμμένους ανέργους.  ΄Οσον αφορά τον Υπουργό Οικονομικών που μέχρι τώρα ήταν υπεραισιόδοξος άρχισε να ανησυχεί και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αύξηση των επιτοκίων λόγω πληθωρισμού και ότι όσον αφορά την χώρα μας αυτό θα δημιουργήσει δυσκολίες στην αποπληρωμή του ψηλού δημόσιου όσον και του ιδιωτικού χρέους. 

Σημειώνουμε ότι το δημόσιο χρέος φτάνει τα €25,8 δις, που είναι το 4ο ψηλότερο στην ΕΕ,  με την χώρα μας να πρέπει φέτος να αποπληρώσει δανεισμό που λήγει ύψους €2 δις, εξού και οι κυβερνώντες βγήκαν τον Ιανουάριο για άντληση νέου δανεισμού ύψους €1 δις, και σίγουρα θα ξαναβγούν, ενώ η ωρολογιακή βόμβα που λέγεται ιδιωτικό χρέος φτάνει τα €56 δις και είναι το δεύτερο ψηλότερο στην ΕΕ. 

Νοικοκύρεμα χρειάζεται γιατί οι νυν κυβερνώντες το μόνο που γνωρίζουν είναι να ξοδεύουν αλόγιστα και λόγω εκλογών η κατάσταση θα επιδεινωθεί φορτώνοντας τις μελλοντικές γενιές με τα εγκληματικά τους λάθη!

Διαβάστε Επίσης