Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΔαμιανού:Eνθαρρυντικά τα μηνύματα από τα μέλη του ΑΚΕΛ για τον Μαυρογιάννη

Δαμιανού:Eνθαρρυντικά τα μηνύματα από τα μέλη του ΑΚΕΛ για τον Μαυρογιάννη

-

Ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ προτείνει μια υποψηφιότητα νίκης η οποία δημιουργεί προοπτικές για μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία με προοδευτικό χαρακτήρα. Πρόσθεσε ότι στον αντίποδα θα βρίσκονται δύο συναγερμικές υποψηφιότητες, εάν εξαγγείλει υποψηφιότητα ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Τόνισε ότι ήταν το πιο στενό πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και ευθύνεται για σοβαρά λάθη που έδωσαν άλλοθι στην τουρκική αδιαλλαξία και το αδιέξοδο στο κυπρι

 

Κληθείς να αναφέρει την διαφορά μεταξύ του τέως Υπουργού Εξωτερικού και του τέως διαπραγματευτή ως μέλη της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης λάμβανε πολιτικές αποφάσεις, ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης όχι.

Ο Άριστος Δαμιανού εξέφρασε παράλληλα την λύπη του για τις δηλώσεις του Αχιλλέα Δημητριάδη περί δύο μισθών του Ανδρέα Μαυρογιάννη, τονίζοντας ότι η διαδικασία λασπολογίας δεν είναι στοιχείο πολιτικού πολιτισμού.

Την ίδια ώρα ο κ. Δαμιανού κάκισε τις αναφορές στελεχών του ΔΗΚΟ ότι δύσκολα θα υπάρξει επανέναρξη της συζήτησης με το ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι συμφώνησαν η πόρτα να παραμείνει ανοιχτή.

Μάλιστα είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα πρότεινε μία και μόνο υποψηφιότητα, αυτή του ηγέτη του, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε ανταπόκριση σε υποψήφιο ευρύτερης αποδοχής.

Διαβάστε Επίσης