Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΟμόνοια και Εθνικός Άχνας στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο

Ομόνοια και Εθνικός Άχνας στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο

-

Στο ΓΣΠ η Ομόνοια εξήλθε ισόπαλη 1-1 κόντρα στην Ανόρθωση. Στον πρώτο αγώνα στο Αντώνης Παπαδόπουλος οι «πράσινοι» είχαν κερδίσει με 2-0 και με συνολικό σκορ 3-1 επιστρέφουν στον τελικό Κυπέλλου μετά από έξι χρόνια.

Η Ομόνοια άνοιξε το σκορ με τον Λανγκ στο 6’ και ισοφάρισε η Ανόρθωση στο 23’ με τον Ουάρντα. Η Ομόνοια αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιούτσε στο 90 λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ύστερα από 20 χρόνια, εξασφάλισε ο Εθνικός με δεύτερη νίκη επί της ΑΕΚ έπειτα από 2-1 στην Λάρνακα την προηγούμενη βδομάδα. Η ομάδα της Άχνας κέρδισε στο Δασάκι  με 3-1 την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 19’ από το σημείο του πέναλτι με τον Τρισκόφσκι, με τον Ζάκπα να ισοφαρίζει στο 60ο λεπτό. Ο ίδιος έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Εθνικό με δεύτερο προσωπικό γκολ στο 93’, ενώ ο Κουντόμπιακ σφράγισε πανηγυρικά την πρόκριση διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο 96’.  Η ΑΕΚ από το 82ο λεπτό αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Τάντι.

Διαβάστε Επίσης