Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: «Παράπλευρη απώλεια» και ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Μόσχα Θανάσης...

ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: «Παράπλευρη απώλεια» και ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός!

-

Στην πράξη η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία κάνει το ίδιο που έκαναν και οι ΝΑΤΟϊκοί ιμπεριαλιστές όταν βομβάρδιζαν το  Βελιγράδι και διέλυαν τη  Γιουγκοσλαβία και όταν η πολεμική αεροπορία τους, σφυροκοπούσε τη Δαμασκό, το Ιράκ και την Καμπούλ.

Με το «ανατολικό μέτωπο» γιατί το μέγα ζήτημα δεν περιορίζεται μόνο στην Ουκρανία αλλά αφορά τον «αθόρυβο πόλεμο» επέκτασης της επιρροής του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, κατά παράβαση των συμφωνηθέντων μετά το τέλος του λεγόμενου ψυχρού πολέμου, η κάθε πλευρά βρήκε αφορμή για να επιβάλει τους όρους της και να ελέγξει τις «δικές» της ζώνες συμφερόντων.

  • Οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί μπορεί να μην αποτόλμησαν (φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη), να στείλουν στρατεύματα στο πλευρό της Δυτικόφιλης κυβέρνησης του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να πολεμήσουν «πρόσωπο με πρόσωπο» με τους Ρώσους, αλλά παρέχουν οικονομική βοήθεια μαμούθ και εξοπλίζουν τις δυνάμεις του με υπερσύγχρονα στρατιωτικά μέσα.

Την ίδια ώρα λαμβάνουν όλο και πιο σκληρά οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας, παρ’ όλο που παραμένει ως αχίλλειος πτέρνα των Δυτικών η αδυναμία απεξάρτησης από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

  • Όμως, ένας άλλος παράλληλος, εξίσου σημαντικός «πόλεμος», βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τον έλεγχο της κοινής γνώμης.

Είναι ένας τομέας στον οποίο οι κυβερνήσεις των εμπόλεμων δυνάμεων στο πεδίο της μάχης επί Ουκρανικού εδάφους, αλλά και στο μέτωπο του νέου ψυχρού πολέμου που ξεκίνησε ήδη, δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

Η κάθε πλευρά επιχειρεί να εμφανίζει τη χειρότερη εικόνα για την άλλη, άλλοτε αξιοποιώντας πραγματικά γεγονότα και δεδομένα και άλλο παραποιώντας τα…

  • Πρόκειται για ένα πόλεμο στον οποίο συγκρούονται οι κύριοι αντίπαλοι, από τη μια η Ρωσία και από την άλλη οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί μαζί με τους «άτυπους» συμμάχους τους. Τα περί «ελευθερίας έκφρασης» και σεβασμού στην «ελευθεροτυπία» αποδεικνύονται της «Χαλιμάς τα παραμύθια».

Μέσα στα πλαίσια αυτά οι ηγέτιδες χώρες της Δύσης ως… υπέρμαχοι της δημοκρατίας και τη ελευθερίας έκφρασης απαγόρευσης τις ρωσικές πηγές πληροφόρησης, για  να έχουν εξασφαλισμένη την αποκλειστική ενημέρωση και να σερβίρουν στον κόσμο την δική τους αρνητική προπαγάνδα, χωρίς οι πολίτες να γίνονται κοινωνοί και της άλλης εκδοχής!

 

ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ!

Με ιδιαίτερη μανία και στη χώρα μας τα γνωστά παπαγαλάκια της άρχουσας τάξης και του βαθέως κράτους της Δεξιάς, ανέλαβαν δράση παρά τω… πλευρώ των  «δυτικών συμμάχων» με ενημερωμένες πηγές να κάνουν λόγο για καθημερινή επικοινωνία «λειτουργών» πρεσβειών χωρών της Δύσης στη Λευκωσία με ιδιοκτήτες και ιθύνοντες μεγάλων μέσων ενημέρωσης.

«Γαλουχημένοι» με το δόγμα του «ανήκομεν στην δύσιν» και κάνοντας πως ξεχνούν τα μύρια κακά που επέφερε στον τόπο, συγκαλύπτοντας τις ραδιουργίες σε βάρος της Κύπρου, την εγκληματική τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή από μια ΝΑΤΟϊκή χώρα, την Τουρκία, πρόθυμα αναμεταδίδουν μονοδιάστατα τα γεγονότα τόσο στο πολεμικό πεδίο όσο και στην «πολεμική ρητορική» και αντιπαράθεση μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το αποκορύφωμα των παρεμβάσεων στα μέσα ενημέρωσης ήλθε με την απόφαση των ιθυνόντων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης του ΡΙΚ να επέμβουν στο έργο των ενημερωτικών εκπομπών.

  • Με απόφαση «εκ των άνω» απαγόρευσαν τις ζωντανές ανταποκρίσεις από τον ανταποκριτή του ΡΙΚ στη Μόσχα Θανάση Αυγερινό για να μην μεταφέρεται και η ρωσική εκδοχή στα Δελτία Ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΡΙΚ.

Όπως πληροφορούμαστε, ως «δικαιολογία» αναφέρθηκε το γεγονός  ότι στις ανταποκρίσεις του για τα όσα διαδραματίζονται τόσο στο πολεμικό πεδίο, όσο και στον «διπλωματικό πόλεμο» δεν λαμβάνει υπόψη τις… «ευαισθησίες» του ιδρύματος (Διάβαζε της πλειοψηφίας του διορισμένου από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος και ανώτατων λειτουργών που ενεργούν ως φερέφωνα του Προεδρικού και του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με την απόφαση ο Θανάσης  Αυγερινός θα στέλνει ανταποκρίσεις αλλά θα… τυγχάνουν «επεξεργασίας», διάβαζε λογοκρισίας  και στις εκπομπές του ΡΙΚ θα αξιοποιούνται ζωντανές ανταποκρίσεις από την ΕΡΤ, η οποία είναι επίσης, πλήρως ελεγχόμενη από την ομογάλακτη κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως πληροφορούμαστε για την καρατόμηση του έμπειρου δημοσιογράφου Θανάση Αυγερινού, υπήρξαν παρεμβάσεις με τη μορφή «παραπόνου» για τα όσα μεταδίδει, από την Αμερικανική  πρεσβεία ενώ πανομοιότυπες  «παρατηρήσεις» προς τους ιθύνοντες του ΡΙΚ έκαναν και κύκλοι του προεδρικού και του κυβερνώντος κόμματος του ΔΗΣΥ!

  • Με το όλο θέμα δεν είναι άσχετη η δημόσια επίθεση που είχε εξαπολύσει μόλις πρόσφατα η Ουκρανική πρεσβεία εναντίον του ΡΙΚ κατηγορώντας το για δήθεν «ρωσική προπαγάνδα».

Προφανώς «κτύπησε» προληπτικά, για να δώσει την αφορμή παρέμβασης και από τους «συμμάχους» της, την Αμερικανική πρεσβεία, καθώς και τους «φίλους» και ομογάλακτους της, στο κυβερνών κόμμα της Δεξιάς και το Προεδρικό.

Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι στα ανώτατα δώματα του ιδρύματος υπάρχουν ιθύνοντες με ιδιαίτερες συμπάθειες ή και δεσμούς με την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και άλλες Δυτικές δυνάμεις, δεν αποτελεί έκπληξη η απόφαση για επιβολή λογοκρισίας στις ανταποκρίσεις από το πολεμικό πεδίο, πλην όμως την ίδια ώρα θυσιάζουν στο βωμό της εξυπηρέτησης των δυτικών συμφερόντων τις αρχές της ελευθεροτυπίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης.

ΚΑΙ ΟΙ… ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ

Και βεβαίως πάντα υπάρχουν τα εξ επαγγέλματος ή όχι παπαγαλάκια που πρόθυμα συμβάλλουν στη δημιουργία της… κατάλληλης περιρέουσας ατμόσφαιρας με αναρτήσεις και προωθήσεις αναρτήσεων ομοίων τους στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γράφει ο ένας, όπως έκανε το μέλος του Δ.Σ. του ΡΙΚ Σοφοκλής Μαρκίδης, πως κάποιοι «τα παίρνουν από τον Πούτιν» και… τσοντάρει ο «άλλος» πως «οι τύποι αυτοί είναι προσβολή, όχι μόνο για τη δημοσιογραφία, αλλά για το ανθρώπινο είδος»!

Που σημαίνει; Τουλάχιστον καρατομείστε τους!

Ευκολύνουν έτσι το έργο των εντεταλμένων της εξουσίας του Αναστασιάδη και του Αβέρωφ  Νεοφύτου να επιβάλλουν τη γραμμή τους στην κρατική ραδιοτηλεόραση η οποία επί των ημερών τους μετατράπηκε σε φερέφωνο του Προεδρικού και του ΔΗΣΥ!

Διαβάστε Επίσης