Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑντί «χρυσά διαβατήρια», τώρα θα πωλούν «χρυσές βίζες»!

Αντί «χρυσά διαβατήρια», τώρα θα πωλούν «χρυσές βίζες»!

-

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται 700 Ρώσοι και ο έλεγχος των κεφαλαίων τους και διαπιστώθηκε ότι χάρη στα επενδυντικά προγράμματα κάποιοι ολιγάρχες ξεπλένουν βρώμικο  χρήμα και κατατέθηκε στη Βουλή με το δικαιολογητικό του κατ’ επείγοντως τροπολογία για να αποτραπεί το φαινόμενο με τον ελλιπή έλεγχο ξένων κεφαλαίων. 

Και ενώ η Κύπρος βρίσκεται στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών αρχών για το ξεπούλημα των χρυσών διαβατηρίων, αν και οι κυβερνώντες διαβεβαιώνουν ότι έχουν συμμορφωθεί, τώρα πάλι θα γίνουμε ρεζίλι και αυτό θα γίνει με τη βιασύνη τους για ένταξη στην Συνθήκη του Σένγκεν. 

Αυτή η συνθήκη καταργεί τα εσωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, δηλαδή αν κάποιος ταξιδεύει από το Παρίσι στο Βερολίνο οι αστυνομικές αρχές στο αεροδρόμιο θα ελέγξουν το διαβατήριο σου μόνο στην αναχώρηση σου από το Παρίσι.

  • ΄Ενας από τους λόγους για τη  βιασύνη των κυβερνώντων για ένταξη στην συνθήκη Σένγκεν είναι το κόλπο  για να συνεχίσουν το έργο τους και αντί  «χρυσά»  διαβατήρια σε ολιγάρχες για ξέπλυμα χρήματος, φοροφυγάδες, καταζητούμενους ανά τω παγκόσμιω,  να πουλούν  «χρυσές» άδειες παραμονής και έτσι θα μπορούν να διακινούνται ελεύθερα μεταξύ των χωρών που υπόγραψαν την εν λόγω συνθήκη.

Εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μεγαλοεπιχειρηματίες ανάπτυξης γης άρχισαν ήδη να διαφημίζουν «επενδύσεις» γιατί σύντομα θα είμαστε στην συνθήκη του Σένγκεν. 

Δεν εξηγείται αλλιώς η τόση βιασύνη! Όλα γίνονται για εξυπηρέτηση της ομήγυρις των κυβερνώντων γιατί αυτή η «χρυσή» άδεια παραμονής εξασφαλίζεται μόνο με «επένδυση» €300.000…

 

 

Διαβάστε Επίσης