Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΑνούσιοι θεατρινισμοί με όπλα από τους παπάδες! -Το να αγιάζουν οι...

Ανούσιοι θεατρινισμοί με όπλα από τους παπάδες! -Το να αγιάζουν οι παπάδες τα όπλα είναι φαιδρό και γελοίο!

-

Οι κεφαλαιοκρατικές όμως τάξεις τα χρησιμοποιούν και για πολλούς άλλους λόγους. Για εξασφάλιση οικονομικών οφελών από μίζες, για εξασφάλιση ψήφων σε περιόδους εκλογών με επίκληση ενός ανυποχώρητου δήθεν πατριωτισμού, για εξυπηρέτηση βιομηχανιών όπλων που τους στηρίζουν κλπ.

Οι ειδικοί ξέρουν αν η Ελλάδα χρειάζεται αεροσκάφη ή όχι και ποιού είδους. Και ο ελληνικός λαός τους κρίνει.

Το να αγιάζουν οι παπάδες τα όπλα είναι φαιδρό και γελοίο. Μια θρησκεία που υποτίθεται έχει ως αρχή της το «αγαπάτε αλλήλους», ευλογεί τα όπλα του θανάτου που σκοτώνουν αλλήλους!

Και ακόμα ποιο φαιδρό και επικίνδυνο είναι οι ίδιοι οι παπάδες, μουλάδες και ραββίνοι, είτε χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι, είτε εβραίοι – για να αναφέρω μόνο τις πιο πολεμοχαρείς θρησκείες της ιστορίας – παρακινούν τους πιστούς σε πολέμους  ή καμιά φορά παίρνουν και οι ίδιοι τα όπλα για το θεαθήναι, αλλά ποτέ σε πραγματικές μάχες, όπου στέλνουν τους πιστούς.

  • Όπως τους παπάδες που την περασμένη βδομάδα, που έκαναν παράνομα βολή με όπλα στην επαρχία Αμμοχώστου.

Δεν σκέφτηκαν άραγε ποια μηνύματα δίνουν σε εχθρούς και φίλους; Και αν εξυπηρετούν την πατρίδα με αυτούς τους ανούσιους θεατρινισμούς; 

ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ, Σ’ ΑΝΤΙΘΕΣΗ

ΜΕ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ…. 

Εκτός από την άσκοπη σπατάλη των πυρομαχικών και τα άλλα έξοδα που απαιτούνται για μια βολή, έδειξαν πως, αντί της ειρήνης και της αγάπης, ο φανατισμός και η εχθρότητα είναι μέσα στο ρόλο της διοικούσας εκκλησίας.

Πως μπορούν οι «εκπρόσωποι του θεού» να σημαδεύουν για να σκοτώσουν ανθρώπους; Όταν, όπως αναφέρεται σε κάποια εκκλησιαστικά κείμενα, πρέπει να αγαπάς ακόμα και τον εχθρό σου.

  • Αντί να αγωνίζονται να εξαφανιστούν τα όπλα, τα χρησιμοποιούν! Δεν ξέρω αν ο θεός τους λέει «Make war not love», αλλά έχω την εντύπωση πως ο περισσότερος κόσμος είναι οπαδός ενός άλλου θεού που λέει «Make love not war»! 

 Πάντως οι μεγαλύτερες πολεμικές νίκες στην ιστορία δεν έγιναν μετά από αγιασμό των όπλων και μέμφομαι τον εαυτόν μου ακόμα και γιατί ασχολείται με αυτή την ανοησία. Το κάνω μόνο γιατί τίποτε το ανθρώπινο δε μου είναι ξένο. Από μια πολεμική σύγκρουση οι απλοί άνθρωποι είναι πάντα οι ζημιωμένοι, οι χαμένοι, οι σκοτωμένοι, οι αγνοούμενοι, τα θύματα.

Σε δύσκολες στιγμές την πατρίδα την υπερασπίστηκαν οι ανώνυμοι, οι απλοί άνθρωποι, οι φτωχοί και όχι οι πολυλογάδες και συνήθως πολυλεφτάδες που πουλούν ολόχρονα «πατριωτισμό». Και ο «πατριωτισμός» είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων, όπως έγραφε από το 18ον αιώνα ο βρετανός συγγραφέας Σάμιουελ Τζόνσον, για να αποκοιμίζουν ή να αποπροσανατολίζουν τους ανθρώπους από τα προβλήματα τα οποία αυτοί τους δημιουργούν. Και ο Εμμανουήλ Ροΐδης έγραφε το 1876:

 «Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του, η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τον πατριωτισμόν».

Άλλο πατριωτισμός και άλλο πατριδοκαπηλία. Στην γειτονιά μας ευδοκιμεί, κυρίως στις άρχουσες τάξεις, κυρίως η δεύτερη. Μέχρι κύπριους πολιτικούς ηγέτες απατεώνες είδαμε, να βάζουν στο διαδίκτυο σε μοντάζ πολεμικά αεροπλάνα πάνω στην ελληνική σημαία χωρίς άλλο σχόλιο. Αφού δεν ξέρουν άλλο σχόλιο κύριε Σάμιουελ Τζόνσον…

Ενώ αν ήταν έξυπνος πολιτικός θα έκανε ότι μπορούσε για να γίνουν τα όπλα αχρείαστα. Αλλά δεν είναι! Make Love Not War! Εδώ σας θέλω.

Και κάτι που αλίευσα από το διαδίκτυο και σας το μεταφέρω:

«Τα Rafale θα προστατεύουν τους έλληνες που δεν έχουν ρεύμα, από τους Τούρκους που δε έχουν να φάνε».

 ΧριΣ   

 

Διαβάστε Επίσης