Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΚόντρα στο «μαύρο μέτωπο» του Συναγερμού με την αμαρτωλή ακροδεξιά

Κόντρα στο «μαύρο μέτωπο» του Συναγερμού με την αμαρτωλή ακροδεξιά

-

Το λέμε αυτό διότι όλα αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε καθημερινά τις τελευταίες μέρες στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου και να προκαλέσουν προβλήματα στις προσπάθειες δυνάμεων της αντιπολίτευσης να βρουν διόδους πιθανής συνεργασίας για να απαλλαγεί ο τόπος από τη διακυβέρνηση της Δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Κύριος στόχος είναι το ΑΚΕΛ διότι γνωρίζουν ότι είναι η κύρια καθοριστική δύναμη των εξελίξεων και η κύρια δύναμη που μπορεί να σταθεί απέναντι από τον ΔΗΣΥ και τον Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά και το Νίκο Χριστοδουλίδη.

 

Εξυπηρετούν τον ΔΗΣΥ

και τον Αναστασιάδη 

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ είναι αστικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν, και δεν θέλουν, να προκαλέσουν προβλήματα στους εκπροσώπους της αστικής τάξης του τόπου και ιδιαίτερα στους σημερινούς κυβερνώντες.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι τα τελευταία 9 χρόνια είδαμε δημοσιογράφους και ανθρώπους των ΜΜΕ να στελεχώνουν τόσο το κυβερνητικό κόμμα όσο και το ίδιο το προεδρικό και τα υπουργεία ως εκπρόσωποι Τύπου ή από άλλα πόστα.

Άνθρωποι που μέσα από το εργασιακό τους πόστο ήθελαν να παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι και ως αμερόληπτοι, κριτές των πάντων, ξαφνικά να βρίσκονται σε καίρια πόστα στα κυβερνητικά επιτελεία διορισμένοι προνομιακά από τον Πρόεδρο και τους Υπουργούς, σε  θέσεις συμβούλων.

Και με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι ποτέ δεν ήταν ανεξάρτητοι, ποτέ δεν ήταν αποστασιοποιημένοι από τα πολιτικά αλλά και τα κομματικά δρώμενα.

Άλλωστε ας μη ξεχνούμε και το ρόλο και τη στάση όλων αυτών στην πενταετία της διακυβέρνησης Χριστόφια. Που μέσα από μια δήθεν αντικειμενικότητα ήταν στρατευμένοι με το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης ιδιαίτερα την περίοδο μετά το Μαρί.

 

Αλλά και στο θέμα της διαφθοράς, ενώ παρουσίαζαν τα ρεζιλίκια της κυβέρνησης που εξέθεταν την Κύπρο διεθνώς, στη συνέχεια ξεκινούσαν μια προσπάθεια να πέσουν στα χαμηλά οι εντυπώσεις της κοινής γνώμης απέναντι στις κυβερνητικές ευθύνες και κυρίως απέναντι στις ευθύνες του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Ανεβάζουν και

κατεβάζουν υποψήφιους

 

Όπως συμβαίνει, λοιπόν, κάθε πέντε χρόνια που έχουμε προεδρικές εκλογές (κάτι παρόμοιο γίνεται και σε βουλευτικές εκλογές) αυτά τα ΜΜΕ άρχισαν να παίζουν το παιχνίδι της ονοματολογίας.

Ανεβάζουν και κατεβάζουν πιθανούς υποψήφιους για το χρίσμα, ιδιαίτερα από την πλευρά του ΑΚΕΛ με στόχο να προκαλέσουν προβλήματα στο Κόμμα της Αριστεράς.

Αυτό εκδηλώθηκε πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες, ιδιαίτερα μετά την Σύνοδο της Ολομέλειας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ το Σάββατο 29 Ιανουαρίου η οποία καθόρισε το πολιτικό πλαίσιο που θα ακολουθήσει το κόμμα σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές.

Κι ενώ το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι δεν συζητήθηκαν ονόματα σε εκείνη τη συνεδρίαση – κι αυτό είναι αλήθεια – συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο να κατονομάζουν ποιοι υποψήφιοι «παίζουν» ή δεν «παίζουν» στο ΑΚΕΛ.

 

Προσπάθεια δημιουργίας

προβλημάτων στο ΑΚΕΛ

 

Για άλλη μια φορά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η όλη προσπάθεια αποσκοπεί στο να πλήξει το ΑΚΕΛ και να ενσπείρει στα μέλη και στους ψηφοφόρους του κόμματος την απαισιοδοξία, την μεμψιμοιρία και να κλονίσει την εμπιστοσύνη τους προς την ηγεσία και τα στελέχη του κόμματος αναφορικά με την πορεία των διεργασιών.

Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται διάφορες αντιδράσεις μέσα στην κοινωνία και οι οποίες εκδηλώνονται ως επί τω πλείστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Παίζουν» συνέχεια γύρω από ένα άτομο το οποίο το παρουσιάζουν ως το φαβορί για το χρίσμα του υποψήφιου από το ΑΚΕΛ και επιχαίρουν για τις αντιδράσεις που προκαλούν για ένα θέμα το οποίο δεν τέθηκε καν στο τραπέζι των συζητήσεων με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Εμπιστοσύνη στο ΑΚΕΛ γιατί

βγαίνει μπροστά με πρωτοβουλίες

 

Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την πενταετία που το ΑΚΕΛ βρέθηκε στην εξουσία, το κόμμα βρίσκεται σε μια καθοδική πορεία όσον αφορά τα εκλογικά ποσοστά του. Κι αυτό γίνεται για διάφορους λόγους που λίγο πολύ είναι γνωστοί στον καθένα.

Και σε αυτή την καθοδική πορεία δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ο ρόλος αυτών των ΜΜΕ που πολλές φορές αποκρύβουν κι άλλες διαστρεβλώνουν θέσεις και απόψεις του ΑΚΕΛ σε διάφορα ζητήματα.

 

  • Εκείνο όμως που παρατηρείται είναι ότι παρά την επικριτική στάση του κόσμου απέναντι στο ΑΚΕΛ και την αυστηρή στάση του απέναντι στις αποφάσεις και τις ενέργειες του κόμματος, αυτός ο κόσμος δείχνει πως η μόνη ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο είναι το ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ το οποίο ναι, αρκετές φορές υπέπεσε σε λάθη, σημείωσε παραλείψεις ή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες αυτού του κόσμου. Και τιμωρήθηκε για όλα αυτά.

 

Συνεπώς ανεξάρτητα από τα εκλογικά ποσοστά, το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, ακόμα και από τις τάξεις της Δεξιάς θεωρεί το ΑΚΕΛ ως ένα σοβαρό κόμμα το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί στις έγνοιες και στις ανησυχίες του, να δώσει λύσεις ή να μπει ανάχωμα σε αντιλαϊκές πολιτικές.

  • Αυτή η γραμμή του ΑΚΕΛ βρήκε ανταπόκριση και μέσα από πρωτοβουλίες που ανέλαβε το τελευταίο διάστημα εντός και εκτός Βουλής. Που μπήκε μπροστά και τα άλλα κόμματα συντάχθηκαν μαζί του.

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ΑΚΕΛ θα κάνει και στις προεδρικές εκλογές το καθήκον του.

  • Μόνο το ΑΚΕΛ μπορεί ν’ αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά για ν’ απαλλαγεί η χώρα από τη διακυβέρνηση του κεφαλαίου και της διαφθοράς.

Γιατί ακριβώς είναι η κύρια πολιτική δύναμη που ακόμα και με αβαρίες μπορεί να σταθεί ανάχωμα στην καταστροφική πολιτική του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη.

Μόνο με συμμαχίες μπορεί να σταθεί ένα μέτωπο απέναντι στις προσωπικές φιλοδοξίες τόσο του Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και του Νίκου Χριστοδουλίδη που σε τίποτε δεν διαφέρουν από τις πολιτικές που ακολούθησε ο Νίκος Αναστασιάδης έχοντας την πλήρη στήριξη του ΔΗΣΥ, του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Νίκου Χριστοδουλίδη που στα 9 χρόνια διακυβέρνησης σε τίποτε δεν διαφοροποιήθηκαν από τις πολιτικές αυτές.

 Και, ασφαλώς, το ΑΚΕΛ πρέπει να προσέξει τις επιλογές του. Να λάβει υπόψη του στις επιλογές και τις γνώμες και τις απόψεις των μελών του, των φίλων του κόμματος, των ψηφοφόρων και γενικότερα της κοινωνίας των πολιτών. Και να προχωρήσει στις σωστές επιλογές.

 

Διαβάστε Επίσης