Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΥποβρύχια και θωράκιση της ΑΟΖ…

Υποβρύχια και θωράκιση της ΑΟΖ…

-

Ανεύθυνο το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο γιατί δεν πρότεινε κάτι για να γίνει ο EastMed και να θωρακιστεί η ΑΟΖ.  Δεν έκανε την δουλειά της κυβέρνησης!

Το ερώτημα, όμως, αγαπητέ πρόεδρε, δεν είναι τι έκανε η αντιπολίτευση αλλά τι έκανε η κυβέρνηση, που εκλέγηκε για να κυβερνά και να παίρνει τις αποφάσεις:

  • Εννιά χρόνια κυβέρνηση γιατί δεν αγόρασε υποβρύχια σκάφη ή και αεροσκάφη; Άρα έκρινε πως δεν χρειάζονται.

Μάλλον θα πίστεψε πως οι «στρατηγικοί εταίροι» και οι «φίλοι γείτονες» θα έβαζαν τα στήθη και τα πλοία τους μπροστά για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γι’ αυτό εξάλλου και τα εκατομμύρια που οι φορολογούμενοι πληρώνουμε για την άμυνα δεν ξέρουμε που πηγαίνουν. Πάντως όχι στην Άμυνα ή στην Άμυνα μόνο.

Με τον τρόπο που απάντησε ο κος Αναστασιάδης στην κριτική του ΑΚΕΛ, έδειξε πως θεωρεί και την Άμυνα άχρηστη και την αγορά εξοπλισμού λεφτά πεταμένα. Και κυρίως έδειξε πως, δεν έχει συγκεκριμένη πολιτική για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ούτε σχέδιο για αντιμετώπιση των πιθανών κινδύνων που δεν είναι λίγοι.

Η πατρίδα μας έχει περάσει πολλά ζόρια, πολλούς κατακτητές και ισάριθμους εφιάλτες, όμως ελπίζοντας επέζησε και ενίοτε για μικρές περιόδους ευτύχησε. Αν δεν βρούμε την ελπίδα που γύρω της θα κτίσουμε τη στρατηγική του κοινού συμφέροντος, κόντρα στο ιδιωτικό και στη διαφθορά, ώστε να φέρουμε την αλλαγή το 2023 και να σώσουμε τη χώρα, αναχαιτίζοντας τον τουρκικό ιμπεριαλισμό και τον επιτόπιο ιδιωτισμό, τότε το κοινό συμφέρον θα μας εγκαταλείψει.

ΧριΣ  

Διαβάστε Επίσης