Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΑυστραλός δικαστής δικαίωσε τον Τζόκοβιτς χαρακτηρίζοντας «παράλογη» την ανάκληση της βίζας

Αυστραλός δικαστής δικαίωσε τον Τζόκοβιτς χαρακτηρίζοντας «παράλογη» την ανάκληση της βίζας

-

    
Ο δικαστής, Αντονι Κέλι διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Τζόκοβιτς μέσα σε 30 λεπτά και να του επιστραφούν το διαβατήριό και τα άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα του, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, να διεκδικήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, στο επερχόμενο Australian Open, κάτι που εάν το καταφέρει θα αποτελέσει και σχετικό ρεκόρ.

Ωστόσο, οι δικηγόροι της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης της χώρας, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ασκήσει την προσωπική του εξουσία, προκειμένου να ανακαλέσει εκ νέου, την βίζα του Τζόκοβιτς.

Ο 34χρονος «Νόλε», παρέμενε σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών μαζί με μακροχρόνια κρατούμενους αιτούντες άσυλο από την περασμένη Πέμπτη. Του επετράπη να παρευρεθεί με τους δικηγόρους του στις εικονικές ακροάσεις, αλλά δεν έχει εμφανισθεί δημόσια από την ημέρα άφιξης του στην Αυστραλία.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι μια πρόσφατη λοίμωξη από COVID-19 όρισε στον Τζόκοβιτς την ιατρική εξαίρεση από την απαίτηση για διπλό εμβολιασμό για μη Αυστραλούς πολίτες που εισέρχονται στην χώρα.

Η αυστραλιανή Κυβέρνηση, ωστόσο, ανέφερε ότι οι μη υπήκοοι Αυστραλίας, δεν είχαν δικαίωμα εγγυημένης εισόδου στην χώρα, ενώ αμφισβήτησε την διεκδικούμενη εξαίρεση και τόνισε ότι ακόμη κι εάν ο Τζόκοβιτς κερδίσει την δικαστική αγωγή, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να τον κρατήσει ξανά και να τον απομακρύνει από την χώρα.

Διαβάστε Επίσης