Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΣΤΕΦΑΝΟΣ: Μέσα στην Άνοιξη οι αποφάσεις του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές

ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Μέσα στην Άνοιξη οι αποφάσεις του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές

-

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της έναρξης του 20ου παγκύπριου συνεδρίου της ΕΔΟΝ, ο Στ. Στεφάνου ανέφερε ότι οι διαδικασίες του ΑΚΕΛ περιλαμβάνουν συζήτηση στα καθοδηγητικά σώματα, με τον κόσμο του κόμματος – μέλη και φίλους και νέες δυνάμεις.
 
Οι συνεργασίες για το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, «δεν είναι γενικές και αόριστες. Έχουν περιεχόμενο. Θα πρέπει να υπάρχουν συγκλίσεις και συναινέσεις σε βασικά θέματα τα οποία καθορίζουν και την πορεία του τόπου και της κοινωνίας».
 
Εκτός από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, συνέχισε, θα κάνουν αυτό το διάλογο και με τον κόσμο τους. «Έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο δεν το έχουμε παραβιάσει. Την ίδια ώρα όμως και οι διαδικασίες επηρεάζονται και από το τι συμβαίνει και στο πολιτικό σκηνικό και από το πόσο γοργά προχωρούν οι διαδικασίες εντός. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε περισσότερες εξελίξεις σε σχέση με τις προσπάθειες οι οποίες γίνονται ενόψει τον προεδρικών εκλογών. Το βέβαιο είναι ότι το ΑΚΕΛ έγκαιρα θα έχει τις αποφάσεις του» ανέφερε.
 
Έχουν διαμορφώσει, είπε, ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει μια σχετικότητα, διότι δεν μπορείς να προβλέψεις όλες τις εξελίξεις, τι θα βρεις απέναντί σου και τι άλλο θα προκύψει. «Έχουμε όμως ένα χρονοδιάγραμμα μέσα στην άνοιξη να έχουμε τις αποφάσεις μας, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε επαρκή χρόνο ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023 να κάνουμε και την απαραίτητη δουλεία» συμπλήρωσε.
 
Σε ερώτηση πότε θα ξεκινήσει ο διάλογος με τα άλλα κόμματα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι πρέπει να είναι έτοιμα και τα υπόλοιπα κόμματα όπως και το ΑΚΕΛ. «Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμάς, αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να έχουμε το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εμείς μπορούμε να κινηθούμε, να έχουμε τις αποφάσεις μας αναφορικά με το μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε σε αυτές τις συνεργασίες και το ίδιο αντιλαμβάνεστε ισχύει και για τα άλλα κόμματα. Όμως είναι πεποίθηση μου -διότι έτσι και αλλιώς τα γεγονότα τρέχουν- ότι σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα για τέτοιες επαφές με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατανοούν όπως εμείς κατανοούμε την ανάγκη για να πετύχουμε μια προοδευτική αλλαγή».
 
Στην ερώτηση εάν οι αντιπαραθέσεις στο ΔΗΣΥ ευνοούν το ΑΚΕΛ ή δεν θα επηρεάσουν τις επιλογές του ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι ασφαλώς και δεν θα τις επηρεάσουν. Το κάθε κόμμα έχει τις δικές του διαδικασίες, ο κόσμος μας παρακολουθεί και μας κρίνει, είπε. «Εγώ δεν θα υπεισέλθω στο τι γίνεται στον ΔΗΣΥ. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Επαναλαμβάνω όμως ότι βεβαίως και παρακολουθούμε τι γίνεται και αλίμονο εάν δεν παρακολουθούσαμε».
 
Ο κ. Στεφάνου είπε ότι το πολιτικό σκηνικό είναι ευμετάβλητο και βασικός στόχος του ΑΚΕΛ είναι να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα και η δυνατότητα «για να πετύχουμε προοδευτική αλλαγή στις εκλογές. Λαμβάνουμε υπόψη όλο το σκηνικό και όλα τα δεδομένα».
 
Για την παρουσία του στο συνέδριο της ΕΔΟΝ, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι «ξυπνά μνήμες» αφού ήταν στην ΕΔΟΝ 11 χρόνια, από απλό μέλος μέχρι Γενικός Γραμματέας. «Αν είναι κάτι που βγαίνει ως απαύγασμα όλης αυτής της παρουσίας, και της δικής μου και άλλων, αλλά και της ίδια της ΕΔΟΝ είναι ακριβώς αυτή η αγωνιστική στάση για διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νεολαίας».

Αυτό είναι πάρα πολύ επίκαιρο, ειδικά σήμερα, έχοντας υπόψη ότι η σημερινή νέα γενιά ζει σε χειρότερες συνθήκες απ’ ότι η προηγούμενη, πρόσθεσε. Αν καθορίσουμε κριτήριο της προόδου οι νέοι να ζουν καλύτερα από τους γονιούς τους, είπε, τότε έχουμε μεγάλο δρόμο να διανύσουμε γιατί πραγματικά οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είναι χειρότερες από ό,τι ζήσαμε εμείς ως νέοι, κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης