Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΣτα όρια «εθνικής μειοδοσίας» οι πολιτικές τους στο Κυπριακό! -Του Πέτρου Χ....

Στα όρια «εθνικής μειοδοσίας» οι πολιτικές τους στο Κυπριακό! -Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

-

Αυτή θα ήταν μια «φυσιολογική» εξήγηση, και δεν θα άξιζε σε κανέναν λαό να τον κυβερνούν τέτοιοι πολιτικοί. Δυστυχώς εδώ έχουμε να κάνουμε με συνειδητές πολιτικές ενέργειες με διαχρονική συνέπεια στην εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων με το ψευτοειδέςμά του «ανήκομεν στη Δύσιν» δίνοντας γην και ύδωρ στα ξένα αφεντικά τους.

Αυτό κάνει και τώρα η «Συμμορία» του ΔΗΣΥ που μας κυβερνά, ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και όλη η συνοπαρτζιά που τους πειραματίζεται στο Λόφο του Προεδρικού και στο Συναγερμό.

Οι ενέργειες και η απραγία του Προέδρου, της πλειάδας καλοπληρωμένων συμβούλων που τον περιστοιχίζουν και της ανωτάτης ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος, πλήττουν καίρια την υπόθεση της Κύπρου.

Μέσα στα εννέα σχεδόν χρόνια που κυβερνά ο Νίκος Αναστασιάδης, κατάφερε να απαλλάξει την Τουρκία από τις ευθύνες της για τη δημιουργία του Κυπριακού, για την εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, αφού κανένας στο εξωτερικό δεν μιλάει για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην Κύπρο.

  • Το Αποκορύφωμα ήταν η στάση του Κυπρίου Προέδρου στο Κραν Μονταν το 2017 με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντώνιο Γκουτέρες να αφήνει έξω από το κάδρο των ευθυνών για την κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας, την Τουρκία και να κατανέμει τις ευθύνες στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Δυστυχώς, τα τετελεσμένα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην Αμμόχωστο, δεν ήταν αρκετά για να συνετίσουν τον Ν. Αναστασιάδη ο οποίος συνεχίζει στην ίδια γραμμή πλεύσης, της πολιτικής απραγίας για το Κυπριακό έχοντας ως κύριους συμβουλάτορες του Χρίστο Χρίστου του ΕΛΑΜ, το περιβόητο πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της φασιστικής «Χρυσής Αυγής», και άλλους φουστανελάδες της εθνικοφροσύνης, με κυβερνήσεις. κορωνίδα των αποψεών τους τη θέση για «Ελληνική Κύπρο κι ας είναι και μισή»!

  • Στο κενό των συνομιλιών, το οποίο εκμεταλλεύεται η Τουρκία για τη δημιουργία νέων τετελεσμένων, προστίθεται και η συνειδητή «απάθεια» του Προέδρου Αναστασιάδη, του αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη που αγγίζει τα όρια, της «εθνικής μειοδοσίας».

Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι όταν ο νέος Αττίλας επελαύνει για νέο κτύπημα στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην Αμμόχωστο και οι κυβερνώντες με τους συνοδοιπόρους του, του φασιστικού ΕΛΑΜ, δεν κάνουν τίποτα;

Αντί να αποδυθούν σε μια διεθνή εκστρατεία, διεθνοποιώντας το Κυπριακό, καταγγέλλοντας τον Ερντογάν και τον εθνικιστή Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ασχολούνται με τα προγράμματα επενδύσεων, κτίζοντας ταυτόχρονα την εικόνα της παράταξης τους για τις προεδρικές εκλογές του 2023!

Ούτε στημένο παιχνίδι να ήταν οι ακατάσχετες διαρροές από το Προεδρικό εγγράφων από τη Διάσκεψη για την Κύπρο του Κραν Μοντανά το 2017, όταν ο Νίκος Αναστασιάδης βλέποντας πως υπήρχαν σοβαρές προοπτικές συμφωνίας, εγκατέλειψε το τραπέζι των συνομιλιών και επέστρεψε στην Κύπρο ανεβάζοντας ελέω προεδρικών εκλογών τους εθνικιστικούς τόνους.

Πανευτυχείς με τη στάση του Αναστασιάδη και του κυβερνώντος κόμματος είναι οι θιασώτες του διχοτομικού στάτους κβο, οι ακροδεξιοί του ΕΛΑΜ, ο Αρχιεπίσκοπος και κόμματα του λεγόμενου κέντρου με τη θέση «εκείνοι απ’ εκεί κι εμείς απ’ εδώ»!, θυσιάζοντας τη μισή Κύπρο στην Τουρκία!

Η μοναδική πολιτική δύναμη που δεν τα βάζει κάτω, συνεχίζει να παλεύει κρατώντας ζωντανή την ελπίδα της λύσης επανένωσης είναι το Κόμμα των Κυπρίων Εργαζομένων, το ΑΚΕΛ με τον ηγέτη του Στέφανο  Στεφάνου να αλωνίζει την Ευρώπη και να πραγματοποιεί συνεχείς επαφές με ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες στη Λευκωσία, καταγγέλλοντας την αρνητική στάση της Τουρκίας και παροτρύνοντας τους ξένους διπλωμάτες για άσκηση της επιρροής τους προς την Άγκυρα για συμμόρφωση με τα Ψηφίσματα και τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

 

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Σε μια νέα προκλητική κίνηση ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξάγγειλε νέες πειρατικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ανακοίνωσε τη διεξαγωγή νέων γεωτρήσεων στην Μεσόγειο.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «τώρα έχουμε το 4ο γεωτρύπανό μας. Αυτό το γεωτρύπανο είναι ολοκαίνουριο. Θα παραδοθεί σε λίγους μήνες. Θα έχουμε 4 πλοία γεωτρήσεων και 2 πλοία σεισμικής έρευνας. Θα κάνουμε τις εργασίες μας στη Μαύρη Θάλασσα και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο την οποία αποκαλούμε Γαλάζια Θάλασσα με αυτοπεποίθηση. Φυσικά αυτό ενοχλεί κάποιους».

Στα κατεχόμενα ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP),  Ογουζχάν Χασίπογλου, δήλωσε ότι  δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τον αγώνα για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Μιλώντας σε τουρκικό κανάλι είπε ότι πρέπει να καθοριστεί ένας οδικός χάρτης για το θέμα της επίλυσης του Κυπριακού, αφού πλέον η ομοσπονδία δεν βρίσκεται στο τραπέζι.

 «Εφαρμόζουμε μια πολιτική που προβλέπει την αποδοχή της ίσης κυριαρχίας μας και του διεθνούς ισότιμου καθεστώτος, στην οποία λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού. Προτεραιότητα είναι τα συμφέροντα και η κυριαρχία του τουρκοκυπριακού λαού. Κάνουμε διαβουλεύσεις με χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν για την αναγνώριση της τδβκ. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα», είπε και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για μια ισχυρή «τδβκ» υπό την ηγεσία του Ερσίν Τατάρ.

ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ…

Κι ενώ η ΄Αγκυρα και η εθνικιστική ηγεσία των  Τουρκοκυπρίων συνεχίζουν στο δρόμο του διαχωρισμού και της διαίρεσης θα ανέμενε κάποιος το γεγονός αυτό να έθετε σε πλήρη κινητοποίηση το Προεδρικό  και τις διπλωματικές υπηρεσίες. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης περιορίζεται στα ευχολόγια και σε δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση. Κι αυτό το κάνει μόνο και μόνο όταν παραστεί σε κάποια εκδήλωση και είναι αναγκασμένος να μιλήσει για το Κυπριακό, όπως έκανε την περασμένη Τρίτη στο δείπνο που παρέθεσε ο πρέσβης της Σλοβενίας, Matjas Longar, επ’ ευκαιρία της επικείμενης συμπλήρωσης της Σλοβενικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.                 

H Λευκωσία, ανέφερε, αναμένει το επόμενο διάστημα από την ΕΕ ένα πακέτο μέτρων, τα οποία, θα μπορούν να ασκήσουν πίεση προς την Τουρκία για να αναθεωρήσει τις πρακτικές της και να αντιστρέψει τις έκνομες ενέργειες της…

  • Να θυμίσουμε ότι είναι το «πακέτο μέτρων» για το οποίο μας λένε εδώ και δυο τουλάχιστον χρόνια και το στέλνουν από Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε., σε Συμβούλιο Κορυφής, από το ένα εξάμηνο, στο άλλο. Και τα χρόνια περνούν και η Τουρκία συνεχίζει να αλωνίζει στην Κυπριακή ΑΟΖ και να δημιουργεί νέα τετελεσμένα στη ξηρά και στη θάλασσα.

Και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το μόνο που κάνει είναι μεταξύ ποτού και φαγητού στα επετειακά δείπνα να διαβάζει μερικές αράδες για το Κυπριακό απευθυνόμενος προς τους ξένους διπλωμάτες, πλην όμως με αυτό τον τρόπο ούτε την αξιοπιστία του αποκαθιστά, ούτε βοηθά τη χώρα στον αγώνα για λύση επανένωση.

Γιατί στα ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων, τα Ηνωμένα Έθνη, δείγματα γραφής για επιστροφή στην πολιτική των διαπραγματεύσεων και της συνέπειας για εξεύρεση λύσης πάνω στη συμφωνημένη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), ούτε της συνομοσπονδίας δύο κρατών του Ερσίν Τατάρ, ούτε της αποκεντρωμένης, άλλος χαλαρής ομοσπονδίας του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη…

Δυστυχώς ο πρότερος βίος του, τα 9 σχεδόν χρόνια που κυβερνά δεν αφήνουν καμιά ελπίδα. Αντίθετα, συνεχίζει μαζί με τη Συμμορία του, να υπηρετήσει με συνέπεια τη γραμμή των ξένων για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για κλείσιμο του Κυπριακού με τη συμφωνία μαζί με τα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο, αφήνοντας το φυσικό πλούτο της χώρας μας στα χέρια των μεγάλων, δυτικών πετρελαϊκών. κολοσσών.

Διαβάστε Επίσης