Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη οριστικά στον Γαλατά Χανίων

Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη οριστικά στον Γαλατά Χανίων

-

Στην κηδεία, μάλιστα, θα παραστεί όλη η οικογένεια και η κόρη του Μαργαρίτα, ο οποία υποστήριζε πως θα πρέπει να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας, καθώς και η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Συνεπώς η συνεδρίαση του Δικαστηρίου τη Δευτέρα που θα εξέταζε την υπόθεση του μέρους της ταφής του εμβληματικού δημιουργού, αποκτά τυπικό χαρακτήρα. Εγγυητής των εξελίξεων είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας και το ΚΚΕ, σύμφωνα πάντα με τις επιθυμίες του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος στην τελευταία του επιστολή ανέφερε:

«Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής».

 Με την επιστολή του ζητούσε από τον Δημήτρη Κουτσούμπα να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε: «να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη».

 

Διαβάστε Επίσης