Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΆνοιξε τους ασκούς του Αιόλου - Tου Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

Άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου – Tου Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

-

Ωστόσο την ίδια ώρα και ενώ η κυβέρνηση της Δεξιάς χαϊδεύει τ’ αυτιά των ακροδεξιών του ΕΛΑΜ που απαίτησαν την αφαίρεση των διαβατηρίων και των άλλων εθνικιστών, που εναντιώνονται στη λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔ0), η ενέργεια της λιπαίνει το δένδρο της διχοτόμησης με τους Γκρίζους Λύκους και τους εθνικιστές στα κατεχόμενα να δηλώνουν περιχαρείς πως επιβεβαιώνονται οι θέσεις τους για το ανέφικτο της συμβίωσης κάτω από την ίδια κρατική ομπρέλα των δυο Κοινοτήτων.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του Υπουργικού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος ανέφερε ότι η ανάκληση των διαβατηρίων είναι απάντηση προς τις προκλητικές κινήσεις των Τουρκοκυπρίων και πως κάθε φορά αξιολογούνται τα εκάστοτε δεδομένα και λαμβάνονται αποφάσεις.

Ασφαλώς και η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης δεν πείθει και προφανώς η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά δεν πρόκειται να γίνει με τέτοιες κινήσεις.

  • Ο Αναστασιάδης και το κόμμα του ο ΔΗΣΥ, με τις πράξεις τους, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ, επιβεβαιώνουν πως δεν έχουν καμιά απολύτως πρόθεση για λύση του Κυπριακού.

Οι αποφάσεις του Υπουργικού καταδεικνύουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του επιδίδονται σε ενέργειες που περισσότερο είναι επικοινωνιακές κινήσεις με αποδέκτη το εσωτερικό ακροατήριο, παρά πρωτοβουλίες που μπορούν να αναχαιτίσουν τους διχοτομικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας σε βάρος της πατρίδας μας.

Σημειώνουμε ότι ακόμα και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι η αφαίρεση διαβατηρίων από τον ηγέτη και στελέχη του ψευδοκράτους θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα…

Προφανώς ο κ. Δημ. Δημητρίου πιστώνει με… υπερβάλλοντα πατριωτισμό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους άλλους παράγοντες του βαθέως κράτους των Ελληνοκυπρίων.

  • Στην πραγματικότητα με την ενέργεια τους Αναστασιάδης και ηγεσία του ΔΗΣΥ περνούν επίσημα πλέον στο στρατόπεδο όσων εναντιώνονται στη λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔ0) και μετακινείται για να στρατοπεδεύσει στον ίδιο πολιτικό χώρο με τους ακροδεξιούς εθνικιστές του ΕΛΑΜ και τους άλλους λυσιφοβικούς που θεωρούν ως δεύτερη καλύτερη λύση τη συνέχιση του σημερινού διχοτομικού στάτους κβο.

Όμως με την ενέργεια τους ο Ν. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ δικαιώνουν (όχι τυχαία ασφαλώς) το δίδυμο Ερντογάν – Τατάρ που δηλώνει πως πέθανε η ΔΔΟ. Γιατί τι άλλο σημαίνει η πρόσκληση προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960; Σημαίνει εγκατάλειψη ΕΠΙΣΗΜΑ της διαχρονικής θέσης του Εθνικού Συμβουλίου και της Ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση στη βάση της ΔΔΟ, όπως προβλέπουν τα Ψηφίσματα και οι Αποφάσεις του ΟΗΕ και αναζήτηση άλλης βάσης για αναζήτηση λύσης του Κυπριακού;

  • Το ίδιο δεν λέει και ο Τατάρ ο οποίος ζητά να συμφωνηθεί νέα βάση για συμφωνία «καλής γειτονίας» μεταξύ δυο κυρίαρχων κρατών;

΄Ετσι, ντυμένος (ξανά) με τη φουστανέλα και καταφεύγοντας στον ψευτοπατριωτισμό (το μόνιμο καταφύγιο για την κάθε πολιτική απάτη), ο Νίκος Αναστασιάδης, επιχειρεί να αποτελειώσει την υπόθεση Κυπριακό!

ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑΤΑΡ

Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Και τη δεκαετία του 1970 οι υπερπατριώτες, ο Γρίβας και η προδοτική οργάνωση που ίδρυσε ζητούσαν ένωση και μόνο ένωση με την Ελλάδα, ανκαι γνώριζαν πως μετά τον ένοπλο αγώνα της πρώτης ΕΟΚΑ (1955 -59, ο στόχος αυτός ήταν ανέφικτος. Ωστόσο, η θέση αυτή υποβοηθούσε τα σχέδια της  Τουρκίας και των Αγγλοαμερικανών που ήθελαν διχοτόμηση του νησιού. Ως όχημα για υλοποίηση των σχεδίων τους χρησιμοποίησαν τους εθνικιστές, τους φασίστες του Γρίβα και την ακροδεξιά που έστρεψαν τα όπλα κατά του νόμιμου κράτους με το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 που έδωσε την αφορμή στην Τουρκία για την εισβολή και τη συνεχιζόμενη από τότε παράνομη κατοχή της μισής μας πατρίδας.

Τα ίδια κάνουν και σήμερα. Γνωρίζοντας πως είναι ανέφικτος ο στόχος της επιστροφής στο Σύνταγμα του 1960, ο Νίκος Αναστασιάδης σέρνει το χορό του Ζαλόγγου για να ολοκληρώσει το έργο των πολιτικών προγόνων του, των πραξικοπηματιών της ΕΟΚΑ Β, της οργάνωσης που ίδρυσε ο Γρίβας με οδηγίες της τότε Ελλαδικής Χούντας και με χρηματοδότηση από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τη CIA.

Με την μετακίνηση στη θέση για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960 και μάλιστα παραμονές των χωριστών συναντήσεων των ηγετών των δυο Κοινοτήτων με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και παραμονές της καθόδου της Τζέϊν Χολ Λουτ στην Κύπρο για προετοιμασία των συναντήσεων, ποιο μήνυμα στέλνει στα Ηνωμένα Έθνη ο Πρόεδρος και συνάμα ηγέτης της  Ελληνοκυπριακής Κοινότητας;

Ενισχύει ακριβώς την επιχειρηματολογία Ερντογάν – Τσαβούσοβλου και Τατάρ για λύση εκτός παραμέτρων του ΟΗΕ.

  • Έτσι η ενέργεια του Νίκου Αναστασιάδη με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ανάκληση των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας από Τουρκοκύπριους πολιτικούς (προς το παρών), μετατρέπεται σε «διαβατήριο για τη διχοτόμηση» και ο ίδιος επιβεβαιώνει όσους προβλέπουν ότι τελικά θα γίνει ο «ηγέτης της διχοτόμησης»…

 

Ως «η μεγαλύτερη πόρνη της πολιτικής» όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται, ο Νίκος Αναστασιάδης υποτίθεται με την θέση για επιστροφή στη Ζυρίχη μπλοφάρει, θεωρώντας πως η τουρκική πλευρά δεν θα αποδεχθεί κάτι τέτοιο.

Ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Στην πραγματικότητα με τη νέα αλλαγή πλεύσης εξυπηρετεί δυο στόχους:

  • Πρώτο, διευκολύνει την τουρκική πλευρά για αλλαγή της βάσης αναζήτησης λύσης και δεύτερο εξευμενίζει τους ακροδεξιούς.

Όμως, την ίδια ώρα ο Νίκος  Αναστασιάδης συλλαμβάνεται για άλλη μια φορά να ακολουθεί την τακτική των δυο μέτρων και δυο σταθμών.

Μόλις πρόσφατα εκδίωξε κακήν κακώς από το Υπουργικό Συμβούλιο του την Έμιλυ Γιολίτη γιατί με τις ενέργειες της, όπως της είπε σε τηλεφωνική συνομιλία τους, χαλούσε την εικόνα της κυβέρνησης του ενώ λίγες βδομάδες αργότερα ο ίδιος έριχνε στα πατώματα το θεσμό του Προέδρου και του κράτους με τα ξεφαντώματα του στα σκυλάδικα της Αθήνας με τον Τάκη Ζαχαράτο και την Άντζελα Δημητρίου.

  • Κανονικά έπρεπε να αυτοτιμωρηθεί με το ίδιο μέτρο, να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του!

Με τα διαβατήρια των Τουρκοκυπρίων που υποσκάπτουν, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Κυπριακή Δημοκρατία (και όντως αυτό συμβαίνει),ο Αναστασιάδης και πάλι ελέγχεται για εφαρμογή πολιτικής δυο μέτρων και δυο σταθμών.

Του το είπε και ο  Τατάρ ρωτώντας τον εάν θα αφαιρέσει τα διαβατήρια και των Ελληνοκυπρίων που έστρεψαν στο πραξικόπημα τα όπλα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ασφαλώς δεν περιμέναμε τον όποιο Τατάρ για να θέσουμε θέμα. Το κάνουμε διαχρονικά και μάλιστα συνεχώς τονίζουμε ότι το θέμα αφορά και τον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη και τον περίγυρο του. Ο ίδιος συνεργάστηκε ως δικηγόρος με τους πραξικοπηματίες ενώ σύμφωνα με μαρτυρία την ημέρα του πραξικοπήματος βρισκόταν στο γραφείο του πατέρα του Χρύσανθου Αναστασιάδη ο οποίος με απόφαση της πραξικοπηματικής κυβέρνησης είχε προαχθεί σε Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού! Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία μπροστά στα μάτια του Νίκου Αναστασιάδη βασάνιζαν δημοκρατικούς πολίτες που είχαν συλλάβει οι φασίστες της ΕΟΚΑ Β΄

Όμως θα έλθουμε και στα πιο πρόσφατα:

  • Δεν είναι υπόσκαψη του κράτους, όταν Ελληνοκύπριοι πολιτικοί επιμένουν στην κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγχώνευση της με άλλο κράτος;
  • Όταν το ΕΛΑΜ δηλώνει πως «εδώ είναι η Ελλάς του Νότου», δεν υποσκάπτει την οντότητα του Κυπριακού Κράτους;
  • Όταν διεθνείς οργανισμοί, ανάμεσα τους και θεσμοί της Ε.Ε. σέρνουν την Κύπρο στα Δικαστήρια για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και όταν επιβεβαιώνεται η εμπλοκή του Προέδρου Αναστασιάδη και υπουργών του σε υποθέσεις διαπλοκής δεν που δυσφημούν και πλήττουν την αξιοπιστία μας ως κράτους, δεν υποσκάπτεται η οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Ο κόσμος «κύριοι» σας πήρε χαμπάρι! Ο βίος και η πολιτεία σας μόνο ζημιά προκαλούν στον τόπο. Τα ίδια που κάνατε ως παράταξη πριν από το 1974, τα ίδια κάνετε και σήμερα. Με τις ενέργειες σας ολοκληρώνετε το έργο των  πολιτικών προγόνων σας!

Διαβάστε Επίσης