Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΜύρια κακά έπονται στην οικονομία και οι κυβερνώντες περί άλλων τυρβάζουν….

Μύρια κακά έπονται στην οικονομία και οι κυβερνώντες περί άλλων τυρβάζουν….

-

Το πρόβλημα με τους «άριστους»  που μας κυβερνούν είναι πως θεωρούν τους εαυτούς τους παντογνώστες και αλάνθαστους, εξού και για όσα τους προειδοποιούν οι από αυτούς διορισμένοι, τα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. 

  • Λοιπόν, οι τέσσερεις προκλήσεις που επισημαίνει το δημοσιονομικό συμβούλιο είναι οι πιθανές μεταλλάξεις της πανδημίας και η επαναφορά περιοριστικών μέτρων με παράλληλα μέτρα στήριξης της οικονομίας, το όλο και αυξανόμενο κρατικό μισθολόγιο, το ΓεΣΥ και η συνεχιζόμενη στήριξη των ιδιωτικών τραπεζών από την κυβέρνηση. 

Κτυπούν καμπανάκι για τον κίνδυνο αύξησης του επιτοκίου εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους σε βαθμό μεγαλύτερο του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ.

 Άλλες προκλήσεις που επισημαίνουν είναι το ψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων τόσον εντός τραπεζών όσον και αυτά που ξεπούλησαν στα επενδυτικά ταμεία κοράκια, στην αναποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης και στην παιδεία, στη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια στις συνδιαλλαγές με το κράτος. 

 Υπάρχει και ένα …. «θετικό» το ότι προβλέπουν ότι το δημόσιο χρέος της Κύπρου θα μειωθεί  σημαντικά αλλά αυτό θα συμβεί το έτος. ..  2038 (Κάτσε γάρε ψόφα μέχρι να φκάλει η γη τσιαήριν…). 

Είδατε κανένα ελεγχόμενο ΜΜΕ να προβάλει τα πιο πάνω;  ΄Αλλωστε τι ελεγχόμενα μέσα θα ήταν αν έλεγαν  στο λαό την αλήθεια, αυτά που δεν βολεύουν του κυβερνώντες της Δεξιάς;

 

Διαβάστε Επίσης