Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΠοιο οικονομικό «θαύμα»; Πιάσαμε πάτο! - Του Νικόλα ΚΟΥΜΟΥΣΙΗ

Ποιο οικονομικό «θαύμα»; Πιάσαμε πάτο! – Του Νικόλα ΚΟΥΜΟΥΣΙΗ

-

Ή μάλλον οι διακοπές σήμαιναν όλα αυτά τα πράγματα προ Αναστασιάδη. Γιατί επί Αναστασιάδη, τα πράγματα δυστυχώς έχουν αλλάξει για ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας.

Για αυτή τη μερίδα, διακοπές σημαίνει μένω σπίτι και μάλιστα δεν σταματώ να δουλεύω.

Και για να μην βγει κανείς και να με κατηγορήσει για στείρα αντιπολίτευση, τα στοιχεία που θα παραθέσω έχουν δημοσιευτεί και είναι προϊόν έρευνας  της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC).

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα στην Κύπρο του οικονομικού «θαύματος» της συναγερμικής κυβέρνησης Αναστασιάδη, 81,600 εργαζόμενοι στην Κύπρο που αντιστοιχούν σε ποσοστό 79,2% των οποίων οι απολαβές τους βρίσκονται στο όριο κινδύνου φτώχειας, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά έστω ένα διάλειμμα λίγων ημερών για διακοπές.

Η χειρότερη κατάσταση καταγράφεται στην Ελλάδα με 88,9% (ή 1,38 εκατομμύρια), στη Ρουμανία (86,8%), στην Κροατία (84,7%), στην Κύπρο (79,2%) και στη Σλοβακία (76,1%).

Να λοιπόν τα αποτελέσματα των περίφημων επενδυτικών προγραμμάτων της κυβέρνησης. Εισέρευσαν με τις γνωστές μεθόδους δισεκατομμύρια στην Κύπρο, και αντί αυτά να βοηθήσουν τους εργαζομένους, οδήγησαν στην καταβαράθρωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Την ώρα που ο προεδρικός περίγυρος τρώει με χρυσά κουτάλια, αυτοί οι οποίοι ούτε διακοπές δεν μπορούν να κάνουν πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.

Έχω την εντύπωση πως πιάσαμε πάτο. Και ο μόνος τρόπος να ορθοποδήσουμε είναι να στείλουμε αυτή την κυβέρνηση σπίτι της.

 

Διαβάστε Επίσης