Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΦωτιά στην Εύβοια για 7η ημέρα - Οι εξελίξεις από τα πύρινα...

Φωτιά στην Εύβοια για 7η ημέρα – Οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα

-

Ο προβληματισμός των επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής πού βρίσκονται στη Β. Εύβοια είναι αν, λόγω των καπνών, θα μπορέσουν σήμερα να πετάξουν τα εναέρια μέσα για να δώσουν λύσεις σε κρίσιμα σημεία έτσι ώστε να μην επεκταθεί άλλο το μέτωπο της φωτιάς.

Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη με πυκνό καπνό δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ο καπνός “ταξιδεύει” χιλιόμετρα δυτικά έχοντας καλύψει πλήρως από χθες την Ανατολική Φθιώτιδα αλλά και τη Λαμία φτάνοντας μέχρι το Βελούχι. Σήμερα το πρωί στη Λαμία η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 300 μέτρα.

08:30 Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ανατολική Μάνη της Λακωνίας

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην Ανατολική Μάνη της Λακωνίας, με το κύριο μέτωπο να καίει στην ορεινή και δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Μαίνεται το μέτωπο στη Μέλπεια Μεσσηνίας, στα δύο μέτωπα της Αρκαδίας, στη Μεγαλόπολη και τη Γορτυνία

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια της Μεσσηνίας και σε γειτονική περιοχή της Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία.

Μαίνεται και το δεύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αρκαδία, συγκεκριμένα σε ορεινές περιοχές της Γορτυνίας, που πέρασε, μέσω δασικών εκτάσεων, από τη Νεμούτα της Ηλείας.

Αναζωπυρώσεις στην Ηλεία

Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίζουν τις όποιες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην Ηλεία, αλλά και να θέσουν υπό έλεγχο τις διάφορες εστίες φωτιάς, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

08:οο  Εύβοια:Το ένα μετά το άλλο χωριά και οικισμοί του νησιού κυκλώνονται από τα πύρινα μέτωπα

Σε πύρινο κλοιό συνεχίζουν να βρίσκονται τα χωριά της Βόρειας Εύβοιας,  Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες από χθες, Κυριακή, το πρωί, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβέστες δίνανε μάχη με τις φλόγες.

Ηράκλειο: Σε ύφεση το μέτωπο της πυρκαγιάς στον Άγιο Θωμά

Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στον Άγιο Θωμά του Δήμου Γόρτυνας, στο Ηράκλειο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν ολονύκτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις και σύμφωνα με το Συντονιστικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης της ΠΥ Κρήτης, η πυρκαγιά αναμένεται σύντομα να ελεγχθεί.

ΕΑΑ: Περισσότερα από 650.000 στρέμματα οι καμένες εκτάσεις σε Εύβοια, Αττική, Λακωνία

Έως το μεσημέρι της Κυριακής 8/8 είχαν καεί περίπου 460.000 στρέμματα στην Εύβοια, 80.000 στρέμματα στην Αττική και 110.000 στρέμματα στη Λακωνία, ανεβάζοντας το σύνολο των καμένων εκτάσεων τουλάχιστον στα 650.000 στρέμματα. Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές στην Εύβοια συνεχίζουν να καίνε, αυτή η εκτίμηση είναι πολύ πιθανό να μεταβληθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Διαβάστε Επίσης