Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔουλεύκει μας (νομίζει) κανονικά ο Αναστασιάδης! «Απολογήθηκε» μεν αλλά δεν βλέπει...

Δουλεύκει μας (νομίζει) κανονικά ο Αναστασιάδης! «Απολογήθηκε» μεν αλλά δεν βλέπει διαφθορά στον ίδιο και την κυβέρνηση του στην υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων!!!

-

Ο Πρόεδρος υποστήριξε ότι αναγνωρίζει όλα όσα αφορούν τη διακυβέρνησή του και ζήτησε τη συγγνώμη του λαού για την «πολιτική οξύτητα» που δημιουργήθηκε γύρω από το ΚΕΠ.

Ωστόσο, δεν βλέπει, λέει, διαφθορά στον ίδιο και την κυβέρνηση από το πόρισμα!

Ισχυρίστηκε ότι πουθενά στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για το ΚΕΠ δεν καταλογίζονται σε αυτόν ή την Κυβέρνηση ελατήρια καταδολίευσης ή διαφθοράς.

Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε την περίοδο της δημοσιότητας που δόθηκε στο ΚΕΠ την «οδυνηρότερη περίοδο κατά τη 40χρονη πορεία του στην πολιτική ζωή του τόπου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε απολογισμό του έργου της Κυβέρνησης με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ ετών από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου. Παράλληλα αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα και τους στόχους των επομένων 20 μηνών.

Η Στέφη Δράκου αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε αντικατάσταση της Έμιλυς Γιολίτη, και ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Μάριος Πελεκάνος, η Νιόβη Παρισσινού Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ενώ νέος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου ο Ανδρέας Ιωσήφ. Αντικαθιστούν τον Κυριάκο Κούσιο, τον Παναγιώτη Σεντώνα και τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο αντίστοιχα.

Ο Παναγιώτης Σεντώνας αναλαμβάνει τη θέση του Επιτρόπου του Πολίτη, που αντικαθιστά τον θεσμό του Επιτρόπου Εθελοντισμού, θέση που κατείχε ο Γιάννης Γιαννάκης.

Παράλληλα ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας,  Αναστασία Ανθούση, θα αναλάβει καθήκοντα αμέσως μετά την έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι για πρώτη φορά υπάρχει παρουσία 5 καταξιωμένων γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα.

 

Διαβάστε Επίσης