Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣTo «ξέπλυμα» του ακροδεξιού μορφώματος του ΕΛΑΜ από τον Αναστασιάδη και τον...

To «ξέπλυμα» του ακροδεξιού μορφώματος του ΕΛΑΜ από τον Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ – Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

-

Μετά τα δεκανίκια που το ακροδεξιό κόμμα έδωσε στον ΔΗΣΥ, μαζί με την ΔΗΠΑ του πάλαι ποτέ «κεντρώου» τάχατες Μάριου Κάρογιαν, για να επιβάλουν  στην προεδρία της Βουλή τη βουλεύτρια του κυβερνώντος κόμματος Αννίτα Δημητρίου, ήλθε η ώρα για να πληρώσουν στους φασίστες και στους συνοδοιπόρους τους, το λογαριασμό.

Το «κόλπο» Αναστασιάδη για τάχατες κυβέρνηση «ευρείας αποδοχής» δεν έπιασε αφού όλα τα κόμματα του γύρισαν την πλάτη. Ήθελαν οι κυβερνώντες να φτιάξουν μια ετερόκλητη κυβέρνηση με υπουργούς που να προέρχονται από όλα τα κόμματα, πράγμα που θα τους εξασφάλιζε το άλλοθι για να φορέσουν «υπουργικά κοστούμια» σε ΕΛΑΜίτες και ΔΗΠΑες του Κάρογιαν.

Όταν εισέπραξαν τα  όχι από το ΑΚΕΛ ασφαλώς,  από το ΔΗΚΟ και τους Οικολόγους, πράγμα που συμπαρέσυρε στην άρνηση αποδοχής υπουργικών θώκων και την ΕΔΕΚ του Σιζόπουλου αναγκαστικά είπαν με βαριά καρδιά όχι επίσης, η  ΔΗΠΑ και το ΕΛΑΜ.  Αυτό άσχετα με το τι θα γίνει με τον ανασχηματισμό ο οποίος χρονικά μετακινήθηκε, όχι τυχαία. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα γραμμή Αναστασιάδη είναι να ικανοποιήσει τους «άτυπους» κυβερνητικούς εταίρους τους, της ΔΗΠΑ και του ΕΛΑΜ, με την υπουργοποίηση προσώπων που θα του υποδείξουν ανεπίσημα!

«Η ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ

Το ίδιο σκηνικό, με την μανιώδη εμμονή του ΔΗΣΥ να ικανοποιήσει τους κομματικούς συμμάχους του, το ΕΛΑΜ, επαναλήφθηκε και στην κατανομή μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων των προεδριών Επιτροπών της Βουλής.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος προφανώς ενεργεί ως να ευρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία με εντολές του «μεγάλου αφεντικού», του Νίκου Αναστασιάδη, εμφανίστηκε ως «αγρίμι έξω από το κλουβί του» και απειλούσε θεούς και δαίμονες για να εξασφαλίσει προεδρία στο  άτυπα «συγκυβερνών ΕΛΑΜ», έστω κι αν άλλα προβλέπει το Σύνταγμα, έστω κι αν τα όσα υποστήριζε και ζητούσε να εφαρμοστούν βρίσκονταν σε πλήρη δυσαρμονία με το δημοκρατικό (αστικό) πολίτευμα τους! Αυτό το πολίτευμα το οποίο τάχατες υπερασπίζονται από θέση αρχής!

Με βάση την αναλογία των εδρών των κομμάτων που έχουν κοινοβουλευτική ομάδα με βάση το Σύνταγμα, η κατανομή των προεδριών των Επιτροπών, είναι: 6 για τον ΔΗΣΥ, 6 για το ΑΚΕΛ και 4 για το ΔΗΚΟ.

Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπουν ξεκάθαρα ότι προεδρίες δικαιούνται μόνο τα κόμματα που έχουν κοινοβουλευτική ομάδα.

Από την πλευρά του το ΑΚΕΛ εξέφρασε την βούληση για να παραχωρήσει μία εκ των προεδριών που δικαιούνται με βάση τα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα, σε ένα από τα κόμματα και ειδικότερα στους Οικολόγους – Περιβαλλοντιστές.

Ωστόσο, ο «πανέξυπνος» Αβέρωφ Νεοφύτου άρχισε τις πολιτικές, αριθμητικές αλχημείες επιχειρώντας να αφαιρέσει έδρα το ΑΚΕΛ και να τη δώσει στους φασίστες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη, αποφασιστική αντίδραση του Κόμματος. 

Είμαστε έτοιμοι να πάμε με συναίνεση στην παραχώρηση προεδριών Επιτροπών στα υπόλοιπα κόμματα πλην του ΕΛΑΜ, δήλωσε ο Γιώργος Λουκαϊδης. «Καμιά προεδρία που δικαιούται το ΑΚΕΛ ή μέρος προεδρίας, δεν δεχόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε – στο βαθμό που μας αφορά εμάς – να πάει στο ΕΛΑΜ».

Με την επιμονή του ΔΗΣΥ δια του αρχηγού του να «κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλυβα», για χάρη του ΕΛΑΜ, ενώ είχε τη δυνατότητα να δώσει από τις δικές του προεδρίες επιτροπών της Βουλής, η συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής της για τις Προεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

  • Στην Επιτροπή Επιλογής η οποία συνήλθε υπό την Προεδρία της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, ο Αβ. Νεοφύτου τορπίλισε τη διαδικασία και αναίρεσε την κα. Αννίτα Δημητρίου, όπως επίσης και τα στελέχη του κόμματος του για τα όσα λέχθηκαν μία ημέρα προηγουμένως!

Ωστόσο, δεν πέρασε το δικό του. Σε νέα σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων στην οποία ο Αβ. Νεοφύτου δεν παρέστη, έστειλε μόνο του τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ Χάρη Γεωργιάδη, το κυβερνών κόμμα αναγκάστηκε να αποδεχτεί μείωση και στο δικό το αριθμό εδρών, όπως έκανε εξ αρχής το ΑΚΕΛ το οποίο στάθηκε συνεπής στη θέση ενάντια στην παραχώρηση Επιτροπών στο φασιστικό ΕΛΑΜ. Και έτσι έγινε στο τέλος, με αποτέλεσμα η κατανομή να γίνει ως εξής:

Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ θα προεδρεύουν σε πέντε Επιτροπές έκαστο, ενώ τρεις Προεδρίες αναλαμβάνει το ΔΗΚΟ. Από μία επιτροπή αναλαμβάνουν τα κόμματα ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και ΔΗΠΑ.

ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΧΑΪΔΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΑΜ!

Παρ’ όλα αυτά ο ΔΗΣΥ, για να «σώσει» το γόητρο και το δικό του και του προστατευόμενου του ΕΛΑΜ, έθεσε θέμα και δόθηκε στο εδώ παρακλάδι της φασιστικής «Χρυσής Αυγής», η προεδρία μιας από τις ad hoc επιτροπές, αυτής για το Δημογραφικό, πράγμα που έγινε εν μέσω αντιδράσεων εκ μέρους του ΑΚΕΛ.

Με τα όσα ζήσαμε με την εκλογή προέδρου της Βουλής και τη σύσταση Επιτροπών της, διαφάνηκε για άλλη μια φορά ότι το ΕΛΑΜ είναι το ακροδεξιό εξαπτέρυγο του ΔΗΣΥ, ο οποίος χαρακτηρίζεται από αλαζονεία και απληστία.

  • Με τις ενέργειες τους ο ΔΗΣΥ ξεπληρώνει «χρωστούμενα» και με την ανοχή τους κεντρώα κόμματα, συμβάλλουν στον «εξαγνισμό» μέσα από θεσμούς της Δημοκρατίας, ενός εθνικιστικού, ρατσιστικού και νεοφασιστικού μορφώματος, ως κανονικό κόμμα!

Στην όλη διαδικασία το πρώτο «ατόπημα» (απαράδεκτη πολιτικά ενέργεια ήταν), έγινε όταν στην πρώτη ψηφοφορία για πρόεδρο της Βουλής τρία κόμματα, ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και η ΔΗΠΑ με τους 30 βουλευτές τους, ψηφίζοντας αποχή, νομιμοποίησαν το ΕΛΑΜ να διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής. Δυστυχώς δεν έπραξαν όπως το ΑΚΕΛ και τους Οικολόγους που ψήφισαν εναντίον.

  • Καλά, ο ΔΗΣΥ και η ΔΗΠΑ, έκαναν συμμαχία με τους φασίστες. Το ΔΗΚΟ, που υποτίθεται η ηγεσία του δηλώνει πως πλέον ανήκει στην αντιπολίτευση;

Το ίδιο έπραξαν και με την κατανομή των Επιτροπών της Βουλής. Δεν διαφώνησαν στην παραχώρηση έστω μιας προεδρίας υπεπιτροπής στο φασιστικό ΕΛΑΜ, το οποίο «έκρυψε» και αποδέχτηκε προφανώς γιατί έστω και με μια από τις πολλές υπεπιτροπές, δημιουργεί θεσμικό προηγούμενο.

Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες. Το πρόσχημα που σερβίρουν ορισμένοι περί «κανονικού» κόμματος αφού ο λαός εκλέγει τους βουλευτές, είναι παντελώς απολίτικο και παραπλανητικό. 

Ανεξάρτητα τι λέει τώρα δημόσια, το ΕΛΑΜ είναι το παραπούλι της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» οι ηγέτες της οποίας βρίσκονται στις Ελληνικές Φυλακές. Παραμένει ο ίδιος λύκος με τα ίδια δόντια, έστω κι αν περιβλήθηκε την «προβιά» ενός τάχατες κανονικού κόμματος.

Από το κύριο κόμμα που εκφράζει το μεγάλο κεφάλαιο, τον ΔΗΣΥ δεν αναμένουμε να πράξει διαφορετικά, ήταν αναμενόμενο να συμμαχήσει με το μόρφωμα που αποτελεί την πέμπτη φάλαγγα της Δεξιάς και τον πιστό υπηρέτη του μεγάλου κεφαλαίου, την εμπροσθοφυλακή του βαθέως κράτους στην πολεμική εναντίον της Αριστεράς και ειδικότερα του ΑΚΕΛ, το οποίο παραμένει η συνεπής πολιτική δύναμη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των μη προνομιούχων της κοινωνίας, και ασφαλώς βρίσκεται στην πρωτοπορία στην αγώνα για λύση – επανένωση και απελευθέρωση της πατρίδας.

Ο ΔΗΣΥ αρκείται στο βόλεμα της διαχείρισης της πολιτικής δύναμης του φασιστικού μορφώματος. Τα υπόλοιπα όμως κόμματα, κυρίως εκείνα του κέντρου; Αισθάνονται άνετα αναπνέοντας την οσμή του λύκου που σιγά – σιγά, θ’ αρχίσει να δείχνει τα δόντια του σε όλους;

                

Διαβάστε Επίσης