Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΝΤ: Αναμένει ξέσπασμα κοινωνικής αναταραχής

ΔΝΤ: Αναμένει ξέσπασμα κοινωνικής αναταραχής

-

Προβλέπουν ότι οι κοινωνικές ανισότητες οι οποίες έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας την πανδημίας, θα οδηγήσει στην άρση της εμπιστοσύνης των πολιτών τους και στο ξέσπασπα κοινωνικών αναταραχών. Συνεχίζει δε η έκθεση τονίζοντας ότι η πανδημία επέτεινε προϋπάρχουσες ανισότητες όσον αφορά τα εισοδήματα και την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και ότι οι συνέπειες θα αποδειχθούν διαρκείς ειδικά για τα παιδιά και τους νέους που ανήκουν στα φτωχότερα νοικοκυριά. 

Μάλιστα το ΔΝΤ καλεί τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τις δαπάνες τους για την παιδεία τονίζοντας ότι οι επενδύσεις στην παιδεία, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση των παιδιών θα φέρει ισχυρά αποτελέσματα. Τρανό παράδειγμα για την Κύπρο είναι ότι η κυβέρνηση του κεφαλαίου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δεν προμηθεύει τους παιδίατρους με όλα τα απαραίτητα εμβόλια με τα παιδιά να δέχονται τις συνέπειες τα οποία είτε δεν εμβολιάζονται καθόλου είτε μένουν μερικώς εμβολιασμένα.

Τα παιδιά μας είναι οι πραγματικές επενδύσεις και το μέλλον του τόπου και όχι οι πύργοι και τα διαβατήρια για τον εύκολο πλουτισμό μιας χούφτας δεινόσαυρων

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

 

Διαβάστε Επίσης